Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet entorsa umflata de cavaler49
cum tratez o entorsa umflata?
Tags:
5
puncte
3490
vizualizari
03-05-2012 09:40:07
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
03-05-2012 09:41:37
Data:
Ce s-a intimplat ?
Cit este de umflata?

Poţi să pui gheaţă īnfăşurată īntr-un prosop cāte 15 minute la 3-4 ore, eventual ceva alifii antiinflamatoare (gen Fastum Gel) + faşă elastică.

Iti recomand s amergi la spital, pentru o radiografie, sa nu fie ceva grav. 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
03-05-2012 09:41:58
Data:
Pentru masajul entorselor, se folosesc de 2-3 ori pe zi tincturi din flori de arnică, flori de gălbenele, rădăcini de tătăneasă, rădăcini de rodul-pămīntului, ardei iute, seminţe de muştar şi bitter suedez. Sīnt bune şi cataplasmele din frunze de podbal, rădăcini şi frunze de brusture, turiţă mare, muguri de plop negru şi conifere, arnică cu lapte macerate timp de 7 zile īn tinctură de lavandă (100 g flori īn 100 ml alcool), terci din rădăcini proaspete de tătăneasă, terci din cartofi raşi, foi de varză, frunze de mentă şi argilă.
Alte remedii: uleiuri din flori de sunătoare, cimbrişor şi bulbi zdrobiţi de usturoi, unguente de gălbenele, arnică şi tătăneasă, pulbere din frunze uscate şi mărunţite de urzică. O altă reţetă se prepară dintr-o lingură cu miere de albine, o lingură de sare şi un albuş de ou, care se bat bine şi se aplică pe entorsă, după care se bandajează.
Īn cazul luxaţiilor, se recomandă repaus şi comprese reci cu terci de rădăcini de brusture, decoct de podbal (50-100 g frunze sau rădăcini/l) şi salvie (100 g/l de vin). Se unge zona cu ulei de cimbru, ulei de sunătoare, preparat din 0,5 kg plantă macerată timp de 4 zile la un litru ulei de floarea-soarelui şi 1/2 1 vin alb. Amestecul se fierbe 4 ore la baie de apă, pīnă se evaporă vinul. Se strecoară şi se păstrează īn sticluţe colorate, la īntuneric.
Pe vīnătăi, se aplică cataplasme cu frunze şi flori de arnică strivite sau flori zdrobite de bănuţi, lavandă.
Pentru īntinderile de ligament se prepară macerat de untul-pămīntului īn gaz. Planta se curăţă de coajă, se dă pe răzătoarea mică, se pune īn sticlă cu gură largă şi se toarnă gaz (3/4). Se lasă la macerat 8 zile, apoi se ung părţile dureroase, zilnic. Se stropeşte pīine neagră cu bitter suedez, se pune īntr-un săculeţ de tifon şi se leagă pe locul dureros. 
* ComentariuVoturi: 28 Voteaza

Comentariul lui:
03-05-2012 09:42:52
Data:
Tratamentul initial al entorsei de glezna se face in felul urmator:

- protectie - se foloseste o banda foarte stransa de protectie, cum ar fi un ciorap medical strans sau alte dispozitive de suport ale gleznei, alaturi de o fasa compresiva, cum ar fi un bandaj elastic, in primele 24-48 de ore

- repaus - se folosesc carje pana cand mersul nu mai este dureros

- gheata - in primele 24-72 de ore sau pana cand dispare edemul, se aplica pachete de gheta timp de 10-20 de minute la fiecare 1-2 ore in timpul zilei

- AINS (antiinflamatoare nesteroidiene) trebuie administrate comform sfatului medicului, doar cand exista durere la ora fixa in primele zile. Exemple de AINS sunt Ibuprofenul, Naproxenul, Ketoprofen

- compresie - aplicarea unei fase elastice compresive ajuta la reducerea edemului si trebuie purtata in primele 24-36 de ore. Aceste fase compresive nu ofera protectie, de aceea este nevoie de gips protectiv mai ales daca se doreste sustinerea greutatii in piciorul lezat. Nu se aplica o fasa compresiva prea strans. Se va face slabirea bandajului daca este prea strans. Semnele care apar atunci cand bandajul este prea stramt sunt amorteala, furnicaturi, durere accentuata, racirea piciorului sau edem in zona aflata sub bandaj

- ridicarea gleznei deasupra nivelului inimii timp de 2-3 ore pe zi daca este posibil pentru reducerea edemului si echimozei.

Majoritatea entorselor de glezna se vindeca de la sine cu un tratament corespunzator si exercitii de refacere.

Iti recomand sa mergi la spital, pentru o radiografie, sa nu fie ceva grav.  
* Raspuns acceptatVoturi: 17 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)