Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35962
Raspunsuri 164760
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet remedii insomnie de chevelle19
nu pot sa dorm noaptea ce sa fac!
Tags:
5
puncte
4537
vizualizari
09-04-2012 01:05:58
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
09-04-2012 07:10:36
Data:
Exista mai multe remedii naturiste pentru acest lucru.
Ceaiuri pentru odihnă bună

Cele mai eficiente contra insomniei rămīn īnsă ceaiurile de plante. Valeriana a fost folosită ca tranchilizant uşor şi somnifer de mai bine de 1.000 de ani. Dar, spre deosebire de medicamente, nu produce ameţeli dimineaţa şi nu creează dependenţă. O altă plantă bună pentru un somn odihnitor este passiflora, cu rol de sedativ uşor. Sunătoarea ajută cu succes īn stări de anxietate şi stres, īmbunătăţind calitatea somnului. Are o reputaţie universală de sedativ deoarece activează hormonul somnului, melatonina. Muşeţelul are şi el virtuţi calmante, īmbunătăţind şi digestia, fapt ce induce un somn bun. Şi alte plante luptă cu insomnia: ciuboţica-cucului (infuzie din 15 g de flori la un pahar de apă clocotită, cīte o lingură īnainte de culcare), hameiul (infuzie dintr-o lingură de conuri de hamei la 200 ml de apă clocotită), macul (o linguriţă de plantă la 200 ml de apă), mărarul (o lingură de seminţe sau plantă la 300 ml de apă), măghiranul (o lingură de plantă la 300 ml de apă), păducelul (o linguriţă de plantă la 200 ml de apă), sulfina, salcia, ruscuţa, sovīrful, talpa-gīştei, teiul, urzica moartă.

Băi liniştitoare

Mai putem să ne relaxăm īnaintea somnului şi cu un săculeţ de pīnză cu flori de levănţică pus līngă pernă. Se poate folosi şi o pernuţă cu hamei. Se bea o cană de lapte īndulcit cu miere, la care se adaugă 1-2 linguriţe pudră de seminţe de fenicul sau 3 picături de ulei volatil de lavandă sau 7 picături de ulei gras de lavandă (preparat īn casă) sau o linguriţă tinctură de lavandă. Băile cu o oră īnainte de culcare sīnt benefice pentru un somn odihnitor. Se pot face băi cu infuzie de levănţică, flori de tei sau extract de flori de fīn. Mai sīnt bune de adăugat īn apa de baie următoarele plante: hamei, rozmarin, papucul-doamnei, leuştean, valeriană, muşeţel, frunze de mesteacăn, pelin, roiniţă, ace de pin, creţuşcă, 100 g amestec, de 1-3 plante/ 4litri apă clocotită. Se fierbe 10 minute. Plantele rămase se pun īn săculeţ şi se īnmoaie īn apa din cadă. Se stă īn baie 20 minute şi se masează corpul. Īn cromoterapie, se foloseşte contra insomniei culoarea albastră. Iar īn aromoterapie, uleiurile volatile din cimbru, busuioc, levănţică sau portocal. Se foloseşte o singură aromă, nu se combină.

Somnifer natural

Iată o reţetă cu care putem prepara īn casă un leac eficient pe post de somnifer:
Hamei: conuri, 20 g
Levănţică: flori, 30 g
Măghiran: frunze, 30 g
Portocal: muguri, 20 g
Cimbrişor: frunze, 20 g
O lingură de amestec la o cană de apă clocotită se lasă la infuzat timp de zece minute. Se beau una-două căni seara la culcare.  
* ComentariuVoturi: 16 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
09-04-2012 09:35:34
Data:
Puneti sub perna un saculet desfacut, cu coji proaspete de portocale, coji de banane sau felii subtiri de ghimbir. Sau puneti un saculet cu lavanda ori cu iasomie. Aceste arome au efect calmant. Cand va aflati in pat, incercati una dintre urmatoarele proceduri: Stati culcat pe spate. Lipiti palmele una de cealalta ca intr-o rugaciune budista si frecati-le pana se incalzesc. Reveniti la pozitia normala. Ridicati putin genunchii, lipiti talpile si frecati-le intre ele pana se incalzesc. Reluati pozitia normala.

Pieptanati-va usor cu degetele desfacute, timp de doua minute, din crestet pana la obraji. impreunati varfurile degetelor si loviti-va usor cu ele crestetul timp de doua minute. Treceti lent din crestet spre stanga, spre dreapta, catre frunte si ceafa. Cuvantul-cheie este "usor".

Apasati si framantati usor, timp de un minut, punctul situat pe linia mediana a talpii, in partea anterioara, la circa o treime din distanta dintre degete si calcai.

Repetati secventa de cinci ori si s-ar putea sa atipiti. Inchideti ochii si lasati-va bratele libere, de o parte si de alta a corpului. Indoiti usor degetele, strangandu-le in pumn, apoi desfaceti-le la fel de usor. Frecventa este de 30 de secunde pentru un ciclu. Concentrati-va pe aceasta miscare. Incetiniti treptat ritmul pana adormiti.

Procedurile aplicate la nivelul picioarelor si labelor acestora pot echilibra sistemul nervos autonom, ajutandu-va sa adormiti: Loviti-va usor talpile si ambele laturi ale labelor picioarelor cu o perie de par, timp de cinci minute. Peria actioneaza ca un manunchi de ace de acupunctura, stimuland meri dianele si circulatia sangelui. Acordati atentie speciala punctului situat pe linia mediana a talpii, in partea anterioara, la circa o treime din distanta dintre degete si calcai. 
* ComentariuVoturi: 20 Voteaza

Comentariul lui:
09-04-2012 20:45:55
Data:
Mai sus ai sfaturi "medicamentoase",eu iti dau un sfat care la mine merge intotdeauna:ma gandesc la un hobby(pur si simplu te gandesti cum sa "progresezi: la acel domeniu).Mai exista si clasica varianta "numaratul oilor". 
* Raspuns acceptatVoturi: 36 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
20-06-2012 10:45:32
Data:
Am avut aceeasi problema, mi-am cumparat ceai natural numit SOMN LINISTIT  (Firma Fares) din plante selectionate si anume: passiflora, roinita, flori de tei, frunze si flori de paducel, flori de lavanda, maghiran, flori de musetel. Foarte eficiente si sanatos mai ales ca are un gust foarte bun. Succes si un somn usor si linistit! 
* ComentariuVoturi: 38 Voteaza

Comentariul lui:
27-09-2012 04:57:57
Data:
inearca sa bei ceai de tei la mine a avut efect 
* ComentariuVoturi: 14 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
26-02-2014 18:54:48
Data:
m-ai exista o modalitate de a dormi sigur.m-am pun in postura eu.acum ceva timp nu am avut de munca ,si la un moment dat,incepusem sa nu mai pot dormi .corpul meu se obisnuise cu 3-4 ore pe noapte de somn.iar cand am inceput munca,in domeniul constructiilor,va dati seama cate 10 ore pe zi,vineam acasa rupt de oboseala nu i-mi mai trebuia nici mancare,ma lua somnul instantaneu pana a doua zi.asa ca asta este una din modalitati.scapati de stres ,si faceti efort. 
* ComentariuVoturi: 35 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)