Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet anemie grad 4 de tudose ribana
buna ziua .Ma numasc tudose ribana si as vrea sa stiu va rog cat este de grava anemia de grad 4 la un copilas de 2 ani si jumatate VA MULTUESC
Tags:
5
puncte
4052
vizualizari
13-04-2010 11:35:40
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
13-04-2010 13:05:27
Data:
e forma cea mai grava din pacate doar doctorul specialist poate sa-ti spuna cum poate afecta un copil de 2 ani 
* ComentariuVoturi: 22 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
13-04-2010 13:11:12
Data:
in cazul in care nu ai gasit un medic suficient de bun care sa iti explice ce implica acest diagnostic, pentru inceput iti recomand un cont pe [link in curs de aprobare] si sa ceri acolo mai multe detalii; ei te pot ajuta chiar sa ajungi la cei mai buni medici; eu de multe ori mi-am gasit rezolvari prin ei 
* Raspuns acceptatVoturi: 22 Voteaza

Comentariul lui:
13-04-2010 13:32:59
Data:
Anemia la copil este o stare patologica manifestata prin scaderea numarului de hematii (globule rosii) sub limita normala (sub 10 g/dl) in sangele sau. Cauza principala care duce la anemie este insuficienta fierului din alimentatie. Copiii care sufera de anemie sunt predispusi la infectii si au probleme de invatare. Cauza pincipala care duce la anemie este insuficienta fierului in alimentatia copilului. Acest lucru duce la lipsa fierului in sange care va incetini productia de hemoglobina. Despre anemia la copil, iata mai multe detalii si sfaturi de la Desprecopii.com:    


Anemia este un simptom care poate fi explicat prin mai mult de 200 de cauze diferite.

Cand ne referim la termenul anemie probabil ca ne gandim la insuficienta sanguina.  Insa nu este corect. Anemia este de fapt o insuficienta a hemoglobinei. Aceasta molecula cu continut fieros se gaseste in particolele de oxigen din plamani, particole care se ingrijesc de transportul oxigenului in celelalte parti ale organismului.

Anemia este o insufiecienta fieroasa a sangelui

Daca copilul are anemie, inseamna probabil ca el de fapt sufera de o insuficienta fieroasa a sangelui.

Cauzele anemiei la copil

Isuficienta absorbtiei fierului din alimente
Infectie
Crestere rapida
Pierderi de sange
Lipsa vitaminei B12
Lipsa fierului in sange
Cauza pincipala care duce la anemie este insuficienta fierului in alimentatia copilului. Inseamna ca el nu se hraneste cu alimente ce contin fier ca de exemplu : carne,oua,rosii,etc.

Toate acestea duc la lipsa fierului in sange iar aceasta incetineste productia de hemoglobina. Forma aceasta de anemie este din fericire tratabila.

Anemia reprezinta scaderea numarului de hematii (globule rosii) sub limita normala (sub 10 g/dl). Prin investigatii de laborator se pot depista motivele care au declansat-o, cat si tipul de anemie de care sufera copilul
La cei mici, cea mai frecventa forma de anemie este cea anemia feripriva.

Un copil poate suferi de anemie si dupa ce a suferit o infectie care se mai si repeta. Este posibil sa avem de- a face cu un cerc vicios : infectia duce la anemie iar prin aceasta organismul copilul va opune din ce in ce mai putina rezistenta infectiilor.

Cresterea rapida poate fi o cauza a anemiei copilului

Se poate ca intr-o anumita perioada de timp copilul sa creasca foarte repede, ceea ce probabil la un moment dat va duce anemie.

Pierderi de sange

Anemia se mai poate instala si in momentul in care copilul a pierdut sange din cauza unei lovituri.

De asemenea poate fi vorba de o dereglare ereditara in sange (hemofilie).

Lipsa vitaminei B12

O forma mai putin intalnita a anemiei este cauzata de lipsa vitaminei B12. Producerea globulelor rosii ,care transporta oxigenul, este dereglata de o insuficienta a vitaminei B12. De aceea copilul oboseste foarte tare si sufera de anemie. Cum poate fi tratata anemia ?

Daca la copil se constata nu numai o piele palida dar pe langa aceasta mai este si foarte obosit, are probleme de concentrare, si o lipsa a poftei de mancare, cel mai intelept ar fi sa ceri sfatul medicului.

Poate ca tu sa gandesti ca sufera de anemie dar numai dupa o analiza a sangelui se poate spune cu exactitate de ce anume sufera. S-ar putea ca mai departe sa fie vorba de o examinare mai amanuntita la spital.

In cazul in care diagnosticul este : anemie cauzata de o insuficienta fieroasa, i se va prescrie fier sub forma de : picaturi , sirop sau tablete.

Iata insa cateva lucruri pe care le poti face si singura : hraneste-ti copilul cu alimente ce contin fier, ca de exemplu : carne, peste, oua, legume de culoare verde inchis, fructe care se cojesc, nuci, lapte, rosii si morcovei. Pentru ca acest continut fieros din alimente sa fie bine luat in sange, se recomanda multa vitamina C.

Aceasta inseamna in fiecare zi fructe proaspete: fragi,struguri,mure,pere,mere) sau suc de portocale proaspat stors. Pana nu de mult se recomanda de catre medici si consumul de spanac, dar intre timp s-a constatat ca organismul nu se foloseste de fierul din spanac.

Pentru corectarea sau prevenirea deficitului de fier din organism, marirea in sine a ratei de absobtie a fierului este la fel de importata! Exista cativa factori de care depinde absorbtie fierului alimentar:  Absorbtia fierului poate fi imbunatatita prin existenta in cadrul fiecarei mese, alaturi de carne sau peste, a unei surse de vitamina C (ardei, varza, morcovi, etc.) Absorbtia fierului pate fi inhibata in grade variabile de factori chelatori, care leaga fierul, formand compusi insolubili, deci neabsorbabili.

Cateva exemple de astfel de factori: • fosfati (intalniti in lapte, branza topita), • oxalati (in spanac, rosii, cacao), • fitati (in cereale, paine integrala, fasole).

Aceste alimente NU trebuie consumate INSA in exces, deoarece ajuta la eliminarea fierului din organism.







 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)