Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35956
Raspunsuri 164737
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet legume de BojanLavinia
cum cresc cartofi

Tags:
5
puncte
3501
vizualizari
08-11-2010 04:10:28
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
08-11-2010 08:07:00
Data:
Din cate stiu eu de la cineva care cultiva cartofi, tuberculii se planteaza in martie sau aprilie.Inainte de asta se pune ingrasamant natural.Ca sa creasca repede se folosesc soiuri care formeaza tuberculi devreme.Tuberculii trebuie sa fie sanatosi si plantarea se face cand sunt deja incoltiti.Persoana care cultiva folosea ingrasaminte naturale,iar pentru daunatori tot natural,dar nu stiu ce.Poti citi despre cartofi pe [link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare] 
* Raspuns acceptatVoturi: 14 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
08-11-2010 08:07:08
Data:
Din cate stiu eu de la cineva care cultiva cartofi, tuberculii se planteaza in martie sau aprilie.Inainte de asta se pune ingrasamant natural.Ca sa creasca repede se folosesc soiuri care formeaza tuberculi devreme.Tuberculii trebuie sa fie sanatosi si plantarea se face cand sunt deja incoltiti.Persoana care cultiva folosea ingrasaminte naturale,iar pentru daunatori tot natural,dar nu stiu ce.Poti citi despre cartofi pe [link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare] 
* ComentariuVoturi: 15 Voteaza

Comentariul lui:
13-11-2010 06:12:13
Data:
Pentru cultivarea cartofului este de preferat un teren care sa contina un pamant usor si bogat in substante hranitoare. Terenul se lucreaza din toamna efectuandu-se o aratura adanca de 25-30 cm, apoi aplicadu-se gunoi de grajd, aproximativ 15-20 tone la 5000 mp. Primavara solul se niveleaza si se ingrasa suplimentar cu un amestec de mranita si cenusa.

In vederea obtinerii de productii mari si timpurii, tuberculii trebuie sa fie sanatosi, iar la plantare este recomandat ca sa fie deja incoltiti.

Plantarea cartofilor se va face cat mai devreme, recomandat la inceputul lunii martie in zonele mai calde si in jurul datei de 15 aprilie in zonele mai reci.

Pentru protejarea culturii de brumele tarzii de primavara, se vor folosi adaposturi din folie de polietilena.

Se recomanda pastrarea unei distante de 30-35 cm pe rand si de 60-70 cm intre randuri, cuiburile facandu-se la adancimea de cca 13-15 cm. Tuberculii incoltiti se asaza cu grija pe o parte pentru a nu li se rupe coltii, cei mari putand fi taiati in doua, astfel incat fiecare parte sa aiba cate 2-3 colti.
Cand lastarii au ajuns la 10-12 cm se praseste, apoi dupa 2-3 saptamani se mai face o prasila, cand se musuroiesc plantele.

Cultura trebuie udata si ingrasata suplimentar pentru a obtine productii mari, prima oara la 10-15 zile de la rasarire, apoi dupa 10-20 zile.

Pentru prima recolta se desface cu grija pamantul din jurul tufei si se culeg numai tuberculii mai mari (de marimea unui ou). Pamantul se trage la loc, se uda si se reface musuroiul pentru a se forma noi tuberculi. Este necesar sa se foloseasca numai soiuri care formeaza tuberculi cat mai devreme, dintre care mentionam: Ostara, Sirtema, Resy, Desiree, Semenic etc.
 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
17-08-2011 19:25:45
Data:
Īn parcelele de gradina nu este īntotdeauna posibil să cultură supleant īn mod corect şi respectă, dacă este necesar, izolarea spaţială īntre ele. Cu toate acestea, vă recomandăm să cultive cartofi īn acelaşi loc nu mai mult de trei ani consecutivi. Nu se poate să crească după cartofi roşii, ardei şi alte culturi solanacee. Predecesorii Good - o sala de mese şi sfeclă furajeră, varza, castraveti, morcovi. Cultura supleant sfătuit după cum urmează: cartofi - varza - verde - dovleac - ceapa - usturoi, sau: cartofi - sfecla, morcovi - varza - verde - ceapa, usturoi.

