Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35960
Raspunsuri 164758
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet circulatia la mamifere de iina
care sunt componentele sangelui , si ce particularitate are sangele la on?
Tags:
5
puncte
3371
vizualizari
04-02-2010 10:33:33
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
04-02-2010 22:24:21
Data:
Sângele este un tesut compus din celule (globulele rosii sau hematiile, globulele albe sau leucocitele si trombocitele) si o substanta intracelulara lichida (plasma), formata din apa, care contine în solutie substante proteice si saruri. Sângele fixeaza oxigenul la nivelul plamânului si îl transporta la tesuturile si celulele din întregul organism; de asemenea în intestin preia substantele nutritive, rezultate din procesul digestiei si absorbtiei intestinale, pe care le transporta spre utilizare la tesuturi si organe. Substantele nefolositoare, rezultate din procesul de asimilare si dezasimilare celulara sînt transportate de sânge la organele însarcinate cu transformarea si eliminarea lor. Sângele mai are rolul de a transporta hormonii produsi de glandele cu secretie interna. Leucocitele din sânge au rolul important de a apara organismul de microbi, distrugându-i fie prin procesul de fagocitoza (înglobare si digerare), fie printr-un proces imunologic (anticorpi). Sângele reprezinta a 13-a parte din greutatea totala a organismului, adica aproximativ 5 litri la o persoana de 65-70 kg. In afara organismului, sângele se coaguleaza datorita transformarii fibrinogenului (proteina care se gaseste în solutie în plasma) în fibrina, sub actiunea diferitilor factori ai coagularii aflati atât în plasma, cât si în trombocite. Plasma lipsita de fibrinogen devine ser. 
* Raspuns acceptatVoturi: 18 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
07-03-2010 04:40:17
Data:
sangele este un lichid rosu,vascos,care circula la nivelul arterelor si venelor sub actiunea pompei cardiace.Datorita compozitiei sale complexe si circulatiei sale rapide,sangele iriga toate tesuturile,asigura multiple functii.El permite mai ales prin intermediul retelei capilare interpuse intre circulatia arteriala si circulatia venoasa,transportul gazelor respiratorii(oxigen si dioxid de carbon),cel al substantelor nutritive(glucide,lipide,protide),cel al elementelor necesare mijloacelor de aparare ale organismului impotriva bacteriilor,parazitilor si virusurilor(anticorpi,eozinofile,limfocite,monocite,polinucleare neutrofile) Volumul sangvin este alcatuitdin celule,in proportie de 50%(eritocite denumite si hematii sau globule rosii,leucocite sau globule albe,trombocite sau plachete)si din plasma.Eritrocitele contin hemoglobina,pigmentul al carui rol fundamental este de a transporta oxigenul                                 
* ComentariuVoturi: 20 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)