Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35956
Raspunsuri 164738
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Biologie de vulpenaru78849
Care sunt elementele care participa la mentinerea corpului uman in pozitie verticala?

Tags:
5
puncte
1940
vizualizari
16-06-2013 14:08:20
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
16-06-2013 14:09:58
Data:
Echilibrul reprezinta capacitatea innascuta a omului de a se mentine in pozitie verticala si de a se deplasa fara a exista riscul de a cadea.

Acest fenomen este asigurat printre altele de o parte a creierului, situat la baza craniului, mai precis cerebelul. Prin conexiunile sale cu trunchiul cerebral, cerebelul primeste informatii de la sistem prin intermediul impulsurilor nervoase provenite din diverse parti ale corpului uman: musculatura sau urechea interna.

Pornind de la aceste informatii trimise prin intermediul sistemului nervos, creierul reuseste sa controleze si sa mentina echilibrul pe verticala al organismului uman.

Urechea interna, parte integranta a sistemului auditiv, are in componenta o parte denumita medical sistem vestibular, al carui rol principal este de a controla echilibrul corpului uman.

Acest sistem vestibular cuprinde si trei canale semicirculare care contin un lichid. In momentul in care corpul uman executa diverse miscari, precum inclinarea capului, rotatie, accelerare, acest lichid se misca in interiorul sistemului si a celor trei canale. In aceasta miscare stimuleaza transmiterea de informatii, prin sistemul nervos catre cerebel. Acesta in urma analizei informatilor receptionate va emite comanda necesara mentinerii echilibrului.

Insa nu trebuie sa uitam si un alt aspect esential: echilibrul uman este determinat de centrul de greutate specific oricarui corp. Atunci cand centrul de greutate cade perpedicular, in interiorul corpului echilibrul se poate mentine fara mari probleme. In momentul in care centrul de greutate se deplaseaza mult, unghiul fiind mult mai mare in comparatie cu pozitia de echilibru, atunci persoana respectiva nu isi va putea mentine corpul in pozitie verticala, pierzandu-si echilibru si cazand fie in fata, fie in spate, in functie de unde este situat centrul de greutate in acel moment.

Nu trebuie sa avem impresia ca orice schimbare a centrului de greutate va determina dezechilibre. De exemplu, atunci cand pasim, fie ca ne plimba sau alergam, centrul de greutate al organismul se modifica. In acel moment echilibrul depinde de modul in care percepe urechea interna si cerebelul situatia.

Fara un echilibru perfect pozitia bipeda, specifica omului nu ar fi posibila. Practic echilibrul este functia care ne permite sa fim consienti in orice moment de pozitia noastra in spatiu.

Asa cum am observat, echilibrul depinde de buna functionarea a nervilor motori, cerebel sensibilitate, centrul de greutate al organismului si urechea interna. Orice dezechilibru in buna functionare a cel putin unuia din elemente poate determina probleme, mai usoare sau mai grave, in mentinerea corecta al echilibrului pe verticala a propiului organism. 
* Raspuns acceptatVoturi: 19 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
28-06-2013 12:35:34
Data:
urechile 
* ComentariuVoturi: 17 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)