Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35965
Raspunsuri 164777
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
ce este fermentatia?
Tags:
5
puncte
4120
vizualizari
05-04-2011 13:48:49
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
05-04-2011 13:49:21
Data:
Fermentatia, in materie de bauturi si mancare, este procesul prin care drojdia sau bacterii transforma carbodihratii in alcool si dioxid  de carbon.

Procesul este unul natural: lasa un fruct intr-o farfurie pentru mult timp, suc va iesi din el, va intalni drojdia din aer, si va incepe procesul, transformand produsul in ceea ce noi cunoastem ca fiind vin. 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
05-04-2011 13:49:49
Data:
Fermentatia alcoolica - [link in curs de aprobare] 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza

Comentariul lui:
05-04-2011 13:51:26
Data:
un tip de respiratie anaeroba 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
06-04-2011 13:32:26
Data:
Este un proces biochimic prin intermediul caruia glucoza din diferite solutii (vin, lapte,suc natural) este transformata in alcool etilic, in principal si  alti alcooli superiori si energie (caldura) de catre ciuperci anaerobe dar si aerobe  si unele bacterii cu ajutorul enzimelor proprii.Procesul este continuat pana la o alcoolemie maxima de 18%. 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza

Comentariul lui:
07-04-2011 17:37:19
Data:
Fermentatia este procesul biochimic prin care substantele organice sunt descompuse sub actiunea enzimelor, producand energie. Cand spunem biochimic, ne referim la generarea de compusi chimici in aliment de catre o populatie de bacterii prezenta in acesta in mod natural (de exemplu drojdiile de pe coaja prunelor, strugurilor), sau adaugate intentionat (maiaua pentru dospirea painii, cultura lactica de fermentare pentru iaurt sau smantana).

 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
24-09-2011 16:36:48
Data:


|~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~*>
| Nu uita sa acorzi punctele, daca am fost de ajutor. Multumesc anticipat.
| Apare buton "acorda punctele" in dreapta, la 24 de ore dupa intrebare.
|~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~*>
 
* ComentariuVoturi: 10 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)