Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35956
Raspunsuri 164738
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet comunicare de ioana07
vreau sa-mi scrieti cateva fraze despre atentia selectiva in meseria de asistent medical
Tags:
5
puncte
1241
vizualizari
12-12-2011 21:32:20
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
12-12-2011 21:37:23
Data:
O profesie care necesita o atentie sporita este aceea de ASISTENT MEDICAL,
care prin relatiile  functionale cu medicii, dar  si  cu  pacientii,  implica  responsabilitati  majore,  o  buna  atentie distributiva ,dar si prioritizarea si canalizarea atentiei spre indeplinirea sarcinilor cea mai importanta fiind asigurarea si  aplicarea corecta a procedurilor de ingrijire abolnavilor dispuse de medicul specialist. Numeroasele  responsabilitati si sarcini ale acestei profesii implica  atentia poate la cele mai inalte niveluri deoarece de atentia involuntara si voluntara precum volumul atentiei dar si celelate insusiri  de care da dovada asistenta depindesatisfacerea nevoilor pacientilor si buna colaborare cu colectivul din care face parte.Calitatile atentiei sunt un rezultat  al functionarii timp mai indelungat atentiei la un anumit nivel calitativ. Un aspect important in acesta profesie este acela de a elimina sau diminua factorii perturbatori, evitarea zgomotelor intense, a convorbirilor cu altii , limitarea atentiei distributive pentru o mai buna concentrare a acesteia pe obiectiv. Prin utilizarea repetata  a atentiei voluntare aceasta se transforma in atentie postvoluntara creand un sistem de deprinderi, automatizarea anumitor  sarcini.Nivelul  concentrarii  atentiei  conditioneaza  eficienta  perceptiei,  gandirii,memoriei,  activitatilor  practice  asigurand  precizie, profunzime,  claritate  in desfasurarea activitatii.
Activitatile  principale care sunt influentate de aceasta sunt:-Monitorizarea permanenta a pacientilor;-Administrarea  tratamentelor  intravenos,  intramuscular,  sau  oral;-Completarea si actualizarea permanenta a fisei de observatie a pacientilor;-Informarea pacientilor despre modul de utilizare a medicamentelor si desprepotentialele lor riscuri sau efecte adverse;-Identificarea nevoilor pacientilor si formularea de recomandari competente. 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
14-12-2011 08:36:21
Data:
Nu uita ca poti acorda punctele raspunsului favorit, apasand butonul "acorda punctele".
Multumesc. 
* ComentariuVoturi: 2 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)