Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96836
Intrebari 35954
Raspunsuri 164731
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet TRANSPIRATIE de MOROMETU
Am si eu o problema, pe picioare am mult par.....si transpir i ncep dar sigur :)) si daca stau pe ciarcias incepe sa miroase ciarciafu si picioarele urat..........oare sa ma rad? daca ma rad am inteles ca va creste mai mare.............m-am mai ras doar odata.........ce ziceti sa ma rad? s-au sa imi iau crema de la farmacie sa nu mai creasca asa mare s-au ce? si pe maini am avut par mare, m-am ras de 2 ori pana acum si acum e normal.......m-am obisnuit cu ideea ca asa au baietii pe maini, nu transpir nu nimic...........dar pe picioare! si mai am o problema........imi creste mult par in zona pubiana, exista vreo crema sa nu mai creasca?
Tags:
10
puncte
2313
vizualizari
14-07-2011 14:58:24
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
14-07-2011 15:11:25
Data:
Da, daca te razi, pina la urma va creste mai mare.
Dar asta inseamna sa te razi de 1-2 ori pe saptamina si dupa 6 luni va creste mai mare.
Exista creme depilatoare. Pur si simplu dai cu crema, lasi 5 minute si apoi speli si stergi.

Exista creme speciale care opresc cresterea parului.
Dar se aplica numai la salon si este foarte scump, 200 de euro pentru mustata. Deci la ambele picioare face citeva mii de euro.
Crema are efect cam 1-2 luni, deci nu se merita.

 
* ComentariuVoturi: 2 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
14-07-2011 15:11:47
Data:
Bicarbonat de sodiu

Poti apela oricand la acest "nimicitor" al mirosului neplacut al corpului. Poate fi folosit in loc de antiperspirant sau deodorant. Pur si simplu aplica pudra pe pielea extrem de uscata si de proaspata din zona axilelor - va ucide bacteriile si va ajuta absorbtia transpiratiei. Amidonul de cereale poate fi folosit in loc de bicarbonat de sodiu sau in amestec cu aceasta substanta.

Patrunjel sau lucerna

Frunzele mestecate de patrunjel, lucerna sau alte plante cu frunze verzi pot ajuta la diminuarea sau neutralizarea mirosului neplacut al corpului, datorita efectului de dezodorizare al clorofilei.

Ridichi

Aceasta reteta va da roade in lupta impotriva transpiratiei: la sucul obtinut de la 24 de ridichi, adauga 1/4 de lingurita de glicerina. Introdu acest amestec intr-un tub sau intr-o sticla cu pulverizator. Foloseste pe post de antiperspirant sau pentru reducerea mirosului neplacut al picioarelor.

Rozmarin

Este o planta aromata antibacteriana. Dizolva de la 8 pana la 10 picaturi de ulei esential de rozmarin in 30 ml de apa si apoi aplica solutia pe suprafata de piele supusa transpiratiei excesive.

Salvie

Specialistii sugereaza faptul ca, datorita unei cani de ceai de salvie, consumate zilnic, poti scapa sau, cel putin, poti reduce activitatea glandelor sudoripare. Acest lucru este valabil in special in cazul persoanelor care transpira excesiv din cauza emotiilor sau a tensiunii. Pentru o cana plina, foloseste 1 1/2 lingurite de frunze uscate de salvie sau doua pliculete de ceai de salvie. Lasa ceaiul la fiert timp de zece minute. Bea continutul in doze mici, pe parcursul intregii zile.

De asemenea, s-a constatat ca un efect deosebit impotriva mirosului neplacut al corpului il are amestecul de frunze proaspete de salvie cu sucul de rosii.

Arborele de ceai

Este o planta antibacteriana. Foloseste aceasta solutie pe post de antiperspirant, aplicata pe piele, acolo unde este necesar: 2 picaturi de ulei esential de arbore de ceai dizolvate in 30 ml de apa.

Sucul de gulie

Sucul de gulie reduce mirosul neplacut de transpiratie din zona axilelor, avand o eficacitate de pana la 10 ore. Razuieste o gulie si stoarce-i sucul pana obtii doua lingurite pline. Spala-te la subrat si apoi freaca in mod viguros zona axilelor cu suc de gulie - pentru fiecare axila, este de ajuns continutul unei lingurite de suc.



|* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *>
|         Nu uita sa acorzi punctele, daca am fost de ajutor.      
|            Optiunea din dreapta - "acorda punctele".          
|   Punctele se pot acorda la 24 de ore dupa intrebare. Multumesc.
|* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *>
 
* ComentariuVoturi: 2 Voteaza

Comentariul lui:
14-07-2011 20:13:05
Data:
Pentru picioare si maini mai bine folosesti creme pentru indepartarea parului.Nu sunt scumpe.Te dai cu crema,lasi cateva minute ( citesti indicatiile inainte de folosire ) si apoi stergi cu un burete umed.Poti folosi aparate epilatoare http://www.compari.ro/epilatoare-c3185/  insa sunt ceva mai scumpe ( depinde de firma ) .Nu ti-as recomanda sa te razi ,creste par mai mult,mai mare,mai repede,mai negru.In legatura cu transpiratia am auzit ca ar da rezultate bicarbonatul de sodiu .Acum si corpul fiecarei persoane este diferit.Poate la unii da rezultate,poate la latii nu.Insa incearca.Si eu ma confrunt cu transpiratia,ma spal si de 10 ori pe zi in zona axilelor dar tot transpir.Posibila cauza la mine si la tine sa fie si lipsa de calciu.Mergi la doctorul de familie pentru un control.
Queensoft presupun ca ai facut un copy/paste la medodele mai sus mentionate.Totusi daca stii una reala,cu rezultate sigur pozitive ( poate ca ai folosit tu sau poate o cunostinta ) te rog sa o spui sa stim pe ce ne axam mai mult. 
* ComentariuVoturi: 2 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
04-03-2013 15:52:04
Data:
In mod didactic putem imparti metodele de eliminare a parului in temporare si permanente.

