Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35962
Raspunsuri 164760
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Abuz RATB, cum sa procedez? de DragosHF
Ieri, duminica 19.1.2014 pe la ora 13 am luat trolebuzul 69 dorind sa merg 2 statii. La urcarea pe usa din spate, am pus cardul la aparatul de validat, a piuit scurt si am crezut ca-i totul in regula. Lucrul asta l-au vazut si cateva persoane din juru. Pana la  statia urmatoare, Foisor, nu au urcat controlorii, ei stateau pe scaune si pandeau. Sunt sigur ca m-au vazut si pe mine validand.
Odata plecat trolebuzul de la Foisor, au inceput controlul dar eu eram linistit, stiam ca am validat. Ajunsi la mine, mi-au spus ca n-am validat si la le platesc pe loc 30-50 lei sau sa platesc mult mai mult daca nu le dau banii pe loc. Am obiectat, mi-au luat apararea si calatorii, m-au retinut in vehicol inca o statie, m-au dat jos, m-au jignit, m-au bruscat si mi-au luat datele din buletin.
Azi, 20.1.2014 am mers la un sediu de-al lor pe str. Serban Voda 164, am scis o contestatie si intelegand ca ei au tot istoricul unui card, am cerut sa vad si eu istoricul cardului meusi... surpriza !! Dupa validarea "nereusita" de vreo 2 sau 3 ori pe linia lui 69, mai aparea alta calatorie pe linia lui 16, eu neavand nici o treba cu 16!, pentru ca imediat dupa incident am fost la sectia 8 politie sa reclam.
Mai apareu cateva clalatorii depre care nu-mi amintesc, parca vreo 3 pe linia 66, eu mergand o singura data cu 66 in ultimele luni si inca o calatorie pe data de duminica 22.12.2013 pe linia 311, data la care n-am avut nici o legatura cu RATB-ul! Asta o stiu sigur pentru ca am fost la cimitir la ai mei cu un microbuz. Pur si simplu, cu lisata aia am fost facut mincinos pe fata si trimis la plimbare.
Nu stiu numele sefei de la RATB cu care am vorbit dar stiu numele controlorilor ce apareau pe lista cu incidentul: Iancu Marius-90420, cel mai agreviv dintre ei, Lupu George-90558 iar al 3-lea nu apare. In schimb imi apare un oarecare controlor Ionita de pe linia lui 16, cam 20 de minute mai tarziu, moment la care eu ma deplasam pe jos spre politie. Daca poate cineva sa desluseasca harababura asta, as fi recunoscator.
Numai bine si sa va pazeasca Dumnezeu de contactul cu personalul RATB.

Tags:
5
puncte
3802
vizualizari
20-01-2014 17:45:27
Data intrebarii:
(4.84 - 25 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
20-01-2014 17:46:32
Data:
Ai si vreo intrebare ?
 
* ComentariuVoturi: 9 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
21-01-2014 08:08:31
Data:
Scuze.  Ce as putea face in situatia mea? 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
21-01-2014 08:10:10
Data:
Da, scuze, eram foarte suparat si am omis chiar intrebarea:  ce as putea face in situatia mea,  sunt absolut nevinovat. 
* Comentariul autorului


Link sponsorizat

Comentariul lui:
21-01-2014 10:03:05
Data:
Primul pas este sa depui contestatie.
Contestatiile împotriva proceselor verbale de constatare a contravenţiilor întocmite de agenţii constatatori R.A.T.B. se vor depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.
Deci NU la RATB, ci la judecatoria din zona.

