Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet mutare fara frecventa seral de adrianvali
Buna ziua, am si eu o problema.

Am 18 ani, sunt in clasa a 12-a, am facut 3 ani de profesionala, dar acum am trecut a 12-a. Faza este ca vor astia sa ma exmatriculeze din cauza absentelor, eu vreau sa ma mut in alta parte, la fara frecventa sau la seral. Vreau sa stiu cati ani mai fac daca ma mut la fara frecventa sau la seral? Tot 13 clase? sau 14? Si as vrea sa stiu cum se numeste unde sunt eu acum, adica cum se numeste cand treci din profesionala in clasa a 12-a? sistem liceal, sau seral ?

Deci daca sa zicem abandonez scoala anul acesta, sau ma exmatriculeaza astia, ma pot inscrie la anul in alta parte, adica la seral, sau la fara frecventa, si sa fac tot 13 clase? adica sa repet clasa 12-a si sa mai fac pe a 13-a? Am un amic care este la seral si mi-a spus ca el face 14 clase, sau 13 si jumatate, nu am inteles bine. El tot asa a fost la profesionala, a terminat-o, adica 11 clase si dupa aceia vreo 5 ani de zile sa lasat. De un an s-a dus din nou, acum e intr-a 13-a si zice ca o mai face si pe a-14-a, este adevarat? Adica nu vreau sa pierd atatea ani.

Eu as vrea sa ma inscriu la frecventa redusa, dar cati ani as mai face daca as abandona acum in clasa 12-a scoala, si m-as inscrie la frecventa redusa?
Sunt din Valcea.

Multumesc foarte mult,
Tags:
5
puncte
11837
vizualizari
17-10-2011 11:40:35
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
17-10-2011 13:57:38
Data:
Acum, in timpul anului, e destul de greu sa te muti in alta parte.
Transferurile se fac doar in vacantele intersemestriale. Insa ca sa te poti muta, trebuie sa promovezi la toate disciplinele.
Poti face la seral sau frecveta redusa 13, sau 14 clase, in functie de clasa si profilul la care vei merge.
13 clase se fac pe ruta directa, iar 14 clase pe ruta progresiva. Trebuie sa mergi sa intrebi la mai multe licee, cerand acolo sa fii inscris pe ruta directa (evident, daca au locuri si clase pe acea filiera).
Daca nu, singura posibilitate e pe ruta progresiva, ca si prietenul tau:
se face clasa a XII-a intr-un singur semestru, apoi a 13-a si a 14-a, deci inca doi ani: in total 2 ani si jumatate. 
* ComentariuVoturi: 7 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
17-10-2011 14:56:24
Data:
Dar unde ziceti ca ar fi mai bine, la frecventa redusa sau seral, adica unde esti mai liber asa?
Banuiesc ca la frecventa redusa.
Eu anul asta vreau sa abandonez scoala, asta cel putin pana pe al doilea semestru, starea de sanatate nu imi permite sa ma duc in lunile ce urmeaza la scoala, si ma vad nevoit sa renunt. Deci faza consta in felul urmator:
Ma mai pot muta, transfera la frecventa redusa pentru semestrul doi, adica sa fac acel singur semestru din clasa a 12-a pe semestrul doi din anul acesta scolar, si pe ceilaliti doi, la anul, respectiv peste doi ani?
Nu vreau sa stau ca prietenul meu asa de mult pana termin liceul, cum as putea rezolva, sau cum as mi-as putea asigura un loc pentru o ruta directa de doar 2 ani? Adica ce trebuie sa fac?
Multumesc din nou 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
17-10-2011 17:16:04
Data:
Asa cum am spus mai sus, nu iti asigura nimeni locul. Tu trebuie sa mergi sa te interesezi la mai multe licee, care au seral si frecventa redusa, pentru a vedea unde te poti inscrie, unde sunt locuri: ruta directa sau progresiva. Cauti pana gasesti ruta directa. Insa asta la vara. Nu poti merge de pe semestrul al doilea pe forma de seral, odata ce te-ai inscris la liceu de zi la inceputul acestui an scolar, decat daca termini acest semestru promovand la toate disciplinele, iar apoi gasesti un loc unde sa te transferi la seral, in vacanta din decembrie-ianuarie. Insa mai este o mare problema: Tu nu ai decat 18 ani, varsta cu care te poti inscrie la seral doar in clasa a 9-a. pentru clasa a 12-a seral, ar trebui sa ai cel putin 22 de ani. Dar asta trebuie sa vezi la fata locului, la liceul unde vrei sa continui.

Evident, forma cea mai buna ar fi la frecventa redusa, unde faci doar 3 saptamani de scoala pe semestru. La seral, cursurile sunt in fiecare zi, de regula dupa-amiaza. 
* Raspuns acceptatVoturi: 5 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
17-10-2011 18:48:00
Data:
Ok, sa zicem ca ma duc la vara, cand o sa am 19 ani, la frecventa redusa m-ar primii? Este si acolo tot pe varsta? Tot 13 clase se face si la frecventa redusa?
Am cateva intrebari daca doriti sa imi raspundeti:
1.Mai sunt licee cu frecventa redusa in valcea, si care ar fi ele?
2.Sunt licee cu frecventa redusa in valcea cu ruta directa?
3.Ce ar fi recomandat, si cum ar trebuii sa procedesz ca sa prind cu ruta directa, adica cam de cand trebuie sa ma duc sa fac programarea? Banuiesc ca daca ma duc primul sa zicem IPOTETIC, pot sa imi aleg ruta directa, nu ma repartieaza ei unde vor, nu?
4.Si la vaza cu varsta, daca am decat 19 ani, si nu exista nici un liceu cu frecventa redusa care sa primeasca la varsta asta, poti rezolva cu bani ceva?

