Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet hip-hop de ADN
in ce an s-au lansat parazitii pe piata?
Tags:
5
puncte
1860
vizualizari
21-01-2010 11:46:42
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
22-01-2010 11:13:28
Data:
1995 
* Raspuns acceptatVoturi: 73 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
02-03-2010 15:48:29
Data:
Din 1994, cand Cheloo a infiintat Parazitii, componenta a ramas practic aceeasi. Si s-a dovedit a fi una de succes, Cheloo si Ombladon si DK Ies fiind lideri pe piata muzicala de rap.

La un an dupa lansarea trupei, urmeaza si lansarea comerciala. Astfel ca, pe 15 iunie 1995 este lansat primul album, "POEZII PENTRU PERETI", produs independent, al doilea album de rap din Romania (dupa RACLA si inainte de BUG MAFIA). Succesul vanzarilor atrage atentia casei de discuri "Digital Records", care semneaza un contract cu baietii.

O noua lansare de album se intampla pe data de 5 aprilie 1996, purtand titlul "NIMIC NORMAL".

Au urmat concerte si intalniri cu fanii, cele mai importante fiind megaconcertul "ROMANIA HIP-HOP de la Sala Polivalenta si "MUSIC REVOLUTION" din Bucuresti (ambele din anul 1996).

In 23 iunie 1997, PARAZITII lanseaza "SUTA", ce avea sa devina albumul rap al anului. Cu aceasta ocazie explodeaza sound-ul PARAZITII: east-coast, funk. Vanzarile depasesc asteptarile...- pe "Marpha de hip-hop vol.2" se gaseste piesa JIGODIE TOATA ZIUA, compusa special pentru aceasta compilatie. Piesa reprezinta si prima aparitie a trupei pe un CD.

Din septembrie '97 pana in aprilie'99 Parazitii iau o pauza datorata unor probleme personale. Singurul moment de stralucire in aceasta perioada este cu siguranta si una din cele mai mari realizari profesionale: in urma unor emisiuni dedicate scenei hip-hop din Romania la RADIO FM4 AUSTRIA (cel mai ascultat post de Radio pentru tineret), realizate de managerul trupei, PARAZITII atrag atentia Casei de Film "Lotus Film" din Viena, care devine interesata de o colaborare in vederea realizarii coloanei sonore a filmului "NORDRAND". Rezultatul: PARAZITII DEVINE PRIMA TRUPA DE RAP DIN ROMANIA CE APARE PE SOUNDTRACKUL UNUI FILM, CU DREPTURI PLATITE DE AUTOR. (martie '99).

In aprilie '99, cand nimeni nu mai auzise nimic de cei da la PARAZITII, apare pe piata compilatia "HIP SI HOP MURALE" editata de A&A RECORDS, ce cuprinde 2 piese noi semnate PARAZITII. De asemenea, in locul lui DJ IES, este cooptat unul dintre cei mai prolifici DJ din tara: FREAKADADISK (ex-Morometzii).

In 14 iulie 1999 albumul "NICI O PROBLEMA" vede lumina zilei la A&A RECORDS, fiind considerat cel mai reprezentativ album, cel al consacrarii definitive, primul editat pe CD...Restul e istorie ....

Parazitii trec de la un succes la altul, astfel ca, in august '99 videoclipul piesei "Bagabontzi '99" egaleaza recordul de difuzare pe ATOMIC, pentru ca o luna mai tarziu, in septembrie '99, difuzarea videoclipului "Bagabontzi '99" sa fie interzisa de CNA.

Revelion 2000 este apogeul succesuli pentru cei trei: "... daca anul trecut multimile scandau , de data asta sloganul noptii a fost ..." (PRO TV MAGAZIN) - no comment !!!

La inceputul anului 2000, in data de 15 ianuarie, exact la miezul noptii, are loc premiera videoclipului "Omul din lift", varianta re-re-re-recenzurata (ex: beau, supt de nevoi, capu' la masa, pish, .... !!!!). Succesul - instantaneu.

