Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet referat de ady1980
unde gasesc un referat des[pre resursele umane?
Tags:
0
puncte
3897
vizualizari
10-02-2010 09:20:09
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
10-02-2010 10:00:20
Data:
Aici, pe oricare din siteurile alea
[link in curs de aprobare] 
* ComentariuVoturi: 17 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
10-02-2010 10:07:15
Data:
pe refertae.ro sau daca vrei iti trimit eu unul 
* Raspuns acceptatVoturi: 18 Voteaza

Comentariul lui:
10-02-2010 14:46:37
Data:
cred ca asta de aici e cel mai buns i complet [link in curs de aprobare] 
* ComentariuVoturi: 17 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
10-02-2010 14:54:29
Data:
kamykaze2005, este a 2-a oara cand ti se sterg punctele. Te rog sa le castigi corect, ajutandu-i pe ceilalti, nu pe tine :) 
* ComentariuVoturi: 17 Voteaza

Comentariul lui:
10-02-2010 15:39:35
Data:
uite cal am
MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE






DEFINIREA RESURSELOR UMANE ADECVATE

Expresia resurse umane adecvate se refera la persoanele dintr-o organizatie care isi aduc o importanta contributie la indeplinirea obiectivelor sistemului de management. Aceasta contributie este reperezentata de productivitatea pe care o au in posturile pe care le detin.

Expresia resurse umane inadecvate se refera la membrii organizatiei care nu-si aduc o contributie valoroasa la indeplinirea obiectivelor sistemului de management. Dintr-un motiv sau altul, aceste persoane sunt ineficiente in activitatea pe care o presteaza.

Resursele umane adecvate sunt persoanele dintr-o organizatie care isi aduc o importanta contributie la indeplinirea obiectivelor sistemului de management.

Productivitatea in toate organizatiile este influentata de modul in care interactioneaza si se combina resursele umane pentru a folosi toate celelalte resurse ale sistemului de management. Factori cum ar fi pregatirea, varsta, experienta la locul de munca si nivelul de educatie formala joaca un rol in stabilirea compatibilitatii persoanei cu o anumita organizatie. Desi procesul de asigurare a resurselor umane adecvate pentru organizatie este un proces antrenant si oarecum subiectiv, urmatoarea sectiune ofera informatii despre cum putem sa sporim succesul acestui proces.

ETAPELE PROCESULUI DE ASIGURARE A RESURSELOR UMANE




Pentru asigurarea resurselor umane care sa acopere atat posturile manageriale, cat si pe cele de executie, managerii trebuie sa parcurga urmatoarele etape secventiale:

Recrutare.

Selectie.

Pregatire.

Evaluarea performantelor.




RECRUTAREA



Recrutarea este atragerea si trierea initiala a ofertei de resurse umane disponibile pentru ocuparea unui anumit post. Scopul ei este acela de a limita un camp larg de salariati potentiali la un grup relativ mic de persoane din randul carora se vor face, de fapt, angajarile. Pentru a fi eficienti, recrutantii trebuie sa cunoasca urmatoarele:

Postul pentru care incearca sa gaseasca persoana potrivita. 22598lqs36qzg2n

Unde pot fi pozitionate resursele umane potentiale.

Cum influenteaza legile eforturile de recrutare.




MANAGEMENTUL SI INTERNETUL (STUDIU DE CAZ)

Texas Instruments foloseste Internetul pentru a recruta inginerii




Texas Instruments este o companie globala producatoare de semiconductori si este probabil cel mai bine cunoscuta prin intermediul calculatoarelor si al agendelor personale. Ca si in cazul celor mai multe companii de dimensiunea sa, recrutarea oamenilor adecvati constituie un effort si o provocare permanente la Texas Instruments.

Managementul de la Texas Instruments a initiat recent o actiune progresista si noua pentru a putea face fata acestei provocari legate de recrutare. John Nelson a fost numit drept recrutantul permanent al companiei pe Internet. Pentru aceasta, Nelson isi petrece ziua vizitand site-uri de pe Internet pentru a descoperi ingineri foarte talentati care si-au expediat scrisorile de intentie pe aceste site-uri si cauta un nou loc de munca. Nelson poate sa foloseasca apoi posta electronica in calitate de modalitate rapida si eficienta pentru a contacta candidatii potriviti. In plus compania se gandeste sa foloseasca un “serviciu robot” care-i permite sa gaseasca pe Internet scrisorile de intentie ale inginerilor. Acest serviciu cauta automat tipul de scrisoare de intentie de care are nevoie o firma ca Texas Instruments si expediaza automat aceste scrisori de intentie catre recrutantii firmei.