Apoi, daca ai martori, depui plingere si la Politie. 
* ComentariuVoturi: 9 Voteaza

Comentariul lui:
21-01-2014 12:19:06
Data:
Multumesc pentru raspuns, dar eu am depus deja, la sfatul politistilor,  de ieri dimineata o contestatie la R.A.T.B.  De la ei, RATB, am cumparat si lista cu istoricul activitatii cadului meu pe ultimele luni, istoric in care apar  calalatorii "efectuate" pe care de fapt nu le-am facut, de asemenea lipsesc cel putin doua  calatorii efectuate, dintre care una chiar controlat si gasit in regula.  
Din pacate, martorii din trolebuzul 69, cei ce mi-au si luat apararea,  au ramas in trolebuz,   deci sunt practic fara martori.  Poate as putea avea oarecum martori pentru ziua de 22 decembrie cand apar ca fiind calator pe 311 desi nu am fost!  Am insa mari indoieli ca cineva ar putea jura ca m-a vazut in ziua respectiva in locurile si orele la care am fost, poate c-au si uitat sau nu ar putea garanta ceva de care, sunt sigur, si-ar aminti cate ceva foarte vag, asta daca si-ar aminti.  Eu retin activitatea mea din 22.12.2014,  pentru ca pentru mine a fost o zi mai deosebita in anumite sensuri, adica dusul dimineata la biserica si drumul de dupa-amiaza la cimitirul care-i in afara Bucurestilor, dar seara am fost acasa si, sincer, nu-mi mai amintesc exact ce am facut...  dar nu cred ca si pentru altii.  Din pacate pentru mine.
Daca nu mi-a fost data nici o dovada ca as fi fost amendat, chiar nu stiu daca cei de la judecatorie ma vor baga in seama, ce sa contest fara o hartie?  
Multe multumiri. 
* Comentariul autorului


Link sponsorizat

Comentariul lui:
21-01-2014 12:40:36
Data:
Contestatia la RATB este egal cu zero, dupa cum ti-am spus mai sus.
Contestatiile se depun la judecatorie.
La fel ca si contestatiile la proces verbal circulatie, care se depun tot la judecatorie.

Martorii pot fi citati, daca le stii numele.
Pot fi cautati, chiar daca nu le stii numele - dar asta este mult mai complicat.

Activitatile tale din acea zi trebuie dovedita tot cu martori.

Mergi la judecatorie si intreaba la relatii clienti sau al registratura cum se face o contestatie RATB.
 
* ComentariuVoturi: 9 Voteaza

Comentariul lui:
21-01-2014 13:08:29
Data:
Multumesc frumos.
Contestatia la RATB am facut-o deja, nu mai am ce face. De la RATB am cumparat si lista asta cu calatorii complet aiurea.
Voi merge la judecatorie,  desi acum nu am nici o hartie prin care sa dovedesc faptul ca am fost amendat, nu mi-a dat nimeni asa ceva.  Mi-e cam jena sa nu par penibil la judecatorie, contestand ceva pentru care nu mi-a dat nimeni nicio dovada.  Desi am o varsta deloc tanara, n-am avut de-aface in viata mea cu tribunale, judecatorii, amenzi, contestatii  si alte  necazuri d-astea... In fine,  sa vad cum o fi...  disperarea mea este ca sunt  complet nevinovat si mai este si listingul asta fanzezist al RATB-ului, din ce am vazut pe el, merg pe unde nici prin gand nu mi-a trecut dar nu apar pe liniile pe care chiar am fost controlat. Asa ca posesor al unui card RATB, am senzatia ca pot fi acuzat oricand si de orice.
Cu respect si multumiri. 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
21-01-2014 14:11:40
Data:
Contestatia RATBA, de stricat nu strica nimic.
Dar nici nu prea ajuta.

Cum adica nu ai acte pentru amenda ?
Proces verbal nu ai ?
Chitanta nu ai ?