In 24 ianuarie 2000, dupa un concert superb la Tulcea, PARAZITII parasesc orasul pe o ninsoare abundenta urmata de o furtuna de zapada. Pe la pranz, Mercedesul se impotmoleste in mijlocul campiei la 1,5 km de com. TOPOLAG. In jumatate de ora din masina se mai vad doar geamurile. Mai in gluma, mai in serios, CHELOO isi face testamentul in timp ce FREAKADADISK il filmeaza. SFARSITUL ??? Nicidecum, caci Dumnezeu e fan PARAZITII si cativa ingeri deghizati in tractoristi salveaza rap-ul romanesc. Restul sunt amintiri ...

In 8 februarie 2000, pe prima pagina, ziarul NATIONAL titreaza: "... de la 1 martie, la Cluj se instaureaza prohibitia de tip BUG Mafia si PARAZITII ". Acuma, nici noi nu suntem de acord cu difuzarea in public a genurilor de muzica ce contin versuri "d-alea", dar nu cumva masura privind extinderea acestui decret si in discoteci este nitel neconstitutionala ?

Ianuarie - iunie 2000: studio... studio ... studio ................... studio !!!!!!!!! Aceata periaoada de creatie este urmata indeaproape de o filmare pentru noul videoclip al noului single de pe noul album. Mai detailat, e vorba de piesa "Degeneratia Urmatoare (rmx)" de pe albumul "Iarta-ma". Actiunea a avut loc pe plaja de la Vama Veche, de seara pana dimineata. Albumul se lanseaza comercial in 21 iulie 2000, avand conferinta de presa la Club Martin la ore 14 si concertul la Disco MAX seara.

2001 aduce o noua lansare Parazitii- albumul Categoria Grea si videoclipul piesei ''Categoria Grea '', care apare, evident… cenzurat, fiind considerat mult prea violent.

In toamna 2001, Parazitii lanseaza campania Anti-Playback, campanie promovata cu piesa '' Shoot yourself'', concertand alaturi de Vitza de Vie timp de 3 luni.

In 2002, casa de discuri Alpha Sound se desfiinteaza si trupa semneaza primul contract cu casa de discuri Roton. Apare single-ul '' In focuri'', cu un videoclip care socheaza din nou publicul din Romania: primul videoclip FARA MUZICA !!!

In noiembrie 2002 apare albumul ''Irefutabil'', cel mai bine vandut album al trupei (140.000 unitati), cu piesa Bad joke'' al carei videoclip este interzis in mod dubios de catre CNA. Reactia trupei este videoclipul ''Necomercial'' cu imagini din concerte si deplasarile trupei.

In 2003 apare albumul solo semnat Cheloo, intitulat Sindromul Tourette, album care semnaleaza o intoarcere vizibila spre underground, uimind prin soundul greu si inchis. Vicii este videoclipul care promoveaza acest album. Reactia fanilor a fost una normala- peste tot se zvonea ca trupa s-a destramat, in ciuda declaratiilor membrilor trupei.

In februarie 2004, Ombladon lanseaza albumul solo Condoleante, care prin aerul morbid-umoristic si tehnica solida confirma asteptarile fanilor. Videoclipul Egali din nastere castiga pentru Romania premiul VMA 2004.

Un moment important pentru trupa este piesa „Jos cenzura feat Larry Flynt”, fiind un pas important in razboiul anti-cenzura pe care Parazitii l-au dus in 6 ani de activitate. O piesa grea care ataca cenzura si ingradirea dreptului la exprimare libera. Presa ia parte la aceasta campanie si sustine trupa pana la capat. Presedintele CNA, Ralu Filip recunoaste ca interzicerea videoclipului Bad joke a fost un poker cu legea si a intimidat televiziunile pentru a stopa difuzarea.

La finalul anului 2004, Parazitii lanseaza Best of Primii 10 ani si piesa Fuck you Romania. Zece ani de cariera muzicala se incheie cu un dublu CD care contine 37 dintre cele mai reprezentative piese.
In ianuarie 2005 Parazitii reintra in studio pentru un nou album. Formula este neschimbata : Cheloo-Ombladon-Freakadadisk. Finalitatea inregistrarilor se vede abia in august 2005, cand apare maxi-single-ul "Violent" ce avea sa anunte un nou album.

Astfel ca, in noiembrie 2005 apare Confort, albumul fiind promovat de al doilea videoclip "Praf".
 
* ComentariuVoturi: 40 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)