Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35956
Raspunsuri 164738
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Mosteniri/Succesiuni de lvipi
Exista vreun acord bilateral, conventie prin care se stabileste regimul actelor de succesiune/mostenire intre Franta si Romania?
Daca da, unde poate fi gasit pe net?
Tags:
25
puncte
3179
vizualizari
23-02-2007 22:21:34
Data intrebarii:
(4.67 - 3 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
31-12-2009 11:59:34
Data:
daca aveti de mostenit un teren, imobil din franta atunci va supuneti legilor franceze. de asemenea depinde ce fel de cetatenie avea pers ce lasa mostenirea. cauati drept international public. nu e vorba de un acord. tb sa cautati legile franceze cu privire la mostenire. 
* Raspuns acceptatVoturi: 20 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
04-02-2010 17:26:05
Data:
Europenii care moştenesc bunuri într-un alt stat membru al UE se confruntă, adesea, cu proceduri administrative extrem de complicate. Legislaţia în materie de succesiune diferă de la o ţară la alta şi nu este întotdeauna clar ce sistem juridic se aplică.

Încercarea de a ieşi din acest labirint înseamnă bani cheltuiţi şi timp pierdut. Unii moştenitori renunţă, pur şi simplu, să-şi mai revendice proprietăţile din alte ţări care le revin de drept.

Comisia Europeană propune simplificarea normelor în materie de succesiune la nivel comunitar. În acest fel, persoanele care locuiesc în străinătate ar putea alege ca succesiunile să le fie reglementate de legislaţia ţării corespunzătoare cetăţeniei lor.

În caz contrar, legislaţia care se va aplica tuturor bunurilor este cea a ţării în care a locuit persoana decedată, chiar dacă drepturile succesorale se stabilesc pentru bunuri aflate în alt stat membru.

Propunerea este destinată să elimine hotărârile contradictorii referitoare la aceeaşi succesiune, luate de autorităţile competente din ţări europene diferite. O singură autoritate va avea competenţa să dezbată succesiunea, şi anume cea din ţara de reşedinţă sau cea din ţara de origine.

De asemenea, Comisia propune crearea unui certificat menit să permită moştenitorilor şi administratorilor succesiunilor să îşi dovedească cu uşurinţă statutul în altă ţară. În prezent, nu există întotdeauna o recunoaştere reciprocă a documentelor succesorale între statele membre.

Din numărul de succesiuni deschise în UE în fiecare an, aproximativ 450 000 au un caracter internaţional. Valoarea totală a bunurilor este estimată la 120 de miliarde de euro pe an.

Comisarul european pentru justiţie, Jacques Barrot, a declarat că normele propuse oferă mai multă siguranţă juridică şi mai multă flexibilitate.

„Este imperativ să le permitem cetăţenilor şi practicienilor dreptului să înţeleagă şi, într-o anumită măsură să aleagă, normele care să se aplice totalităţii bunurilor constitutive ale unei succesiuni, indiferent de locul unde se află acestea.”

Măsura nu va afecta taxele de succesiune, care vor fi reglementate în continuare de legislaţia naţională, la fel ca şi aspectele referitoare la moştenitori şi repartizarea moştenirii.
 
* ComentariuVoturi: 20 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)