Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet rubeola de condrutraluca
Ce simptome are rubeola?
Tags:
5
puncte
1513
vizualizari
13-05-2012 10:19:07
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
13-05-2012 10:19:44
Data:
Simptome

Simptomele tipice de rubeola sunt:
- un rash (exantem) minor
- edem si sensibilitate la palparea ganglionilor (mai ales cei aflati retroauricular, in spatele urechilor si occipital, partea posterioara a capului)
-febra moderata.
Uneori pot sa apara, mai ales la adolescente sau femeile tinere, dureri articulare (artrita), mai ales la nivelul articulatiilor mici ale mainilor. Durerile articulare (mai frecvente la femei) pot sa dureze mai mult de o luna pana dispar. Marirea ganglionilor din zona gatului este comuna multor boli virale; in cazul rubeolei, ganglionii cel mai frecvent afectati sunt cei localizati retroauricular si cei occipitali; gradul in care acestia se maresc si sensibilitarea acestora este patognomonica (specifica) rubeolei
Uneori rash-ul cutanat este singurul simptom de rubeola care pare la copiii mici.Copiii mai mari si adolescentii pot prezenta si febra, dureri oculare, dureri in gat si o stare de rau general; poate sau nu sa apara rash-ul.
Simptomele de rubeola, in special durerea si edemul de la nivelul articulatiilor, sunt mai frecvente la adulti decat la copiii.
Rash-ul tegumentar specific rubeolei este minor, debuteaza la nivelul fetei si se extinde la nivelul gatului si toracelui (pieptului) si apoi pe tot corpul. La inceput poate sa aiba un aspect de eritem (roseata) difuz, apoi devine eritem punctiform cu leziuni maculare neconfluante. Este de asemenea intalnita si o forma de rubeola fara rash cutanat. Chiar daca nu apare rash-ul tot exista contagiozitatea bolii.
Poate sa apara ca o complicatie a rubeolei, infectia la nivelul creierului (encefalita). Este o complicatie rara dar foarte serioasa. Unul din cinci bolnavi ce fac encefalita decedeaza.
Infectia fatului cu virusul rubeolic in primul trimestru este un risc pentru avort spontan, moarte fetala si defecte congenitale ale fatului. Mai mult de 90% din fetii infectati in primele 11 saptamani de sarcina dezvolta sindrom rubeolic congenital. Acest sindrom poate provoca defecte congenitale severe. Tulburarile de auz sunt cele mai frecvente, desi cataracta,glaucomul sialte probleme oculare, defecte de cord, afectiuni cerebrale, retard mintal si psihic (oprirea cresterii) si boli osoase pot de asemenea sa apara.
Alte boli si afectiuni virale pot provoca simptome si rash similar celui din rubeola. Din aceste motive, rubeola poate fi confudata cu:
-forme usoare de scarlatina, o boala care apare cel mai frecvet la copiii intre 2 si 10 ani, care au avut cu putin timp in urma angina (gat rosu)
-pojar, care se mai numeste si rujeola sau pojarul rosu
-boala a cincea (parvovirusurile B19), o boala contagioasa si de obicei o forma usoara de afectiune virala care apare la copii
-varicela, o boala usoara virala care afecteaza copiii mici; debuteaza de obicei cu febra mare 39.4 C pana la 40.6 C care dureaza 2-3 zile
-mononucleoza infectioasa, boala virala produsa de virusul Epstein Barr in cele mai multe cazuri; mononucleoza apare cel mai frecvent la adultii tineri intre 15 si 24 de ani
-reactii alergice la medicamente
-unele infectii gastrice sau intestinale (gastrointestinale) cum ar fi gastrita. 
* Raspuns acceptatVoturi: 12 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
13-05-2012 21:29:47
Data:
Eruptia tipica a rubeolei apare tot mai rar. Formele atipice ale bolii (cele care nu comporta o eruptie cutanata) sunt in prezent cele mai frecvente. Perioada de incubatie dureaza aproximativ 14 - 21 zile.

Perioada de invazie (inceputul primelor semne) dureaza 2 -3 zile si se caracterizeaza prin aparitia unei febre usoare, tuse si faringita. Unii copii prezinta dureri de cap (cefalee) si o stare de indispozitie generala.

In a 3-a zi apare eruptia cutanata sub forma unor pete roz, usor in relief, care se intind in cateva ore pe tot corpul (torace, membrele superioare). Aparitia eruptiei corespunde aparitiei anticorpilor specifici rubeolei. Exantemul dureaza 1- 3 zile, apoi dispare fara a lasa semne si poate fi uneori urmat de descuamare. Uneori, eruptia se aseamana cu cea din scarlatina.

Limfadenopatia (cresterea in volum a ganglionilor limfatici) este generalizata, afectand toti ganglionii, dar in special pe cei de la nivelul gatului si de la baza craniului. Acest semn este mai vizibil in momentul aparitiei exantemului, dar il poate preceda cu o saptamana. Durerea ce insoteste limfadenopatia scade rapid; totusi, cresterea in volum a ganglionilor poate dura cateva zile sau saptamani.

Desi este mai rara la copii, artralgia (dureri articulare) si chiar poliartrita (inflamatia mai multor articulatii) pot surveni la adulti, dar persista rareori mai mult de 2 saptamani. Inflamatia poate fi foarte marcata. 50% din femei au artralgii, iar 10% au artrita, la 3 zile de la infectia naturala sau la 2 -6 saptamani dupa vaccinare.

In cazuri rare, episoade recurente de inflamatie a degetelor si genunchilor pot continua mai mult de un an. Foarte rar, starea subfebrila, oboseala cronica si mialgiile (dureri musculare) pot persista timp de cateva luni sau chiar ani.



Complicatii

Complicatiile sunt rare la copiii si adultii in stare buna de sanatate. Rar, pot surveni encefalita sau nevrita periferica, dar vindecarea este de obicei completa, fara sechele.
Alte complicatii sunt:
- infectia urechii medii – otita medie
- inflamatia articulatiilor – poliartrita
- hemoragii cutanate – purpura
- inflamatia meningelor – meningita (rar)
- febra puternica
- cefalee – dureri  de cap 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)