Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35955
Raspunsuri 164737
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Plante iarna de CARMEN27
Ce plante pot ramane in gradina iarna?Stiu de trandafiri,dar care sunt celelalte ca nu gasesc.As dori si un site unde scrie.
Tags:
5
puncte
1856
vizualizari
07-10-2011 23:45:05
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
07-10-2011 23:59:44
Data:
Cateva informatii aici:
www.gardena.com/ro/garden-life/informatii-speciale-pentru-iernarea-plantelor/
www.gradina-online.ro/Pregatirea_pentru_iarna_a_plantelor_A3533.html 
* Raspuns acceptatVoturi: 3 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
08-10-2011 09:57:30
Data:
Bulbii de Dalie sau Crizantemă trebuie scoşi din pământ. Înainte de a-i depozita pentru iarnă, lasă rădăcinile plantelor să se usuce bine la soare.

Toamna e sezonul ideal pentru a planta bulboase şi pomi. E anotimpul perfect şi pentru a rări soiurile care se înmulţesc rapid şi acoperă un spaţiu mare.

În cazul în care nu vrei să foloseşti fertilizanţi artificiali pentru flori, compostul de la animale e cel mai bun îngrăşământ pe care îl poţi oferi grădinii tale cu flori.

Nu planta flori sensibile la frig sau temperaturi scăzute. În cazul butaşilor de trandafiri, aceştia pot rămâne în pământ dacă sunt acoperiţi. 
* ComentariuVoturi: 4 Voteaza

Comentariul lui:
08-10-2011 09:57:59
Data:
De indata ce temperatura incepe sa scada sub 7 grade Celsius in timpul noptii si se mentine astfel mai mult de 4 zile la rand, sau daca se anunta gheata in zona ta, ar fi bine sa incepi sa pregatesti gradina. Ar trebui sa incepi sa evaluezi aspectul gradinii, ar trebui sa stii ce plante au rezistat bine in sezonul trecut si care nu au rezistat. Toamna este o perioada buna in care poti sa te gandesti la plantele pe care le vei pastra pentru anul ce urmeaza si care trebuie indepartate.

Este de asemenea o perioada buna pentru a alege ce plante noi doresti sa cresti pentru a-ti face gradina mai colorata si mai sanatoasa pentru anul ce va urma. Asigura-te ca plantezi plantele mai rigide in perioada toamnei pentru ca acestea sa reziste in perioada iernii. Anumite plante se vor descurca mai bine daca vor fi plantate in perioada toamnei si amintim: Rudbeckia, Aster Novi-belii, Anemone Japonica, Panicle hyandea, andivele, si varza de Bruxelles. Ai putea sa gasesti aceste plante in magazinele de horticultura sau la serele locale. 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
08-10-2011 09:58:21
Data:
Buruienile si frunzele putrede pot atrage insecte si boli care pot dauna gradinii tale. De asemenea, ar trebui sa indepartezi plantele care fac parte din recoltele trecute si sa recoltezi legumele si celelalte plante care nu vor rezista in fata iernii. Acum ca frunzele incep sa cada de pe copaci, vei fi in stare sa observi crengile putrezite. Taie-le pentru a pastra sanatatea gradinii si pentru a avea grija ca ulterior acestea sa nu cada peste plante ori pentru a nu bloca prea mult lumina solara necesara plantelor.

Daca ai niste copaci tineri, ar fi bine sa ii invelesti pentru a-i sprijini in iarna ce va urma. Ar putea de asemenea fi de ajutor acoperirea gradinii cu mulci pentru a proteja plantele de schimbarile bruste de temperatura si de zapada grea. Pentru mulci, poti folosi in jur de 10 cm de scoarta maruntita, ace de pin sau o varietate de alte materiale. Insa trebuie sa ai grija sa nu pui mulci prea devreme deoarece insectele din materiale pot inca trai si isi pot face adapost in mulci peste iarna.

De indata ce ai terminat lucrul, ar fi o idee buna sa iti cureti uneltele de gradinarit si sa le pui deoparte in siguranta pentru a nu rugini si pentru a le putea folosi anul urmator. De asemenea, inainte de venirea iernii ar trebui sa cureti gradina de insecte. Iar daca ai un iaz in gradina, nu uita sa scoti pestii pe care ii ai in el pentru ca acestia sa nu inghete. Nu e nimic mai rau decat un peste inghetat intr-un bloc de gheata. 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)