Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96839
Intrebari 35970
Raspunsuri 164801
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Regulament site!

Datorita deselor încalcari ale regulilor de utilizare a site-ului, utilizarii în mod abuziv a întrebarilor cu punctaj maxim si pentru a descuraja tentativele de frauda am modificat regulile privind punctajul acordat unei întrebari puse de utilizatori si acordarea punctelor.

1. Ce face acest site?
Internetul a fost creat pentru a răspândi informaţie şi pentru comunicare. Acest site ajută utilizatorii de internet să găsească informaţii şi să se afirme în domeniile preferate. Răspunzând la întrebările diverse puse pe site, oferi ajutor altor persoane, împărtăşindu-le celorlalţi cunoştinţele şi experienţa ta. La rândul tău, când ai nevoie de un răspuns la o anumită problemă importantă pentru tine, pe acest site vei primi ajutor prin răspunsurile celorlalţi utilizatori.

 

2. Cum funcţionează acest site?
A) Crearea unui cont pe site.
Pentru a putea oferi ajutor celor care au nevoie, trebuie să ne cunoaştem în primul rând, aşa că am realizat un sistem de înregistrare, disponibil aici. Pentru a putea pune sau răspunde la întrebări trebuie să fiţi logat (prin introducerea utilizatorului şi a parolei selectate în partea stângă a site-ului). La înscriere se acordă 100 puncte, disponibile pentru formulat întrebări. Am stabilit un număr fix de puncte disponibile la înscriere pentru a nu se acorda la toate întrebările punctaj maxim. Punctajul acordat întrebării este între 5 şi 50 puncte, în funcţie de importanţa acordată întrebării. Astfel, din 100 de puncte se pot pune 20 de întrebări cum punctaj minim (5 puncte) sau 2 întrebări cu punctaj maxim (50 puncte).
Orice punctaj mai mare de 10 puncte acordat întrebarii va fi aprobat de catre administratorii site-ului. în cazul în care întrebarea nu respecta acest regulament, punctajul nu va fi aprobat, iar întrebarii i se va atribui punctajul minim, respectiv 5 puncte. întrebarile cu punctaj maxim nu vor putea fi utilizate în mod abuziv; va exista cel putin o întrebare de 50 puncte la 5 zile calendaristice.
Nu se acceptă crearea de mai multe conturi de la acelaşi IP. Conturile noi create de la acelaşi IP vor fi anulate, şi odată cu ele şi întrebările puse pe acel cont. Dacă aţi folosit toate punctele acordate la înregistrarea pe site aveţi posibilitate de a cere noi puncte pentru a pune întrebări.


B) Pune o întrebare.
După crearea contului de utilizator, pentru a pune o întrebare există două posibilităţi:

 1. din pagina principală se va accesa mai întâi pagina domeniului, respectiv subdomeniului, aferent întrebării, şi în formularul „Adaugă o întrebare” se va stabili numărul de puncte acordate întrebării, se va alege subiectul întrebării (2-3 cuvinte reprezentative pentru conţinutul întrebării), apoi se va completa formularul de adăugare întrebare de sub setul de întrebări existente în cadrul acelui domeniu. După apăsarea butonului „Trimite” întrebarea vă apărea pe site;
 2. din pagina principală se va accesa tab-ul „Întreabă” şi se sa completa formularul la fel ca la punctul a).

Atentie! Se vor formula doar întrebări unde răspunsul poate fi evaluat!! În cazul contrar, întrebarea va fi ştearsă, iar punctele returnate utilizatorului. De asemenea, aveţi grijă ca întrebarea dumneavoastră sa nu se repete. În acest caz, întrebarea va fi ştearsă, iar punctele nu vor fi returnate.
Toate întrebările conversaţionale vor fi şterse/punctate cu 0 puncte. Pentru discuţii aveţi la dispoziţie chat-ul, disponibil din tabul „Chat”. Întrebările de cultură generală vor fi notate cu maxim 5 puncte.
Dacă aceeaşi întrebare apare postată de două ori pe site, va fi luată în considerare prima formulată. Dacă nu există răspunsuri/comentarii la a doua întrebare sau dacă există dar sunt aceleaşi ca şi la prima întrebare, a doua întrebare va fi ştearsă de pe site. Dacă există răspunsuri/comentarii la a doua întrebare diferite de cele de la prima întrebare, întrebarea nu va fi ştearsă, dar punctele pentru a doua întrebare vor fi anulate şi returnate utilizatorului. Dacă a doua întrebare nu este identică cu prima, ci doar conţine completări, întrebarea nu va fi ştearsă, însă va fi luată în considerare drept „comentariul autorului” la prima întrebare şi la acordarea punctelor se vor lua în considerare toate răspunsurile, şi cele postate la prima întrebare, şi cele postate la a doua întrebare.


C) Răspunde la o întrebare.
Pentru a răspunde la o întrebare se va completa formularul „Răspunde/Comentează” de sub întrebare sau de sub comentariile deja existente (dacă există) din cadrul paginii de vizualizare a întrebării şi apoi se va apăsa butonul „Trimite”. Răspunsul dat la întrebare va apărea sub întrebarea respectivă.


