Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet memoria de lavynutza
a) ce este memoria internă ?
b) ce este memoria RAM
c) ce este memoria ROM
d) ce este memoria externă

Tags:
5
puncte
2563
vizualizari
22-11-2010 14:55:29
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
22-11-2010 15:36:50
Data:
Memoria interna a unui PC este acea parte a memoriei care intra in contact direct cu microprocesorul. Ea este alcatuita din doua mari parti ROM si RAM.
Memoria ROM (Read Only Memory – memorie care poate fi doar citită) – este un tip de memorie nevolatilă (informaţia conţinută de acest tip de memorie nu se pierde la oprirea calculatorului). Este o memorie de tip special, care prin construcţie nu permite programatorilor decât citirea unor informaţii înscrise aici de constructorul calculatorului prin tehnici speciale Memoriile de tip ROM se clasifică la în funcţie de modalitatea de scriere a datelor în PROM şi EPROM..
1. memorii PROM (Programabile ROM), memorii ROM programabile, care permit o singură rescriere de programe;
2. memorii EPROM (Programabile Electric PROM), care pot fi şterse şi reprogramate din nou de mai multe ori, utilizând tehnici electronice speciale.
Memoria RAM (Random Access Memory) este denumirea generică pentru orice tip de memorie care detine următoarele caracteristici: poate fi accesată aleator (nu secvential, precum benzile magnetice), este volatilă (la întreruperea alimentării cu energie electrică, datele stocate se pierd) si se prezintă sub formă de cip-uri (asadar excludem dispozitivele magnetice sau optice, precum hard disk-urile sau CD-urile). Utilitatea memoriei RAM este foarte mare, ea beneficiind în plus fată de alte medii de stocare a informatiilor de o viteză extrem de mare, fiind de mii de ori mai rapidă decât un hard disk, de exemplu.

Clasificare

Există două tipuri principale de RAM: memorie statică (SRAM = Static RAM) si dinamică (DRAM = Dynamic RAM), diferentele constând în "stabilitatea" informatiilor. Astfel, memoria statică păstrează datele pentru o perioadă de timp nelimitată, până în momentul în care ea este rescrisă, asemănător unui mediu magnetic. În schimb, memoria dinamică necesită rescrierea permanentă, la câteva fractiuni de secundă, altfel informatiile fiind pierdute. Avantajele memoriei SRAM: utilitatea crescută datorită modului de functionare si viteza foarte mare; dezavantaj: pretul mult peste DRAM.

Memoria externa a unui calculator electronic este tot atât de importanta si necesara ca si memoria interna, având rolul de a pastra informatiile (programe si date), pe o durata nedeterminata.
dispozitive de memorie externa:
- floppy disk (discheta)
- hard disk
- disc optic (CD, DVD, etc)
- stick de memorie
 
* Raspuns acceptatVoturi: 3 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
22-11-2010 15:39:59
Data:
Poti acorda punctele raspunsului favorit apasand in dreapta acestuia "acorda punctele". 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza

Comentariul lui:
02-12-2010 21:22:19
Data:
MEMORIA INTERNA.
Memoria interna e reprezentata de harddisk(hdd),sau mai nou solid state disk(SSD)- tehnologie noua cu viteza mai mare) atat SSD cat siHDD difera in functie de capacitatea de stocare (160,250,320,500,1000gb,2000gb),
MEMORIA RAM.
Memoria RAM (Random Access Memory) este o memorie in care se poate scrie si din care se poate citi. La scoaterea de sub tensiune a sistemului, informatiile scrise aici se pierd. Memoria RAM pastreaza programele sistemului de operare al utilizatorului, iar utilizatorul are acces la aceasta.
MEMORIA ROM
Memoria ROM (Read-Only Memory) este o memorie permanenta care se poate citi dar nu se poate scrie. In ROM este manevrat un microprogram de tip firmware (inscris de catre producator), destinat initierii lucrului cu calculatorul la punerea sub tensiune a acestuia. Utilizatorul nu are acces la memoria ROM
MEMORIA EXTERNA e reprezentata de harddiscuri externe solid state discuri externe,carduri SD,microSD,MINIsd si sticuri de memorie


 
* ComentariuVoturi: 2 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)