Metode temporare

Raderea - este o metoda bine-cunoscuta, in care se foloseste o lama, un aparat de ras sau un brici. Avantaje - ieftina, rapida, nedureroasa, eficienta, sigura, poate fi aplicata acasa. Dezavantaje - efectul dureaza putin (cateva ore sau zile); brunetii pot ramane cu o "umbra" (din cauza ca se vad sub piele capetele firului de par); risc de iritatii cutanate sau taiere; lamele trebuiesc inlocuite frecvent

Tunderea - se foloseste o foarfeca sau masina de tuns. Avantaje - rapida, nedureroasa. Dezavantaje - nu este foarte eficienta (o fractiune de milimetru din firul de par tot va ramane deasupra pielii)

Epilare cu ceara - presupune aplicarea de ceara fierbinte pe piele, care se elimina prin tragere dupa racire; practic smulge firul de par. Avantaje - poate fi facuta acasa, rapida, ieftina. Dezavantaje - destul de dureroasa, nu poate fi folosita pe tot corpul, unele fire se rup deasupra pielii, poate produce infectii ale pielii. Epilarea se poate face si cu substante adezive speciale, dar este o metoda mai putin folosita.

Creme epilatoare - contin substante chimice care dizolva parul de la suprafata pielii. Avantaje - ieftina, rapida, poate fi facuta acasa si aplicabila pe tot corpul. Dezavantaje - efectul dureaza putin (cateva zile), poate irita pielea

Frictiune - se foloseste un material textil aspru, eventual sub forma unei manusi. Avantaje - ieftina, rapida, nedureroasa, exfolieaza pielea moarta. Dezavantaje - dureaza putin; poate irita pielea; nu este eficienta pe toate zonele corpului

Pensare - se utilizeaza pensete speciale cu care se smulg firele de par. Avantaje - elimina si radacina firului de par. Dezavantaje - dureroasa; nu poate fi folosita pe zone mari (necesita mult timp si rabdare); poate provoca infectii locale

Epilatoare electrice - se folosesc dispozitive similare aparatelor de ras electrice, insa acestea nu au lame care sa taie firul de par, ci mici pensete care smulg firele de par din radacina. Avantaje - efectul dureaza cateva zile sau chiar saptamani; se foloseste pentru parul de pe picioare si brate. Dezavantaje - nu se poate folosi pe par fin sau prea scurt; poate fi dureroasa sau iritanta.

Metode permanente

Electroliza - se bazeaza pe distrugerea radacinii firului de par cu ajutorul curentului electric. Avantaje - metoda eficienta, practicata de mai bine de 100 de ani, cu rezultatele foarte bune. Dezavantaje - destul de scumpa, dureroasa, greu de aplicat pe zone mari cu par, daca nu e aplicata corect poate sa permita firului sa creasca in continuare si poate provoca leziuni ale pielii.

Laser - se utilizeaza un fascicul laser cu o anumita lungime de unda, cu intentia distrugerii termice si/sau mecanice a radacinii firului de par, fara insa a afecta tesuturile din jur. Avantaje� - eficienta pe termen lung; sigura; se poate aplica pe zone mari ale corpului. Dezavantaje - nu e foarte eficienta la cei cu par blond, roscat sau alb; utilizarea inadecvata poate provoca arsuri, leziuni, depigmentari; este costisitoare; unii o considera dureroasa; nu raspunde toata lumea la metoda.

Lumina intens-pulsatorie - se foloseste un dispozitiv care emite pulsat lumina in tot spectrul, care apoi este filtrata pentru a trece doar cea cu anumite lungimi de unda. Distruge mecanic si/sau termic radacina firului de par. Avantaje - eficienta, sigura, se poate aplica pe zone mari, rezultate bune la cei cu piele alba si par brunet. Dezavantaje - destul de dureroasa; scumpa; poate provoca unele arsuri, iritatii, decolorari tegumentare; unii nu raspund la tratament.

Medicamente - unele medicamente (Spironolactona, Finasterid, Flutamida, Ciproteron acetat, Ketoconazol) folosite timp indelungat pot produce caderea parului. Acest efect este de multe ori un efect secundar, provocat de un dezechilibru hormonal indus de medicament. Nu va recomand sa folositi automedicatie in scopul eliminarii parului de pe corp.

Metode interzise - folosirea razelor X (desi eficienta, are un mare efect secundar potential - decesul prin diverse complicatii) si terapia fotodinamica (se administreaza o substanta cu tropism pentru structurile regeneratorii de la nivelul radacinii firului de par si apoi se distrug cu laser sau alte radiatii). Aceasta metoda este inca in faza experimentala.

Metode indoielnice - pensare electrica, electroliza transdermala, tratament cu microunde, fotoepilatoare, suplimente nutritive destinare eliminarii parului. 
* Raspuns acceptatVoturi: 0 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)