De ce sa-ti fie jena la judecatorie ??
Doar te duci si intrebi.
Atit. 
* ComentariuVoturi: 9 Voteaza

Comentariul lui:
21-01-2014 16:48:34
Data:
Multumesc foarte mult pentru bunavointa si sfaturi.
Lucrurile s-au petrecut duminica 19.01.2014 pe la ora 13 si cateva minute.  M-au dat jos din trolebuz si, dupa tentativa de negociere a cuantumului platii ( ceva intre 30si 50 lei )  mi-au luat buletinul si au scris datele fpe ceva, presupun ca era un formular.  De aratat nu mi l-au aratat, nu mi-au dat nimic, doar injurii....  Nu mi-au spus nici cat este amenda, nimic.
Doar ieri, 20.1.2014, dimineata cand am fost la RATB pe str. Serban Voda nr.164, am aflat ca erau controlori, ca figuram controlat de cateva ori, lucru foarte corect, cadul a fost pus de mine pe cititorul din trolebuz, apoi de catre controlor, care l-a "citit" si cu un aparat din dotare.  
Dar la RATB nu am aflat nici cuantumul amenzii, nici ei - din cate am inteles - nu primisera  procesul verbal, in schimb am reusit sa cumpar de la ei listatrea ultimelor mele  contacte cu RATB,  lista ce contine si date reale dar si multe inexactitati, cred ca am scris mai sus: clatorii pe care sunt absolut sigur ca nu le-am facut, pur si simplu nu am treaba cu liniile respective, de pilda   311,  dar nu apar calatorii pe linia tramvaiului 14, cam doua dintre care la una am si fost controlat si gasit in regula., nu mai retin data, prin toamna.
La sfatul politiei, azi am fost la parchetul sect.2 de unde am aflat ca pot face plangere penala contra controlorilor dar mi-e cam peste mana, nu sunt un om razbunator, chiar daca m-au  injurat, bruscat si amendat, nu prea m-as simti cu sufletul impacat  razunandu-ma,  adica sandu-i pe mana procurorilor si cine stie ce belea mai pot pati controlorii, nu ca n-ar merita o urecheala, dar mi-e teama sa nu le fac prea mult rau.

Deci nu mi-au dat nici un proces verbal, iar de chitanta nu se pune problema, doar cea cu care am cumparat lista de la RATB, str. Serban Voda.

Cu multumiri. 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
21-01-2014 17:02:04
Data:
Tot nu am inteles.
Ai platit vreun ban ?!

Scrii foarte lungi povestirile si sint greu de urmarit.
Plus ca repeti unele chestii de cite 3-4 ori. 
* ComentariuVoturi: 9 Voteaza

Comentariul lui:
21-01-2014 17:05:41
Data:
Da, scuze, destul de lungi.

Nu am platit nimic. 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
21-01-2014 17:12:10
Data:
OK, pai si atunci care este problema ?
Nu ai platit nimic.
Nu ai nici o hartie care sa dovedeasca nimic.
Ai semnat ceva ?? 
* ComentariuVoturi: 9 Voteaza

Comentariul lui:
21-01-2014 17:42:14
Data:
Multumesc  pentru bunavointa.
- Nu am PLATIT, dar cei de la RATB mi-au spus sa astept amenda acasa.  La locul incidentului nu mi s-a cerut nici o semnatura,  am SEMNAT doar contestatia de luni de la RATB si cererea pentru eliberarea listei cu istoricul calatoriilor, crerere destul de ciudata in sensul  ca dupa crererea propriuzisa, semnatura si data, mi s-a mai cerut sa adaug cateva randuri + semnatura si data, apoi inca odata, deci o cerece, o pagina si de 3 ori semnata si datata.

Deci asta-i  problema mea: nevinovat, voi primi o amenda anuntata deja si confirmata de sefa aia a lor de la departamentul comercial din str. Stirbei Voda, desi nici ea nu avea acces la procesul verbal, avea acces la lista aiurita si i se parea suficienta ca dovada si, in consecinta sa astept amenda acasa, sigur va veni.
Cu multumiri. 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
21-01-2014 17:59:52
Data:
Ti-au luat datele de pe buletin ?
Singura posibilitate de anulare a amenzii este contestatie la judecatoria din zona.
Vezi aici jos model:
www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_304437/amenda-ratb-fara-acte.html

Pentru proces verbal, mergi din nou la RATB si cere-le o copie.
Cere toate actele pe care se bazeaza amenda. 
* Raspuns acceptatVoturi: 11 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)