D) Acordarea punctelor.
În cazul unui răspuns mulţumitor, care a rezolvat problema, punctele sunt acordate celui care a răspuns activând link-ul „acordă punctele acestui utilizator” în momentul în care sunteţi înregistrat pe site şi vizualizaţi întrebarea. Astfel, întrebările cu un punctaj mai mare vor fi mai „tentante” spre rezolvare.
Pentru a încuraja toti utilizatorii sa participe la concursul ce se desfasoara pe acest site, punctele pot fi acordat numai dupa expirarea unei perioade de 24 de ore de la momentul aparitiei întrebarii pe site. Astfel, mai multi utilizatori vor putea raspunde la întrebarile postate pe site, iar sansele de a gasi cea mai buna solutie pentru rezolvarea problemei vor fi mai mari.
Dacă la o întrebare punctele nu sunt acordate de utilizatorul care a postat întrebarea în timp util, punctele vor fi acordate de moderatorii acestui site. Pentru a stabili răspunsurile corecte, va conta în primul rând numărul de voturi, apoi părerea moderatorului (dacă voturile nu sunt relevante).
Pentru a evita eventualele fraude, moderatorii îşi rezerva dreptul de a anula punctele utilizatorilor care îşi acordă singuri punctele la o întrebare (prin intermediul altui cont).

 

3. Desfăşurarea concursului
Pentru a veni în sprijinul celor care nu au găsit răspuns la întrebările lor şi pentru a stimula răspunsurile, am propus următorul concurs: la fiecare 50 puncte adunate în urma răspunsurilor corecte veţi câştiga 5 RON! Când se vor acumula minim 100 RON, utilizatorul poate transforma banii în premii!
Premiile vor fi de forma unor vouchere EMAG de discount (dar cu care veţi putea plăti integral). Click aici :eMAG - Furnizorul solutiilor complete! pentru a vedea ce premii puteţi să vă alegeţi.
Concursul nu are data limită, contează punctele acumulate începând cu luna decembrie 2009.
Pentru a stabili răspunsurile corecte, precum şi pentru a evita eventualele fraude, va conta în primul rând opinia celui care întreabă, apoi numărul de voturi (dacă cel ce întreabă nu răspunde în timp util), apoi părerea administratorului (dacă voturile nu sunt relevante).
Despre concurs puteţi citi mai multe în acest thread.

 

4. Reguli la postarea de întrebări sau răspunsuri pe site.
Atât întrebările, cât şi răspunsurile trebuie să respecte câteva reguli de bază. Am creat aceste reguli pentru a limita postările de pe site care sunt neconforme cu scopul lui şi pentru a asigura un climat plăcut pentru toţi utilizatorii.
Nu vor fi acceptate pe site:

 1. întrebări triviale sau care nu pot avea un răspuns obiectiv;
 2. întrebări care au conţinut obscen sau injurios;
 3. postări care nu sunt întrebări;
 4. întrebări care instigă la acte ilegale (ex: piraterie, consum de substanţe interzise, furt etc.);
 5. întrebări care nu corespund specificului site-ului sau sunt o formă de spam/publicitate nesolicitată.

În ceea ce priveşte răspunsurile la întrebări, nu vor fi acceptate pe site:

 1. răspunsuri triviale sau care nu oferă informaţie relevantă celui care întreabă (de exemplu, răspunsuri incomplete sau “nu ştiu”);
 2. răspunsuri injurioase sau care au conţinut obscen;
 3. răspunsuri care instigă la acte ilegale (ex: piraterie, consum de substanţe interzise, furt etc.);
 4. răspunsuri care încalcă drepturile de autor, oferind informaţie preluată din alte surse, fără precizarea acestor surse;
 5. răspunsuri care constituie forme de spam sau promovare neautorizată şi abuzivă;

 

5. Ce se întâmplă dacă cineva introduce întrebări sau comentarii ce nu respectă regulile?
Moderatorii acestui site îşi rezervă dreptul de a modifica întrebările sau comentariile dacă vor considera că nu respectă regulile. În cazuri extreme se vor şterge conturile celor care au postat astfel de mesaje, iar IP-ul lor monitorizat.

 

6. Ce se întâmplă când rămân fără puncte de întrebare?
În funcţie de întrebările formulate şi răspunse pentru început se vor acorda „bonusuri”. Pe viitor vom găsi metode de a câştiga sau de a cumpăra (fondurile folosindu-se pentru premii în cadrul domeniilor) astfel de puncte – transformarea punctelor câştigate prin răspunsuri corecte în puncte pentru întrebări cu cerere la admin.

