Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35956
Raspunsuri 164738
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet proiect de Sony23
sall cine ma poate ajuta si pe mn sa gasesc un proiect gen licenta cu titlul "Studiul pietei cafelei in Romania",un link ceva de descarcat daca se poate.As vrea ca proiectul sa fie ceva mai complex de 40-50 pagini.
Tags:
5
puncte
2309
vizualizari
28-04-2011 12:31:44
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
28-04-2011 13:00:47
Data:
Din pacate, nu prea gasesti o lucrare deja facuta.
Poti sa gasesti persoane interesate sa realizeze asemenea lucrari. Bineinteles, nu pe gratis.

lucrari-de-diploma.uv.ro
licenta.net
licente.3x.ro
diploma.ro


Nu uita sa acorzi punctele, daca am fost de ajutor. Vezi in dreapta optiunea "acorda punctele".
 
* Raspuns acceptatVoturi: 4 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
28-04-2011 13:35:20
Data:
Studiul pietei produsului
-Cafea-
Consumul de cafea din Romania
Consumul de cafea in Romania este de aproape 5 ori mai mic decat media europeana, arata un studiu realizat de institutul de cercetare a pietei GFK. Potrivit studiului, in Romania, un roman consuma anual circa 1,83 kg de cafea, in timp ce europenii beau nu mai putin de 5,3 kg de cafea. Un alt fenomen reflectat de studiul GFK este si o scadere cu 3% a consumului de cafea, fata de perioada similara a anului trecut. Principalele cauze identificate de reprezentantii Asociatiei Romane a Cafelei sunt pretul mare al acestui produs, “prohibitiv pentru mare parte din consumatorii romani”.
Aria pietei
Studiul a fost realizat pe un esantion de 1200 persoane cu varsta cuprinsa intre 15 si 75 de ani si este reprezentativ pentru mediul urban, pentru categoria de varsta luata in calcul.
Structura pietei
Rezultatele studiului arata ca 76% din cei chestionati consuma cafea, 21% cappuccino si 17% ness. Conform studiului femeile beau cafea intr-o proportie mai mare decat barbatii (86% din femei si 80,6% din barbati), iar persoanele mai in varsta consuma cafea intr-o proportie mai mare decat cele tinere (86,1% persoanele peste 30 de ani, 77,7% persoanele cu varsta cuprinsa intre 15 si 30 ani).
Cafeaua instant si cappuccino sunt consumate intr-o proportie mai mare de tineri (sub 30 de ani) si de persoane cu varsta peste 45 de ani, in timp ce cafeaua naturala este consumata intr-o proportie mai mare de persoanele cu varsat cuprinsa intre 30 si 45 de ani.
Prin comparatie cu celelalte categorii, cappuccino este consumat intr-o proportie mai mare de femei, iar cafeaua instant este consumata intr-o proportie mai mare de persoanele cu studii superioare. Frecventa cea mai mare de consum a cafelei naturale o intalnim la persoanele cu varsta cuprinsa intre 31 si 45 de ani si persoanele cu venituri medii si mari.
Prin comparatie cu celelalte categorii de varsta, consumul de cafea naturala este polarizat dimineata la persoanele in varsta (peste 45 de ani) si este mai mare dupa amiaza la persoanele cu varsta medie (31-45 de ani) si seara la persoanele tinere (cu varsta sub 30 de ani).
Cafeaua – fie aceasta cafea naturala, instant sau cappuccino – este preferata fie medie sau tare de majoritatea consumatorilor. Doar aproximativ 11% dintre consumatori prefera cafeaua slaba. Tinerii sub 30 de ani au o inclinatie mai mare catre cafeaua tare in timp ce persoanele mai in varsta consuma cafea mai slaba.
Ca o tendinta generala, persoanele cu educatie superioara si persoanele cu venituri medii si mari consuma in mai mare masura cafeaua fara zahar, prin comparatie cu celelalte grupe de persoane.
Capacitatea pietei
Raportat la nivelul comertului mondial, cafeaua ocupa pozitia a doua dupa petrol. Desi in majoritatea tarilor lumii si peste tot in Europa cafeaua a depasit de mult stadiul de produs de lux, in Romania aceasta “incadrare” a inceput sa dispara abia de un an. Nu intamplator, la noi, consumul de cafea este printre cele mai mici din Europa, in momentul de fata. Piata are insa un potential foarte mare, sesizat de producatori si importatori, care s-au pregatit deja pentru momentul disparitiei accizelor. Prima remarca fata de evolutia pietei cafelei in Romania o putem lega de paradoxul statisticii, conform caruia romanii cumpara mult mai putina cafea decat consuma. Cu alte cuvinte, contrabanda a avut un cuvant greu de spus in ultimii ani, probabil intr-o relatie directa cu taxele pe care statul le-a impus de-a lungul vremii acestui produs. “Cand taxele sunt mari si contrabanda este mare”, sustin si alti producatori supusi fiscalitatii. In cazul cafelei lucrurile sunt insa mai nuantate, spre deosebire de alcool de pilda, relatia consum-pret are o elasticitate mai mare. Totusi, prezenta pe piata a unor producatori de marca, reducerea accizelor si cresterea veniturilor populatiei imprima deja o directie normala consumului, care mai are resurse de crestere pana sa ajunga la media Uniunii Europene.

-http://facultate.regielive.ro/proiecte/marketing/studiul_pietei_produsului_cafea-13488.html 
* ComentariuVoturi: 5 Voteaza

Comentariul lui:
28-04-2011 20:19:01
Data:
un vot va rog aici http://www.af-school.ro/concurs/frag.php?player=RpzZ am nevoie urgent!multumesc 
* ComentariuVoturi: 5 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)