Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96696
Intrebari 35708
Raspunsuri 163554
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Cineva aflat in necaz relateaza de altrui5t
"Prietena mea foarte buna se afla intr-o relatie abuziva. Sotul ei este un profesor foarte respectabil si conferentiar plin de profesionalism. Se bucura de lucruri minunate si este foarte inteligent. Din nefericire, el isi continua conferintele acasa. Isi trateaza sotia - o femeie cu diploma de studii aprofundate si cu slujba foarte buna - ca si cum ea ar fi un copil prost. In acelasi mod isi trateaza si fiul cel tinar, iar acest tinar ni se pare noua, prietenilor, ca se teme de tatal sau enorm. Desi el n-a ridicat niciodata mina asupra cuiva, acest barbat abuzeaza continuu de sotia lui, in mod verbal, pretinzind o perfectiune nerezonabila in toate aspectele vietii si blamind-o atunci cind el nu primeste ce asteapta. Ea ni s-a confensat noua, prietenilor ei, ca se teme ca fiul ei este speriat de viata datorita tratamentului tatalui. Cei mai multi dintre alti prieteni ai lor au intrerupt relatia datorita stinjenelii de a le sta in preajma. Noi nu ne-am dat batuti, pentru ca ii iubim, pe ea si pe el, de asemenea, in ciuda a toate cite se intimpla. Cind eu si cu ea am discutat ca ei doi au nevoie de consiliere, ea mi-a spus ca el vede consilierea ca o unealta pentru oamenii slabi, care nu sint destul de inteligenti sa-si rezolve propriile probleme. Noi, prietenii care i-am mai ramas, am decis sa continuam sa oferim sprijin in liniste.
Voi puteti sugera vreo alta actiune care sa poata fi de folos celor doi si fiului lor?"
Tags:
5
puncte
2181
vizualizari
30-05-2006 17:24:40
Data intrebarii:
(5.00 - 1 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
31-05-2006 08:11:48
Data:
....interesanta situatia...parerea mea este ca ea ar fi trebuit sa renunte la el de mult...si sa nu se complaca in aceasta viata mizera "pe" care i-o ofera sotul...ar trebui sa divorteze si sa-si construiasca o alta viata fericita.Cat despre copil....daca nu va mai fi in preajma tatalui si a fustei mamicii poate va avea si el personalitatea lui...cel mai bine ar fi sa locuiasca singur, acum depinde si de varsta lui, dar din moment ce este catalogat ca tanar banuiesc ca are o varsta rezonabila pt a lua viata in piept.... 
* Raspuns acceptatVoturi: 16 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
01-06-2006 10:24:23
Data:
Draga Spiridusrebel, se pare ca din moment ce sotia nu se gindeste sa divorteze exista citeva motive. Care sint oare?
Eh, straduinta dispare de multe, multe ori. Dezinteresul troneaza. Este firesc sa vrem sa detinem ambele opinii dar deja solidaritatea este fata de sotie, care, se vede de departe, este aruncata din start pe o pozitie neprivilegiata. Se poate innoda relatia unde iti recunosti pornirile. Pacea a disparut datorita purtarii despotice a sotului. Sotia n-a mai putut sa se ocupe de perfectionarea statutului ei pentru ca sotul a impins-o pe o margine, unde i-a lasat doar sansa de a nu putea riposta. Orice riposta ii aducea caderea. Si a capatat frica pe care o stringe in brate ca pe un aliat. Pina nu scapa de frica, nu poate sa razbata.
Iar el nu stim daca renunta la statutul de privilegiat...doar daca i se va intimpla un lucru dureros si unde sotia sa-i aduca alinarea, astfel concepind ca are nevoie de ea. Iar din acel moment se vor ridica impreuna si vor pleca sa-si atinga telul de pe aceeasi pozitie.  
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
01-06-2006 16:51:41
Data:
O situatie comuna, si des intalnita. Copilul care nu pleaca din cuib, decat impins de "grija" parinteasca. Nu cumva este posibil ca el sa fie motivul disputelor din familie? Nu sunt insa de acord ca parintii sa se desparta. Au o varsta, si e destul de greu sa isi faca o noua familie. Nu e cazul sa judecam parintii, in orice familie sunt neintelegeri. Aceste sunt de multe ori pricinuite de unul sau mai multi copii. Care traiesc inca pe spinarea "batranilor". Sa plece tanarul de acasa! Sa isi ia o camera in gazda si sa-i faca pe parinti sa fie mandri de el 
* ComentariuVoturi: 16 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
08-06-2006 12:17:29
Data:
In primul rind sa nu uitam ca nu exista nicio alta cale de a-l cunoaste pe om in afara de aceea de a-l intelege vazindu-i viata si analizindu-i atitudinile.
Principala problema a sotului ei este ca sotia lui isi face prea des auzite nemultumirile. Ea trebuie sa faca un efort sa nu-l atace - da, se poate plinge de ceea ce face sotul ei, dar nu trebuie criticat ca persoana si nici dispretuit. Trebuie ca reprosul ei sa fie afirmatia dulce si clara ca un anumit lucru nu ii convine ei. Reprosul trebuie sa fie inclus intr-un context larg, in care ea isi reafirma inclusiv iubirea, pretuirea, rabdarea, respectul fata de sotul ei. Trebuie sa crezi in puterea cuvintelor si sa nu le folosesti la intimplare, nu-i asa? Daca un OM face un lucru in dauna TA, daca el iti pricinuieste neplaceri, pur si simplu ALEGI sa nu mai ai de-a face niciodata cu el, si iti vezi mai departe de drum, neluindu-l in seama ulterior, si anuntindu-l cinstit si cu durere sincera ca el a disparut din viata ta? Existenta lui reprezinta trecut pentru tine, din clipa aceea in care ii dai anuntul: te gindesti uneori la el, dar nu mai poti si nu iti mai doresti vreodata sa traiesti trecutul. Adopti solutia drastica si dreapta: divortul, pentru ca tu stii ca DRAGOSTEA NU ADUCE LACRIMI DE SUFERINTA. Orice om cu mintea sanatoasa face un lucru plecind de la considerentul ca-l face bine...Fiul lor este capabil sa locuiasca singur sau cu cine isi doreste el. Din fericire! O spune chiar el. Si o spune in special parintilor lui, carora le declara ca ii iubeste. Sper ca pot cu totii sa discearna.  
* Comentariul autorului

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)
Filipo berio
Kerry Gold
Cauta lucrari si profesionisti
Import si distributie produse alimentare serpico