Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35956
Raspunsuri 164738
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet cura ingrasare de sabie001
cum ma ingras :D :x xD raspundeti
Tags:
5
puncte
1485
vizualizari
07-05-2014 10:28:09
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
07-05-2014 10:35:01
Data:
„Cel mai sănătos mod de îngrăşare se obţine prin asocierea efortului fizic cu alimentaţia hipercalorică. Doar prin dietă se poate ajunge la creşterea ponderală, însă aceasta trebuie reprezentată în principal de ţesutul adipos, în timp ce antrenamentul de forţă sau de rezistenţă stimulează dezvoltarea masei musculare”, spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic, autoarea cărţii „Sănătatea are gust”.

Mai jos puteţi găsi sfaturi practice pentru îngrăşare.

● Completati dieta cu două-trei gustări pe lângă cele trei mese principale. „Organizaţi-vă astfel încât să aveţi mereu un sandviş la dispoziţie, care să poată fi mâncat independent de programul de lucru sau de locul în care vă aflaţi”, recomandă dr. Mihaela Bilic.

● Renunţaţi la aperitive şi mâncaţi direct felul principal. Nutriţionistul Bilic spune că respectând această regulă evitaţi să vă umpleţi stomacul cu alimente hipocalorice. „Îmbogăţiţi supele sau ciorbele cu smântână, iar pe post de aperitiv alegeţi mezeluri şi brânzeturi, nu salată de crudităţi”, indică specialistul în nutriţie.

● Mâncaţi consistent la micul dejun. Optaţi la prima masă a zilei pentru lapte integral şi cereale integrale amestecate cu fructe uscate sau ciocolată. De asemenea, în omletă este recomandat să adăugaţi caşcaval şi costiţă. „Nu faceţi economie la unt, dulceaţă şi pâine, atunci când vine vorba de micul dejun”, mai spune dr. Bilic.

● Evitaţi să beţi apă în timpul mesei. Acest obicei dă senzaţia de saţietate încă de la primele guri de mâncare. Astfel, dacă vreţi să vă îngrăşaţi este indicat să păstraţi loc în stomac pentru alimentele care au o densitate calorică mare.

● „Adăugaţi lapte praf în orice preparat: de la prăjituri la cafea, piure de cartofi sau chiar în laptele proaspăt”, recomandă medicul nutriţionist persoanelor care vor să câştige câteva kilograme în plus.

● Profitaţi de produsele uşor de ronţăit. Stafidele, alunele, smochinele, măslinele, prunele şi caisele uscate, seminţele, napolitanele şi ciocolata reprezintă alimente numai bune de ronţăit între mese.

● Nu renunţaţi niciodată la desert, chiar dacă sunteţi sătul. „Profitaţi de orice pauză de cafea pentru a mânca un produs de patiserie, precum un croissant, o brioşă sau de ce nu o tartă”, mai recomandă Mihaela Bilic.

● Profitaţi de alimentele la care alţii doar visează. Printre acestea se numără pizza cu multe tipuri de brânză, pastele carbonara sau bolognezele. Cartofii prăjiţi sau aripioarele picante sunt şi ele produse sigure pentru îngrăşat.

● „Faceţi un obicei din a bea un pahar de vin în fiecare zi, pentru că această băutură stimulează apetitul şi favorizează acumularea caloriilor în depozite de grăsimi. În plus, alcoolul are un conţinut energetic superior glucidelor şi proteinelor”, a precizat dr. Bilic.

● Renunţaţi la fumat. Specialistul în nutriţie spune că nicotina scade şi inhibă terminaţiile senzitive responsabile de percepţia gustului şi a mirosului alimentelor. „Mâncarea va fi mai gustoasă fără ţigări, iar reflexul de a fuma poate fi înlocuit cu cel de a ronţăi, de unde avantajul unui aport caloric suplimentar”, explică medicul. Acesta completează că ţigările intensifică arderile metabolice, deci eliminarea fumatului din rutina zilnică aduce o „economie” de 200 de kilocalorii/zi care pot fi folosite pentru creşterea ponderală. 
* Raspuns acceptatVoturi: 11 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
07-05-2014 10:35:29
Data:
Alimente care te ajuta sa te ingrasi
Somon

Consuma zilnic doua portii de somon, pentru a-i asigura corpului tau necesarul de proteine si pentru a favoriza cresterea in greutate. Somonul este foarte bogat in acizi grasi, vitamine, minerale si ajuta la dezvoltarea masei musculare.
Unt de arahide

