Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96810
Intrebari 35882
Raspunsuri 164346
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Ce este Minciuna? de aliadiCRISTINA
Minţim falsificând sau minţim …adeverind.?
Minţim în mod conştient şi, câteodată, inconştient. Minţim din interes  sau mintim nemotivat.  Minţim candid, cu vădită seninătate şi inocenţă, minţim voit, cu sârg, cu neruşinare. Minţim vinovaţi sau nevinovaţi. Minţim pe faţă sau pe ascuns. Minţim prin exagerare, adăugare, inventare, dar minţim şi prin diminuare, omisiune, tăcere.
Ralierea la adevăr nu este întotdeauna facilă sau urmărită în mod pragmatic. Sunt destule cazuri în care omul se adăposteşte (de lucruri, de alţii sau de sine) sub faldurile expresiei ticluite. Constatând că „invenţia” îi asigură confort, siguranţă şi succes, individul perseverează în acest sens, reiterând sau perfecţionând formula de ascundere, de inducere în eroare, de forţare a zăgazurilor  imaginare.
Sincer nu cred ca exista om care sa nu fi ascuns sau sa fi denaturat adevarul. VOI CE ZICETI?
Tags:
5
puncte
8404
vizualizari
12-06-2006 20:33:32
Data intrebarii:
(3.85 - 26 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
13-06-2006 08:47:36
Data:
Ce este adevarul? Adevarul, nu depinde si el de fiecare individ in parte? De modul in care percepe el lucrurile si lumea inconjuratoare? Nu te minti ( tu esti singura persoana pe care o poti minti cu adevarat, si deja te minti de multa vreme ) singur cum ca cel de langa tine sau alti oameni vad, simt, cred si percep la fel ca tine, chiar daca numiti un lucru la fel...gandeste-te un pic la asta.
Asa cum adevarul nu este absolut, ci este o notiune abstracta, si minciuna e cam la fel...

Da, exista un adevar, sau ma rog, o impresie de adevar pe care ne-au inoculat-o oamenii de langa noi de cand eram mici...dar astea nu sunt decat metode de manipulare...cel mai bine stii tu pentru tine cand minti, dar ar fi bine sa nu te mai raportezi la ce zic altii, ci la ce stii tu despre adevar, daca stii ceva.

Si da, intr-adevar, fata de aceasta notiune impusa de adevar, apare mereu tendinta omului de a se impotrivi. E ceva natural. Fara minciuna nu ar fi existat nici adevarul si invers.( sunt doar doua notiuni ) Deci cineva trebuie sa minta ca sa pastreze echilibrul. :)
 
* ComentariuVoturi: 22 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
13-06-2006 17:33:12
Data:
Multumesc Dana, sincer iti spun ca initial vroiam ca titlul meu sa fie "minciuna sau adevar?" pentru ca stiam ca una fara cealalta nu poate exista, dar cred ca alegerea mea a fost aceasta pentru a putea afla mai multe opinii atat despre adevar cat si despre minciuna. Imi place ca ai punctat faptul ca cel care minte de fapt chiar pe el se minte, si mai exista un logan "adevarul intotdeauna iese la iveala" 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
14-06-2006 07:19:30
Data:
Draga AliadiCristina, uneori cuvintele produc efecte surprinzatoare. Insa omul este singurul care este in stare sa primeasca instruire si datorita acesteia sa poata sa fie pacalit sau nu de anumite cuvinte. Dar cum noi inotam intr-un ocean de idei, s-ar putea sa facem optiuni gresite.
In alta ordine de idei, eu nu ma supun unei mode, insa tin cont de ea. De ce este la moda sa minti si sa ii suspectezi pe ceilalti, de ce nu te avinti ca pasarea in zbor, libera si neconstrinsa, increzatoare si sigura, dispusa sa ajungi la fericire si sa intretii fericirea, sa daruiesti fara sa iti pui problema daca omul pe care il iubesti minte sau nu minte? 
* Raspuns acceptatVoturi: 21 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
14-06-2006 08:42:05
Data:
Asa este altrui5t, dar vezi tu ca de cele mai multe ori fara sa vrei afli  adevarul si cu toate ca te simteai foarte bine in acel vis stiind ca iubesti si esti iubit, in momentul in care afli ca ai fost mintit: totul se transforma intr-un cosmar.Cu totii mintim dar ne este greu sa acceptam ca cel de langa noi ne-a mintit si cred ca numai experienta ne invata sa luptam pentru ceea ce ne dorim cu adevarat in aceasta frumoasa viata si e bine de stiut ca toti facem greseli, absolut toti 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
14-06-2006 14:55:25
Data:
Acesta este o completare a subiectului meu "CE ESTE MINCIUNA?"
Din punct de vedere cognitiv, minciuna nu se opune atât de vehement adevărului precum falsitatea pură. Dimpotrivă, ea este o formă de adevăr refuzat, trunchiat, „de necrezut” în stare brută; este un adevăr călduţ, afabil, acceptabil, mascat, aparent inofensiv. Este un adevăr ce-şi face drumul cu greu. În situaţia în care adevărul este prea stânjenitor sau doare, se oferă o replică mai slabă a acestuia, un artefact tămâiat şi tămăduitor. Se ştie doar că, în multe situaţii, omul fuge de adevărul gol-goluţ. De aceea minciuna este un substitut ocazional- dar necesar- al adevărului. Uneori, minciuna se naşte în vecinătatea sau prelungirea adevărului; este o fată nouă a acestuia; minciuna nu este refractară la adevăr, ea se „ amestecă ” cu puţin adevăr pentru a deveni credibilă. Poate fi şi o primă „ fază ” a adevărului, o poartă de intrare şi acceptare a lui.  
* Comentariul autorului


Link sponsorizat

Comentariul lui:
15-06-2006 10:54:44
Data:
Minciuna in orice forma este MINCIUNA. Deformarea adevarului voita sau nu RANESTE.
Prefer o palma decat sa fiu mintit.
Minciuna este nascuta de mintea bolnavicioasa care poate sa admita ca acea minciuna nu o sa fie scoasa la iveala.
Dar sa nu uitam unde traim, suntem inconjurati de minciuna, sub diferite forme.
Cea mai grava minciuna este cea care tradeaza increderea. 
* ComentariuVoturi: 20 Voteaza

Comentariul lui:
15-06-2006 11:32:07
Data:
Draga Edmond, sa nu uitam ca omul este supus greseli si sincer iti spun ca ne nastem cu aceste insticte. Inca de mici fara ca cineva sa ne invete mintim si iti spun acest lucru din propie experienta pentru ca am doi copii mici si te rog sa ma crezi ca atunci cand fata( are 2 ani) face o boacana, si cu toate ca o vad si o intreb cine a facut acea boacana? ea imi spune ca fratele ei a facut. Ar trebui sa reflectezi un pic si la viata ta si vei descoperi ca si tu esti la fel ca noi si te rog sa ma crezi ca exista mult mai multe lucruri grave in viata noastra decat minciuna. Poate increderea o mai poti recupera in timp dar o viata pierduta printr-o crima de exemplu nu o mai poti recupera. Si inca ceva chiar si palma aceea doare si uneori adevarul doare la fel de mult ca si tradarea 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
13-07-2008 13:40:49
Data:
  draga aliadiCristina  trebui sa sti ca,cate odata adevarul doare foarte tare.De aceea exista MINCIUNA.Cu respect BALKANWOLF. 
* ComentariuVoturi: 22 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)