Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35962
Raspunsuri 164760
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet plsssssssssssssssss de isdiv
stie cineva un program de prelucrat pozecu care sa schimb fundalul unei poze???? nu am gasit niiciunde....exista p net?
Tags:
5
puncte
3733
vizualizari
15-12-2010 21:25:44
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
16-12-2010 05:08:32
Data:
photoshop
Cum poti schimba fundalul unei poze in Photoshop:
Pasul 1: Deschide in Photoshop poza pe care vrei sa o modifici.
Nota: De obicei nu se schimba fundalul fotografiilor, ci se extrage subiectul dorit din fotografie si se pune peste alta fotografie.In poza de mai sus subiectul este fata si pe ea o vom selecta si o vom pune peste alta fotografie.
Pasul 2: Selecteaza subiectul dorit pe care vrei sa il extragi din fotografie. Eu am selectat fata din poza cu polygonal lasso tool si magnetic lasso tool.Ai mare grija la selectie !!! E foarte importanta !!! Cu cat e facuta mai bine cu atat poza finala va iesi mai bine.Daca nu stii cum se face o selectie apasa AICI. Mare grija la par ! Se selecteaza mai greu. Incearca sa il selectezi atat cat se poate. Il vom corecta in pasii care vor urma.
Pasul 3:Dupa ce ai terminat selectia mergi la Select>Modify>Feather (Ctrl + Alt + D) si dai o valoare de 1px. Optiunea feather face ca marginea selectiei sa nu fie dura. Poti da o valoare mai mare. La mine e suficient 1.
Pasul 4:Mergi la Edit > Copy ( Ctrl + C ) . Acum deschide poza peste care vrei sa pui subiectul selectat mai devreme. Dupa ce ai deschis poza mergi la Edit>Paste ( Ctrl + V ) . Subiectul selectat mai devreme va aparea pe noua poza.
Pasul 5:Acum vom face ajustarile necesare. In poza de mai sus puteti observa ca subiectul selectat de mine este prea mare deoarece poza din care am facut selectia era de rezolutie mai mare decat este poza peste care doresc sa lipesc selectia. Pentru a micsora/mari in functie de caz layerul mergi la Edit>Free Transform (Ctrl + T ) si, tinand apasata tasta Shift, trage de colturi ( se tine shift apasat pentru ca poza sa isi pastreze proportiile ). Daca nu vezi colturile layerului in caz ca acesta este prea mare fa Zoom Out ( Ctrl + minus ) . Pozitioneaza subiectul unde doresti.Apasa enter dupa ce ai terminat ajustarea pentru a iesi din modul de trasformare.
Pasul 6:In acest pas vom aborda culorile. Fundalul si subiectul suprapus trebuie sa se potriveasca la culori ( daca fundalul are culori reci si subiectul culori calde, o sa iasa ceva foarte urat ) .
Pentru ajustarea culorilor vom folosi Color Balance pe care il poti gasi in Image > Adjustments > Color Balance ( Ctrl + B ) . In caz ca e nevoie de mai multa stralucire (brightness) sau contrast pe subiect sau pe background vom merge la Image > Adjustments > Levels sau Curves.Poza folosita de mine ca fundal e cam intunecata, fata din imagine fiind la fel. Voi corecta asta cu Levels ( Ctrl + L ). Pentru a corecta fundalul selecteaza layerul care contine fundalul, in cazul de fata acesta se numeste “ Background”, iar daca vrei sa corectezi subiectul suprapus trebuie sa selectezi layerul care contine subiectul.In poza de mai jos am ajustat luminozitatea fundalului.
Pasul 7: In poza de mai jos am ajustat luminozitatea layerului “ Layer 1” care contine fata.
Pasul 8:Acum vom ajusta culorile. Mergi la Image>Adjustments>Color Balance. Joaca-te pe rand cu sliderele de la fiecare culoare si treci prin fiecare categorie ( Shadow, Midtones, Highlights) .Ajusteaza-le pana cand subiectul va avea o culoare asemanatoare ambiantei fundalului.
Exemplu: Daca fundalul este o camera cu multe obiecte de culoare rosie iar subiectul suprapus are o tenta formata din culori reci atunci in Color Balance vei ajusta mai mult sliderele de la Red,Magenta si Yellow. Pasul acesta este foarte important! Cu cat potrivesti mai bine culorile cu atat poza va iesi mai bine.Poza mea nu avea nevoie de ajustari prea mari deoarece se incadra destul de bine in fundal dar am trecut prin Color Balance pentru a va explica cum sta treaba.
Pasul 9(Optional): Acum vom adauga o umbra subiectului pentru a creste realismul pozei. Selecteaza layerul cu subiectul si fa-i o copie (Ctrl + J). Denumeste layerul nou creat “Umbra”. Trage de el si muta-l sub layerul dupa care ai facut copia.Acum fa click tinand apasata tasta Ctrl pe thumbnailul layerului ( poza din dreapta textului “Umbra” in paleta de layere ) . Se va selecta subiectul. Apasa D pentru a reseta culorile si apasa Alt + Backspace ( Edit>fill) pentru a umple selectia cu negru.Mergi la Select>Deselect.In poza nu se va observa nici o diferenta (eventual o margine neagra pe langa subiect) deoarece layerul care a fost umplut cu negru este in spate.
Pasul 10(Optional): Avand selectat layerul “ Umbra” mergi la Filter > Blur > Gaussian Blur. Aici introdu valoarea dorita. Eu am folosit 5 px.
Pasul 11(Optional): Acum vom duce umbra pe podea. Mergi la Edit > Transform > Distort. Trage de punctul din mijloc de pe latura de sus a chenarului in jos.
Apasa Enter pentru a accepta ajustarea
Pasul 12(Optional): Scade opacitatea layerului “umbra” in jur de 15%. Experimenteaza si vezi cum se vede mai bine.
Pasul 13(Optional): Corectarea parului. Pentru a corecta parul vom folosii Smudge tool cu o marime a pensulei de 1 px.Selecteaza layerul cu subiectul.
Mai bine spus cu acest tool vom creea noi firele de par tragand din parul deja existent.Sagetile rosii reprezinta firele care trebuiesc trase pentru a completa sectiunea taiata la selectare. Fa click pe o zona unde este par si trage in jos pentru a creea fire. 
* Raspuns acceptatVoturi: 5 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
16-12-2010 08:04:43
Data:
Poti sa schimbi fundalul unei poze cu aproape ORICE program de editare grafica.

Dar, nici unul nu are exact aceasta functie speciala.

Dar, aproape ORICE program de editare grafica are functia SELECT. Asta te intereseaza pe tine: SELECT TOOL.

Uite aici citeva tutoriale !!
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare] 
* ComentariuVoturi: 4 Voteaza

Comentariul lui:
16-12-2010 10:53:54
Data:
poti incerca photoshop , photoschape sau un kit gratuit ce il poti gasi pe internet cu keywor-dul "photo editor free" 
* ComentariuVoturi: 8 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
17-12-2010 11:46:53
Data:
woow. ms o sa incerc acum............ :* 
* Comentariul autorului

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)