Multumesc, cu stima si respect 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
17-10-2011 19:18:21
Data:
1. + 2. Trebuie sa te interesezi direct la liceele din Valcea, sau la sediul Inspectoratului Scolar din Ramnicu Valcea. Inscrierile se fac oficial din luna iulie- pana la sfarsitul lui august.
3. Neoficial, poti merge mai devreme pentru a te interesa si a vorbi sa ti se opreasca un loc.
4. Si la seral, si la frecventa redusa este aceeasi regula privind varsta. Ipotetic vorbind, se poate rezolva, dar de asta te-am sfatuit sa mergi direct la licee (la mai multe, pana gasesti unul unde ti se intelege problema).

Mult succes si nu uita ca poti acorda punctele raspunsului favorit, apasand in dreapta acestuia "acorda punctele", la 24 de ore dupa ce ai pus intrebarea. 
* ComentariuVoturi: 7 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
17-10-2011 19:41:43
Data:
Te-am votat :) Deci sa incerc inca dupa acum sa ma duc pe la licee si sa ma interesez cum sta treaba pentru la anul, sau este prea devreme pentru a ma interesa?.  Pentru a fi sigur ca mi-se opreste un loc la ruta directa cam cat ar trebuii sa scot din buzunar? Si la cine trebuie sa dau banii? Director, secretariat...habar nu am.

Multumesc pentru toate raspunsurile, mi-au fost de mare ajutor. Multa sanatate. 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
17-10-2011 19:52:17
Data:
Si o lista cu posibile scoli cu frecventa redusa daca imi mai puteti da. Adica cam pe unde ar trebuii sa caut eu. Multumesc, 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
19-10-2011 08:43:54
Data:
In general, liceele tehnice au aceste forme de invatamant.
Si nu uita sa apesi butonul "acorda punctele acestui utilizator", nu butonul Voteaza (din pacate, voturile nu sunt importante aici). 
* ComentariuVoturi: 8 Voteaza

Comentariul lui:
29-11-2011 21:41:49
Data:
Vin cu informatii noi!
Am fost si m-am interesat, si nu exista ruta directa la frecventa redusa, exista decat ruta progresiva. Rutra directa exista doar la liceu la zi, cum sunt eu acum, adica sa mai fac decat 2 ani dupa ce termin profesionala(11 clase), nu 2 ani si jumatate ca la seral sau frecventa redusa..
Deci problema este urmatoarea: Am uitat ca tampitul sa intreb daca de exemplu anul asta abandonez, si la anul ma inscriu tot la liceu zi, cati ani mai fac? Adica, eu am intrat la profesionala in clasa a 9-a cand am terminat generala, dupaia am facut 3 ani de profesionala, adica 11 clase, anul asta am terminat 11 clase, si am trecut  a 12-a, acum sunt intr-a 12-a, dar abandonez si vreau sa ma inscriu la anul. Deci cate clase o sa mai fac daca ma inscriu la liceu zi, adica nu la seral sau frecventa redusa. MULTUMESC, dau voturi si puncte. 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
29-11-2011 21:51:03
Data:
Si inca ceva, este adevarat ca nu mai ma pot inscrie decat la seral sau frecventa redusa pentru ca nu mai exista profesionala, adica generatia mea a fost ultima de profesionala. Sa inteleg ca nu mai ma pot inscrie la liceu zi, la care sunt in momentul de fata? Deci repet, AM TERMINAT 11 CLASE DE PROFESIONALA, ACUM SUNT IN CLASA A 12-A, SE CONSIDERA LICEU ZI, ADICA NU E SERAL SAU FR unde fac eu acum, dar daca acum abandonez, la anul cand ma inscriu la loc, voi putea sa ma inscriu la loc la liceu de zi? Sau voi fi obligat decat la seral si la FR, PENTRU CA NUMAI EXISTA PROFESIONALA? Si cati ani as mai face? 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
29-11-2011 21:57:02
Data:
Uitati aici ce mi-a scris cineva pe un site de invatamant:
,,Noile planuri cadru pt anul viitor inca nu au aparut. In prezent exista 2 rute: directa pt cei care au finalizat clase de invatamant liceal si ruta progresiva pt cei care au finalizat scoala profesionala, de ucenici, scoala de arte si meserii...
Tu daca esti absolvent de scoala profesionala esti la ruta progresiva, care dureaza 2 ani si jumatate , atat la seral, cat si la FR. La ruta progresiva (clasa a XII-a) se pot inscrie si cei care au finalizat 2 ani de liceu."

Deci asta inseamna ca eu care am finalizat profesionala, nu pot decat sa ma duc la frecventa redusa si la seral de la anul? Adica numai la ruta progresiva. Este adevarat?
 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
13-09-2022 14:36:50
Data:
Daca fac școală la frecventa redusa/seral a 11 a
As putea după anul asta să mă înscriu la liceu de zi ? 
* ComentariuVoturi: 2 Voteaza

Comentariul lui:
13-09-2022 15:23:40
Data:
Ingrid1ana

>>> Intra aici: http://www.myexpert.ro/intrebari/domeniu/Internet-118.html
Pune intrebarea ta separat folosind formularul: Adauga o intrebare in acest domeniu.
 
* ComentariuVoturi: 2 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)