Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet cum se curata copacii de jhonyc1
cum se curata copacii ?
Tags:
5
puncte
9578
vizualizari
21-03-2010 09:44:47
Data intrebarii:
(5.00 - 1 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
21-03-2010 10:24:27
Data:
Ce specie, mai precis? SInt diferite metode pentru diferite specii.
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare] 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
22-03-2010 02:39:00
Data:
In general, se curata primavara copacii.  Indepartezi ramurile uscate si care nu mai au muguri.Un mod simplu de a testa starea de sanatate a ramurilor este scrijelirea usoara, cu unghia sau cu un cutit nu foarte ascutit, a scoartei acestora. O ramura sanatoasa va scoate la iveala un strat secundar de coaja verde. Cu cat este mai deschisa nuanta de verde, cu atat ramura este mai aproape de uscaciune. O ramura uscata va avea un al doilea strat de culoare maro. Aceea va trebui cu siguranta indepartata. O taiere corecta a crengilor uscate se face chiar la baza acestora, fara insa a inainta prea aproape de trunchi. Daca aveti un copac cu varful rupt de furtuna sau din cauza greutatii zapezii, varful respectiv se va taia pentru a permite crengii celei mai apropiate sa devina un varf nou. In plus, taiati toate crengile care intra in contact cu linii de tensiune, stalpi sau chiar case. Daca sunt indreptate inca din primele faze de crestere a copacului, crengile nu vor afecta aceste elemente.

Apoi, tineti cont de faptul ca soarele trebuie sa patrunda printre crengile copacului pana aproape de trunchi, astfel incat toate frunzele sa fie expuse la lumina. Dintre crengile principale, de baza, trebuie pastrate atatea cat sa ramana intre ele un spatiu de circa 3% din inaltimea totala a copacului. Pentru crengile secundare, aveti in vedere si linia generala a coronamentului, pentru ca acestea nu trebuie sa depaseasca lungimea ramurilor principale. Pastrati numai una dintre ramurile crengilor bifurcate, astfel incat spatierea crengilor sa fie cat mai buna.

Ingrijirea de primavara a copacilor este o activitate placuta si relaxanta. Cu uneltele potrivite, oricine isi poate modela copacii din gradina asa cum doreste. In plus, o buna curatare le va asigura cresterea sanatoasa si viguroasa. Cu gradina astfel pregatita, anotimpurile calde vor crea in gradina voastra peisaje de poveste.

[link in curs de aprobare] 
* Raspuns acceptatVoturi: 19 Voteaza

Comentariul lui:
26-03-2010 14:28:52
Data:
Am un corcodus in gradina care a crescut haotic; foarte des si foarte inalt cca.3.5m; m-am hotarat sa-l raresc si  sa-l scurtez in jur la 2 m; am inceput cu un fierastrau mic de mana, dupa care vazand ca n-am nici un spor,am luat flexul;la prima creanga taiata insa, corcodel m-a dovedit,creanga cazand peste flex iar flexul peste mana mea stanga; asa ca el a ramas cu o creanga in minus si eu cu o operatie la ligamente si osul tait 30%; asa ca nu faceti ca mine,mai bine chemati un gradinar sau pe cineva cu rabdare ; 
* Comentariul autorului

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)