Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96836
Intrebari 35954
Raspunsuri 164731
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet gastronomie de tobias82
La ce e buna telina cu maioneza_????
Tags:
50
puncte
2676
vizualizari
11-02-2011 10:44:05
Data intrebarii:
(5.00 - 1 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
11-02-2011 10:58:11
Data:
Telina este un fortifiant al sistemului imunitar si are numeroase proprietati terapeutice.
Poti citi si aici:
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]

Maioneza in schimb nu constituie un ingredient sanatos.
Singurul avantaj al salatei de telina cu maioneza este asadar gustul bun... 
* ComentariuVoturi: 14 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
11-02-2011 11:20:15
Data:
Datorita proprietatilor sale depurative si diuretice, telina poate fi consumata in curele de slabire, inlesnind procesul de eliminare a toxinelor din organism si ajutand la digestie. Cercetari recente ale oamenilor de stiinta americani au demonstrat ca uleiul esential de telina are rolul de a calma sistemul nervos central, ajutand totodata si la scaderea hipertensiunii arteriale.


Este uimitor de cata popularitate se bucura legumele exotice in defavoarea unor legume precum telina, legume cu traditie in bucataria romaneasca. Ignorand proprietatile culinare si medicinale ale acestei legume, nu putini sunt cei care o catalogheaza drept lipsita de importanta pentru sanatatea cea de zi cu zi. In antichitate insa, telina era considerata o planta sfanta, fiind cunoscuta de catre romani ca o planta cu deosebite insusiri medicale si de vechii chinezi ca o planta harazita sa mentina agerimea spiritului si tineretea spiritului. Astazi, telina este intrebuintata atat in medicina, cat si in bucatarie.

De la telina se consuma cu precadere radacina, frunzele, tulpina si ocazional semintele. Radacina de telina reprezinta o sursa pretioasa de acid folic, fiind recomandata consumarea legumei in stare cruda de femeile care doresc sa ramana insarcinate. Telina are un efect pozitiv si asupra dereglarilor hormonale, ajutand la combaterea sterilitatii feminine si la prevenirea impotentei masculine. Gratie continutului sau bogat de vitamine: A, B, C, K, PP si minerale Na, K, Ca, Mg, Fe, P, I, Mn, Cu, telina reprezinta o leguma indicata nu numai in alimentatia zilnica, pentru intarirea sistemului imunitar, dar si in perioadele de convalescenta, in anemii (telina contine o cantitate importanta de fier si magneziu, necesare in tratarea starilor de epuizare) sau in starile acute de surmenaj (telina contine substante ce reduc hormonii stresului).

Bogate in vitamina C, frunzele de telina pot fi folosite cu succes si extern in cazul degeraturilor sau al plagilor, accelerand ritmul de cicatrizare a pielii. Datorita proprietatilor sale depurative si diuretice, telina poate fi consumata cu incredere in salate, in timpul curelor de slabire inlesnind procesul de eliminare a toxinelor din organism si ajutand la digestie. 100 de grame de radacina de telina contin:
Calorii 14
Proteine 0.7
Lipide 0.2
Carbohidrati 3
Fibre 1.6

Telina este indicata de asemenea si in tratarea diverselor infectii urinare, in tratarea afectiunilor renale ssau in combaterea gazelor intestinale. Uleiul volatil de telina se extrage din semintele plantei prin distilarea cu vapori de apa. Uleiul de telina stimuleaza pofta de mancare si are un efect de purificare asupra sangelui, actionand pozitiv si asupra tractului urinar.

maioneza nu este buna
. Maioneza – este unul dintre alimentele „tricky" in alimentatia noastra. Stim ca e bogata in grasimi, dar gasim tot felul de artificii prin care sa facem din acest produs unul aparent „dietetic". Oricum ai face, maioneza are la baza compozitiei sale grasimea, si de aceasta nu scapi de dezavantajele ei indiferent de reteta acestui produs. 
* ComentariuVoturi: 14 Voteaza

Comentariul lui:
14-09-2011 22:19:50
Data:
"la ce e buna telina cu maioneza" La mancat. E una din mancarurile mele preferate...si maioneza nu trebuie sa fie neaparat cumparata. Eu fac maioneza de casa si iese foarte buna :D:D 
* ComentariuVoturi: 13 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
12-02-2013 15:58:18
Data:
Telina este un bun detoxifiant al organismului.
Maioneza, desi are multe calorii, cotine oua, bogate in albumina, calciu, fier, vitaminele A, B1, B2 si aminoacizi.
Servite pe niste feliute de bagheta constituie un aperitiv foarte apreciat. 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)