Untul de arahide este o sursa foarte bogata de proteine si are un continut ridicat de calorii. Intinde untul de arahide pe paine si consuma-l la mic dejun alaturi de un pahar de lapte.
Unt

Untul este in legatura stransa cu cresterea in greutate. Consuma unt, insa fii atenta pentru ca o cantitate mult prea mare nu este buna pentru sanatatea inimii.
Paine de porumb

Painea de porumb este plina de carbohidrati, foarte bogata caloric si ajuta sa te ingrasi. Este ideal de consumat cu supe sau mancaruri gatite.
Cascaval

Cascavalul are multe grasimi, proteine si are un continut ridicat de calorii. Este indicat sa mananci cascaval foarte des si in cantitati moderate. Ai grija insa sa nu exagerezi in a-l consuma, deoarece poate creste colesterolul.
Paste

Pastele fainoase au o valoare ridicata de calorii si consumate frecvent, in combinatie cu branza, cascaval si carne, ingrasa. Pastele din faina integrala sunt cele mai sanatoase, chiar daca au un pret putin mai mare.
Creveti

Crevetii sunt foarte buni ca sa acumulezi kilograme. Contin foarte multe nutrimente si ofera corpului tau calorii intr-un mod sanatos. Supa crema de branza cu creveti, fidea cu creveti, orez prajit cu creveti, toate sunt bogate in calorii.
Fructe uscate

In loc de fructe simple, consuma fructe uscate care au aceleasi nutrimente, vitamine si minerale, dar ofera mult mai multe calorii corpului tau.

  
De ce sa tii cont daca vrei sa te ingrasi

- Mananca regulat. Tine cont de cele trei mese principale si doua gustari si in niciun caz nu sari peste micul dejun.
- Mananca ce trebuie. Combina proteine cu carbohidrati si in functie de indicele mesei corporale, ai grija sa consumi mai multe calorii decat necesarul tau zilnic, preferabil cu 500-800 calorii in plus.
- Micul dejun este foarte important si trebuie sa fie bogat caloric. Incearca produse de patiserie, omleta, clatite, gogosi, cascaval.
- Incearca suplimente nutritive ce favorizeaza castigarea kilogramelor in plus.
- Daca nu ai pofta de mancare mai multa astfel incat sa poti creste numarul de calorii, apeleaza la siropuri naturiste cum e cel de catina, care pe langa vitaminele si mineralele pe care le asigura corpului tau, stimuleaza si creste pofta de mancare.
- Bea un pahar de vin in fiecare zi. Pe langa faptul ca este foarte sanatos, stimuleaza pofta de mancare, regleaza digestia si favorizeaza acumularea caloriilor.

Daca esti o persoana cu un metabolism accelerat, atunci probabil ca iti este foarte greu sa te ingrasi, deoarece corpul tau arde foarte repede caloriile. Ca sa reusesti sa pui kilograme in plus, nu este cazul sa apelezi la junk-food, dulciuri si alte produse nesanatoase. Poti sa castigi in greutate in mod sanatos prin consumul regulat de alimente de ingrasare, bogate in calorii, proteine si carbohidrati.

De asemenea, e nevoie sa tii cont si de cateva sfaturi ce favorizeaza cresterea in greutate: nu sari peste nicio masa, consuma mai multe calorii decat cele pe care le arzi, ia suplimente care stimuleaza acumularea de kilograme si cresc pofta de mancare. Alimentele de ingrasare te ajuta sa castigi in greutate in functie de modul in care le prepari, cum le consumi si ce asocieri faci. 
* ComentariuVoturi: 11 Voteaza

Comentariul lui:
11-05-2014 21:40:30
Data:
E foarte simplu sa te ingrasi :))
  trebuie doar sa stai degeaba si sa mananci mancare nesanatoasa si Kaboommmm: Grasime pe tot corpul :))

Glumesc ! :D (chiar daca merge metoda mentionata)

Altfel trebuie doar sa manci bine si regulat (la aceeasi ora in fiecare zi) si daca vrei sa se depuna si mai mult colesterol mananci dulciuri dupa ora 18:00 Efect garantat 100% :P

Bafta si "Mens sana in corpore sano" xD
 
* ComentariuVoturi: 32 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)