Trebuie remarcat faptul că de cartofi de neschimbat, cu un nivel scăzut al tehnologiei agricole şi de slabă calitate material de seminţe de repede duce la răspāndirea bolilor şi dăunătorilor, o scădere bruscă a producţiei.

Pentru cartofii timpurii sunt zonele cele mai potrivite pe versantul sudic, cu lumina de sol bine cultivate şi textura mijlocii. Nu trebuie să-l punem pe prea umed, low-zone situate cu soluri grele de lut, īn cazul īn care apa stagnante, solul se usucă īn primăvara o lungă perioadă de timp şi īncet incalzeste.

Se trasează cartofii timpurii nu ar trebui să fie estompate. Astfel, atunci cānd plasarea acesteia īntre rānduri de pomi fructiferi este o expansiune intensivă a frunziş, dar īn spatele formarea de tuberculi. Cartofi mici, conţinut scăzut de amidon. Productivitatea īn aceste cazuri, este, de obicei scăzut.

Īntr-o zonă bine pe locul īnsorit au plantat īn partea de nord-vest la sud-est sau de la nord la sud. Apoi, plantele sunt uniform acoperite īn zi şi de mai puţină căldură īn timp amiază fierbinte umbrire īn rāndurile. Ca urmare, creşte intensitatea de fotosinteza şi a productivităţii, şi, īn consecinţă, a culturilor şi tuberculii amidonoase.

După recoltarea culturii precedente īncepe să scadă de sol. Īnainte de a săparea site-ul elimina frunzele şi rădăcinile de buruieni şi de reziduuri de plante, altele. Dezgropate cu atenţie şi cu un strat de ambalaj, care contribuie la distrugerea a agenţilor patogeni şi dăunători.

Cartofii sunt un răspuns pozitiv la Cultivare adāncime (pānă la 25 - 28 cm). Plantele, īn acest caz, sub forma unui sistem puternic rădăcină şi mai puţin susceptibile de a suferi de secetă.

Slăbire a solului - o condiţie necesară pentru cultivarea cartofilor de succes - este menţinută de activităţile de microflorei din sol. Activitatea depinde de includerea sa īn sol a organice (gunoi de grajd, compostul torfonavozny reziduurile de recolte,) şi fosfor-īngrăşăminte minerale de potasiu. Īncorporarea de 4 - 6 kg de īngrăşămānt organic pe 1 m, contribuie la acumularea de humus de sol, care īmbunătăţeşte proprietăţile sale fizice, apei, aerului şi regimuri termice. Ca rezultat, solurile argiloase sunt mai puţin de coeziune, mai respirabil, mai bine şi mai uşor de a lăsa apa să prelucrate. Sandy şi solurile argiloase, cu tampon organice şi să devină mai coerentă, mai bine păstrate īn stratul arabil de substanţe nutritive şi apă.

Pe soiuri de

Cel mai greu lucru pentru noi - a consilia ce să ia soiuri de devreme pentru plantare, dar pentru gradinari chiar mai dificil - să le cumpere. Cu toate acestea, nu, toate disponibile pentru a le cumpere. Prin urmare, va sfatuim treptat soiurile timpurii din materialul dvs. de plantare disponibile şi concediul anual este 20-50 kg. După toate, īnapoi īn grădinari timpurii sunt multe soiuri de reproducere olandeză, de exemplu, bine stabilite, varietate Nevsky şi altele. Cu alte cuvinte, vrei sa ai cartofi timpurii, treptat Configurarea unui seminţe mici de soiuri timpurii, din cauza aleatoare de cartofi timpurii răsadurile nu poate fi obţinută.  
* ComentariuVoturi: 20 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)