Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35955
Raspunsuri 164737
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet placa de baza arsa ? de manuela6
buna ziua..am un calculator mai vechi de vreo6 ani,mergea destul de bine pina intr-o zi cind nu a vrut sa se mai aprinda!l-am dus la un specialist si mi-a zis ca am ceva la sursa de alimentare si ca placa de baza e arsa.Am adus calculatorul inapoi nestiind daca se mai merita sa-i schimb placa dar cind l-am pornit s-a aprins din nou..insa dupa ce l-am inchis iar nu mai vroia sa se aprinda..doar cind inchid si aprind sursa se aude un fel de fisiit si apoi porneste calculatorul..mi se pare ciudat ca acel specialist mi-a zis ca e arsa placa de baza cind totusi calculatorul porneste ..va rog sa-mi dati o explicatie ce poate avea???????va multumesc!
Tags:
5
puncte
3441
vizualizari
01-05-2011 18:56:12
Data intrebarii:
(5.00 - 1 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
01-05-2011 19:20:49
Data:
In primul rand inlocuiti sau probati  sursa iar pe urma ramane sa vedeti daca mai e vreo problema.
acorda-mi te rog punctele.Multumesc mult. 
* Raspuns acceptatVoturi: 8 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
01-05-2011 19:21:30
Data:
Du-l si la alt specialist.
Din cate spui, ai intr-adevar probleme cu sursa de alimentare, care trebuie schimbata.
Cat despre placa de baza, e posibil sa aiba si ea probleme.
Majoritatea celor de la service insa iti spun ca trebuie schimbata cu totul o componenta (nu au cunostintele necesare pentrua o repara sau vor sa vanda si piesa respectiva).

Multa bafta si nu uita ca poti acorda punctele raspunsului preferat apsand in dreapta acestuia "acorda punctele".     
* ComentariuVoturi: 6 Voteaza

Comentariul lui:
01-05-2011 19:34:54
Data:
va multumesc pentru raspunsuri specialistul mi-a zis ca a probat cu alta sursa si ca tot nu se aprindea...acum nu mai stiu ce sa cred..dar am uitat sa va mentionez ca atunci cind bag in priza ceva imi sare lumina din casa e posibil ca aceste intreruperi de curent sa-mi dauneze placa de baza????adika sa o arda de tot?ca acum a sarit si iar nu mai porneste calculatorul... 
* Comentariul autorului


Link sponsorizat

Comentariul lui:
01-05-2011 19:38:05
Data:
posibil o explicatie mai simpla ,e stricat butonul de pornire si cand functioneaza cand nu,am patit si eu,sau o componenta de pe placa de baza nu functioneaza la parametri normali,nu cred sa fie sursa caci nu mai pornea deloc 
* ComentariuVoturi: 5 Voteaza

Comentariul lui:
09-05-2011 03:16:12
Data:
Salut ai probleme la sursa de alimentare.Sursa de alimentare este componenta care in caz ca nu este intretinuta periodic poate afecta cel mai mult functionarea calculatorului. Multi utilizatori ai calculatoarelor se pling de faptul ca sursele ieftine nu sint fiabile si ca se defecteaza mai devreme sau mai tirziu. Ei recunosc totusi ca nu au acordat atentie faptului ca sursa de alimentare trebuie intretinuta corespunzator pentru a avea randament maxim si de durata. Nu trebuie insa pierdut din vedere faptul ca si sursele scumpe trebuie intretinute, pentru ca si ele sint afectate de praf si caldura. Este posibil ca sursele scumpe sa fie mai tolerante la lipsa de intretinere, insa in timp si ele isi vor pierde din functionalitate daca nu sint curatate.
Sursa este compusa in principal dintr-un transformator care are rolul de a prelua curentul electric alternativ de 220 V provenit de la priza de perete si de a-l transforma in curent continuu de diferite voltaje pentru alimentarea componentelor calculatorului. Transformatorul se incalzeste foarte tare in timpul functionarii si pentru racirea lui se foloseste un ventilator care elimina in permanenta aerul cald din cutia sursei.Temperaturile inalte si praful duc cu timpul la defectarea ventilatorului si in consecinta functionarea sursei de alimentare este perturbata. La sfirsitul unui an de functionare este foarte posibil ca ventilatorul sursei sa isi piarda o mare parte din lubrifiant si palele elicei sa fie pline de praf. Ca urmare zgomotul scos de ventilator va deveni sincopat (se opreste, porneste iar, etc.) iar daca ne uitam cu lanterna putem vedea ca palele se invirtesc greu. Uneori este posibil ca ventilatorul sa nu inceapa sa se invirta atunci cind pornim calculatorul sau sa se opreasca dupa un anumit timp. Sursa va emite un miros caracteristic, de ars si acesta este semnul cel mai evident ca trebuie sa inchidem calculatorul si sa curatam sursa sau sa cumparam una noua. Prezenta mirosului de ars nu inseamna ca sursa s-a ars si nu mai poate functiona. Daca o curatam in mod corespunzator ea va functiona bine.Marea dilema legata de intretinerea surselor de alimentare este data de faptul ca pentru a le curata complet trebuie sa le deschidem si in acest fel rupem sigiliul producatorului. Daca nu le curatam la timp ele se vor strica, iar daca vrem sa le curatam vom pierde garantia oferita de producator. Fiecare posesor de calculator trebuie sa decida singur daca isi asuma riscul de a pierde garantia. Este recomandat ca sursa de alimentare sa fie deschisa si curatata de personal specializat de la un service pentru calculatoare. Deschiderea sursei de alimentare este prezentata aici doar in scop informativ, fiecare utilizator care o pune in practica asumindu-si responsabilitatea personala pentru deschiderea sursei si curatarea ei la interior.Exista si posibilitatea sa efectuam o curatire partiala a sursei fara a o deschide. Pentru aceasta suflam cu aspiratorul aer prin fantele cutiei in care se afla sursa si astfel eliminam o parte din praful asezat pe piesele din sursa. Cu acest procedeu nu rezolvam insa cele mai importante probleme si anume curatarea palelor ventilatorului si lubrifierea axului acestuia.
Cutia sursei este alcatuita din doua parti metalice incastrate si atasate prin suruburi. Inlaturam suruburile de la partea superioara a cutiei si scoatem “acoperisul” acesteia. Pe tot parcursul manevrelor urmatoare este indicat sa nu atingem piesele sursei de alimentare. In acest moment putem “sufla” aer peste componente pentru a inlatura praful. Desurubam ventilatorul si il scoatem din cutie atit cit putem, el fiind fixat printr-un cablu care nu se poate deconecta. Aplicam procedurile cunoscute de intretinere a ventilatorului (curatare de praf si lubrifiere) dupa care remontam cutia sursei. 
* ComentariuVoturi: 5 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
09-05-2011 15:21:33
Data:
din pacate l-am dus la alt specialist si mi-a zis ca placa de baza e stricata presupun ca are dreptate desi eu nu pot intelege cum de se mai aprinde calculatorul cind are placa arsa...iar acel fisiit il scoate in spate la sursa..asta e voi schimba placa!!va multumesc pentru raspunsuri la toti! 
* Comentariul autorului

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)