 

7. Cum caut o întrebare?
Pentru a găsi o întrebare pe site trebuie să introduceţi 1-3 cuvinte relevante în căsuţă din dreapta paginii numită „Caută”. Dacă nu găsiţi ceea ce căutaţi, puteţi încerca o nouă căutare, introducând alte cuvinte cheie. Totodată, daca vă interesează un domeniu anume, puteţi citi toate întrebările din domeniul sau subdomeniul relevant. Dacă nu găsiţi ceea ce vă interesează în întrebările şi răspunsurile deja existente pe site, puteţi oricând posta o întrebare.

 

8. Cum sunt acordate punctele pentru răspunsuri?
Dintre toate răspunsurile oferite pentru o întrebare, câştigător este acel răspuns care se dovedeşte a fi cel mai de folos pentru utilizatorul care a pus întrebarea respectivă, fie prin desemnare de către acest utilizator, fie prin desemnare de către moderatorii acestui site, în funcţie de numărul de voturi primite de la membrii site-ului. Procedura este următoarea: utilizatorul are la dispoziţie două săptămâni, începând cu ziua în care a postat întrebare, pentru a acorda punctele. Dacă utilizatorul nu acordă punctele în acest termen, acordarea punctelor se va face de către moderatorii acestui site. Aceasta acordare a punctelor de catre moderatori se face manual dacă moderatorul consideră că întrebarea a primit un răspuns satisfăcător. Astfel, răspunsul care a fost votat de cele mai multe ori va primi punctele. În condiţiile în care mai multe răspunsuri au fost votate de acelaşi număr de ori va conta părerea moderatorului.
Dacă veţi considera că nu vi s-au acordat punctele, deşi aţi răspuns corect, nu ezitaţi să scrieţi în formularul de contact.

 

9. De ce să acord punctele pentru întrebarea pusă de mine?
Toţi cei care au răspuns la întrebarea ta şi-au rupt din timpul lor personal câteva clipe pentru a încerca să-ţi ofere un sfat, o soluţie. A acorda punctele unu răspuns înseamnă a-i mulţumi celui care consideri că te-a ajutat cel mai mult. Acesta va fi primi punctele acordate la întrebarea ta şi, totodată, va putea să se bucure de faptul că a reuşit să te ajute cel mai mult. Neacordând personal punctele la întrebările puse de tine pe site e posibil ca aceste puncte, în funcţie de numărul de voturi sau de părerea moderatorului, să nu fie acordate utilizatorului care te-a ajutat cel mai mult şi care ar merita aceste puncte!

 

10. De ce aş vrea să primesc notificări?
Pentru o rapiditate în rezolvarea problemelor există opţiunea de a primi o notificare prin email în cazul adăugării de comentarii/răspunsuri la o întrebare. Acest lucru se poate face pentru orice întrebare, indiferent dacă aţi postat sau nu comentarii sau sunteţi utilizatorul care a formulat întrebarea. Este posibil ca anumite întrebări să va intereseze în mod special. La aceste întrebări se pot adăuga oricând comentarii, chiar daca punctele au fost acordate. Este mult mai uşor să urmăriţi evoluţia unei întrebări dacă primiţi notificări prin email, fără să mai fie nevoie să verificaţi periodic dacă a mai apărut vreun comentariu. Standard, autorul întrebării va primi automat notificări în urma primirii unui răspuns. Dacă nu doreşte acest lucru, în cadrul vizualizării întrebării se debifează opţiunea de notificare şi se actualizează.
De asemenea, pentru a vă putea oferi ajutorul cât mai rapid şi uşor, am introdus opţiunea de notificare în cazul introducerii de noi întrebări într-un anumit domeniu. Opţiunea este similară cu cea de notificări în urma comentariilor la întrebări, şi este foarte utilă atunci când manifestaţi un interes deosebit pentru un anumit domeniu, cum ar fi domeniul preferat. Astfel, de fiecare dată când o întrebare este adăugată în cadrul unui domeniu pentru care primiţi notificări, veţi fi informat printr-un email, având posibilitatea de a răspunde rapid la întrebările postate pe site.

 

11. Ce alte facilităţi mai are acest site?
- Dacă doriţi sa nu mai introduceţi utilizatorul şi parola de fiecare dată când intraţi pe site bifaţi căsuţa „autologin” de la formularul de autentificare şi sistemul vă va autentifica de fiecare dată când intraţi pe site.
- Am introdus un sistem de rating pe întrebări, pentru a face un top al celor mai interesante întrebări. De asemenea, pentru a veni în ajutorul celui care a formulat problema, se pot vota răspunsurile cele mai bune/interesante.

 

12. Am o întrebare legată de site care nu se află în această listă.
Completaţi formularul de contact sau trimiteţi un email la emailşi vă vom răspunde în cel mai scurt timp.

 

13. Îmi dă câte o eroare din când în când.
În primul rând nu uitaţi să ne semnalaţi problema, apoi am dori să ne scuzam, site-ul este pornit de puţin timp, astfel că e posibil să apară probleme.

Pentru orice alte nelămuriri pe care le aveţi în ceea ce priveşte funcţionarea site-ului myexpert.ro, nu ezitaţi să ne contactaţi printr-un un email la email