Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet branza de oi de vica1
Care este tehnologia prepararii branzei din laptele de la oi?
Tags:
5
puncte
3754
vizualizari
06-05-2010 22:20:31
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
06-05-2010 22:25:55
Data:
Se face la fel ca brinza de vaca:

Branza de vaci dulce se face in urmatorul fel: cumperi lapte de vaca destul de gras si se lasa o zi doua pana se prinde. Dupa ce ai obtinut laptele prins pui la fier aceeasi cantitate de lapte dulce, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugi laptele prins. Lasi sa fiarba cateva minute (2-3min), dupa care intr-un tifon scurgi compozitia.
Sau reteta cu cheag (nu stiu daca o sa gasesti): pui lapte dulce la incalzit, iar in momentul in care se incalzeste - sa fie caldut (nu trebuie sa-l fierbi) adaugi cheagul (bunica mea punea la 8-10 litri lapte 2 linguri de cheag) si dai deoparte laptele si astepti, iar in cateva minute se face branza. Aici trebuie sa ai dexteritate ptr. ca branza se strange mai greu si se pune in tifon, nu stiu cum sa-ti explic, eu am invatat cu timpul. Daca ai copilarit la tara poate ai vazut cum se face.

Sau asa:
1 litru de lapte la fiert. Cand clocoteste se adauga un iaurt simplu si se lasa sa fiarba putin, amestecand incontinuu sa nu se prinda. Apoi se pune intr-o strecuratoare. Ramane destul de putina branzica.

Sau asa:
Doua metode de pregatire a branzei de vaci, simple si extrem de rapide. Cat va fi de grasa aceasta branza depinde doar de calitatea laptelui.
1. Doi litri de lapte se pun la fiert in oala cu pereti dubli sau intr-una de teflon, pentru a nu se afuma. Cand laptele a dat in clocot se stoarce o lamaie si se stinge focul. Laptele se va inchega, iar compozitia se va turna intr-o sita deasa. Va rezulta zer, bun pentru spalarea vaselor in locul detergentului si circa 200 gr branza dulce.
2. Daca vreti sa obtineti o cantitate mai mare de branza (puteti sa faceti si telemea, daca puneti sare), folositi un pliculet de cheag "Ideal", din comert. Din 10 litri de lapte obtineti circa doua kilograme de branza proaspata. 
* Raspuns acceptatVoturi: 17 Voteaza



Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)