Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet vreau sa sparg un cod de wifi de junior
cum sa sparg un cod de uifi
Tags:
15
puncte
4190
vizualizari
29-08-2011 01:58:06
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
29-08-2011 09:32:30
Data:
Cercetatorii de securitate spun ca au dezvoltat o metoda prin care pot sparge partial criptarea standard Wi-Fi Protected Access (WPA) folosita pentru protejarea datelor de pe multe retele wireless.

Atacul, descris ca primul atac practic pe WPA, va fi discutat in cadrul conferintei PacSec din Tokio de saptamana viitoare. La PacSec, cercetatorul Erik Tews va arata modul in care a reusit sa sparga codul WPA, pentru a citi datele trimise de la un router la un laptop. De asemenea, atacul poate fi folosit pentru a trimite informatii false unui client conectat la router.

Pentru a face acest lucru, Tews si co-cercetatorul sau, Martin Beck, au gasit modalitatea de a sparge codul Temporal Key Integrity Protocol (TKIP), folosit de WPA, intr-un timp relativ scurt: de la 12 la 15 minute, conform lui Dragos Ruiu, organizatorul conferintei PacSec.

In orice caz, in acest atac ei nu au reusit sa sparga codurile folosite pentru securitatea datelor care sunt trimise de la calculator la router.

Expertii in securitate au stiut ca TKIP poate fi spart prin folosirea a ceea ce este cunoscut sub numele de „atac dictionar”. Folosind resurse computationale masive, in primul rand, atacatorul sparge criptarea prin realizarea unui mare numar de presupuneri formate pentru a afla care cod este folosit la securizarea datele wireless.

Insa, actiunea lui Tews si Beck nu include un „atac dictionar”.

Pentru a intelege metoda lor, cercetatorii au descoperit prima data o modalitate de a determina router-ul WPA sa le trimita o cantitate foarte mare de date. Acest lucru faciliteaza spargerea codului, insa tehnica este, de asemenea, combinata cu o „reusita in matematica,” care le permite sa crack-uiasca WPA-ul mai rapid decat orice tantativa anterioara, a declarat Ruiu.

Tews planuieste publicarea activitatii criptografice intr-un jurnal academic in urmatoarele luni, a declarat Ruiu. O parte din codurile folosite in atac a fost adaugata discret la unealta de spargere a codurilor Wi-Fi, Aircrack, al lui Beck, in urma cu doua saptamani, a adaugat Ruiu.

WPA este folosit foarte mult in retelele Wi-Fi si este considerat ca fiind o mai buna alternativa decat originalul WEP (Wired Equivalent Privacy), care a fost dezvoltat la sfarsitul anilor ’90. La putin timp dupa dezvoltarea WEP, hackerii au gasit o modalitate pentru spargerea codului si, in momentul de fata, este considerat nesigur de cei mai multi profesionisti de securitate.

Un nou standard wireless cunoscut sub numele de WPA2 este sigur in ceea ce priveste atacul dezvoltat de Tews si Beck, insa multe routere WPA2 suporta, de asemenea, WPA.

Daca WPA este compromis in intreaga lume, acest lucru va reprezenta o adevarata problema pentru clientii companiilor care l-au adoptat, a declarat Sri Sundaralingam, vicepresedinte al managementului de productie si vendorul de securitate al retelei wireless AirTight Networks. Desi, clientii pot adopta tehnologia Wi-Fi, precum WPA2 sau softul retelelor virtuale private care ii va proteja de acest atac, inca vor mai exista dispozitive care se vor conecta la retea prin WPA, sau chiar la standardul WEP crack-uit deja, a declarat Sundaralingam.

Sursa: IDG News Service
 
* ComentariuVoturi: 4 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
29-08-2011 09:47:03
Data:
Daca este criptat folosind WEP sau WPA-PSK, incearca Aircrack-ng:
download.aircrack-ng.org/slitaz-aircrack-ng-20091124.iso

Daca este WPA2 - nu se poate sparge la ora actuala. 
* ComentariuVoturi: 2 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)