Nelson incepe sa obtina rezultate. Anul trecut, circa 10% din totalul inginerilor angajati au fost descoperiti prin intermediul Internetului. Aceasta cifra este mai mare cu 8% decat cea din anul anterior si se asteapta sa creasca in viitor. Conform lui Nelson, recrutarea pe Internet nu numai ca se dovedeste valoroasa, ea va constitui caracteristica viitorului.




CUNOASTEREA POSTULUI

Activitatile de recrutare trebuie sa inceapa cu o cunoastere aprofundata a posturilor care urmeaza sa fie ocupate astfel incat gama larga de salariati potentiali sa poata fi restransa in mod inteligent. Tehnica folosita in mod obisnuit pentru a dobandi aceasta cunoastere este cunoscuta sub numele de analiza postului. In esenta, analiza postului urmareste sa stabileasca fisa postului (activitatile impuse de un post) si specificatiile postului (caracteristicile persoanelor care trebuie sa fie angajate pentru respectivul post).

Analiza postului este tehnica folosita in mod obisnuit pentru a cunoaste care sunt sarcinile impuse de post si tipul de persoana care trebuie angajata pentru a indeplini aceste sarcini.

Fisa postului este o lista de activitati specifice care trebuie executate pentru a indeplini sarcinile proprii unui post.

Specificatiile postului reprezinta o lista de caracteristici ale persoanei care trebuie angajata pentru a indeplini sarcinile specifice unui post.

CUNOASTEREA SURSELOR DE RESURSE UMANE



In afara de o cunoastere aprofundata a postului pe care vrea sa faca angajarea o firma, recrutantii trebuie sa fie capabili sa gasesca sursele de resurse umane. Intrucat oferta de persoane din care se va face recrutarea se modifica in mod continuu, vor fi perioade in care gasirea resurselor umane adecvate se va dovedi mai dificila decat in alte perioade. Specialistii in resurse umane din organizatie monotorizeaza continuu piata muncii pentru a sti unde sa recruteze resursele umane adecvate si ce tipuri de strategii si tactici sa foloseasca pentru a atrage candidatii pe o piata concurentiala.

Sursele de resurse umane disponibile pentru ocuparea unui post pot fi, in general, clasificate in doua modalitati:

Surse din interiorul organizatiei.

Surse din afara organizatiei.

Sursele din interiorul organizatiei – grupul de salariati dintr-o organizatie constituie una din sursele de resurse umane. O serie de persoane care deja lucreaza pentru organizatie pot fi bine calificate pentru a ocupa un post libe. Desi persoanele existente sunt uneori transferate lateral in cadrul organizatiei, cele mai multe sunt transferuri interne sau promovari. Promovarea din interior are avantajul imbunatatirii moralului salariatilor, al incurajarii salariatilor sa lucreze mai intens in speranta unei promovari si a pastrarii salariatilor in organizatie datorita posibilitatii unei promovari viitoare.

Inventarul resurselor umane – consta din informatii despre caracteristicile membrilor organizatiei. Accentul se pune pe performantele din trecut si pe potentialul viitor, iar obiectivul este acela de a informa managementul despre posibilitatile ocuparii unui post din interior. Acest inventar trebuie sa indice ce persoane din organizatie vor fi adecvate pentru a ocupa un post daca devine disponibil.

Inventarul resurselor umane – este o acumulare de informatii despre caracteristicile membrilor organizatiei; aceste informatii se focalizeaza atat asupra performantelor trecute ale membrilor, cat si asupra modului in care acestia pot fi cel mai bine pregatiti si folositi in viitor.



 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
10-02-2010 15:43:04
Data:
Nu am zis ca nu il ai, am zis doar ca tu (sau un prieten apropiat al tau) ai formulat intrebarea si tot tu ai raspuns... Daca citesti termenele si conditiile vei vedea ca acest lucru nu este permis.
 
* ComentariuVoturi: 22 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)