Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35955
Raspunsuri 164737
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Colon iritabil de acidstorm
Ce ceaiuri sau suplimente alimentare ati folosit ptr ,,colon iritabil,, sau diete care v-au facut bine?Multumesc anticipat!!!
Tags:
5
puncte
4053
vizualizari
07-10-2011 15:26:42
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
07-10-2011 15:29:02
Data:
Uite aici niste sfaturi foarte bune ;)
www.formula-as.ro/2008/820/terapii-alternative-58/bolile-primaverii-colonul-iritabil-9626 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
07-10-2011 15:33:01
Data:
Schema de tratament natural pentru colita / colon iritabil

Colita este inflamatia intestinului gros. Boala evolueaza indelung, cu perioade   de   sanatate   aparenta intrerupte de agravari provocate de abateri de la regim, emotii, stari de frig. Cauza   colitelor cronice trebuie cautata in enterocolitele acute neingrijite, in constipatia cronica netratata care sfirseste prin a duce la lezarea intestinului, in actiunea iritanta a viermilor intestinali sau intr-o digestie incompleta a alimentelor in stomac si intestinul subtire. Printre cauzele frecvente de agravare a colitelor cronice se citeaza si starile de tensiune nervoasa prelungita si repetata si unele obiceiuri neigienice ca mestecatul grabit si incomplet al alimentelor, caracteristic celor ce mananca pe fuga sau nu au dantura buna, precum si abuzul de alimente iritante pentru intestin, ca legume si fructe crude, ceapa, usturoi, hrean, masline, nuci, alune, marmelada, bomboane, paine neagra. Suferintele bolnavului constau in dureri abdominale, balonari si diaree precedata de colici si bolboroseli abdominale.

Ca urmare a acestor suferinte, pofta de mancare scade, bolnavul slabeste si prezinta de regula tulburari nervoase ca depresie, oboseala si preocupari exagerate de starea sa. Scaunul in colitele cronice prezinta unele caractere specifice. El este de regula lichid sau moale, inform, prezentind aspectul de "baliga de vaca", insotit adesea de eliminare de mucozitati, mai rar de sange. Colita se insoteste adesea de o predominanta a florei de fermentatie, in prima portiune a intestinului gros. Caracteristica acestei flore, care in mod normal este prezenta in intestinul omului si are un rol util de completare a digestiei, este ca traieste pe seama anumitor resturi alimentare (celuloza fructelor si legumelor, amidonul nedigerat si zaharurile cand sunt consumate in cantitati mari) ajunse pana in intestinul gros. Aici are lac o producere abundenta de gaze si substante acide iritante pentru peretii intestinali. De aceea apar balonarile si bolboroselile abdominale, durerile si diareea.

Deosebita de colita de fermentatie, cea de putrefactie se caracterizeaza printr-o predominanta, in intestinul gros, a florei microbiene respective, flora ce traieste si se inmulteste mai ales pe seama albuminelor aflate in secretiile intestinului inflamat.

In tabelul urmator este prezentata reteta cu remediile CaliVita necesare pentru tratarea acestei afectiuni:

Green Care          1-1-1
Nopalin                1-1-1
Spirulina Max       1-1-1
Rhodiolin             1-1-2

Legenda:
1-1-1 = 1 (capsula, tableta sau lingura de sirop) dimineata, 1 la pranz, 1 seara (la "Mod de folosire"). 
* Raspuns acceptatVoturi: 3 Voteaza

Comentariul lui:
07-10-2011 15:33:44
Data:
Sindromul de colon iritabil (SCI) este cea mai frecventa dintre tulburarile intestinale, aparand la una din 3 persoane. SCI este o suferinta care tinde sa apara in mod repetat, simptomele bolii putand sa dispara timp indelungat si apoi sa reapara.

Cum sa prevenim aparitia SCI?
Sus

Mancati relaxat, incet, savurand mancarea. Nu va fortati sa mancati daca nu va este foame si opriti-va cand ati consumat suficient. Este bine ca macar o data pe zi sa beti un suc de legume.

Ca si in cazul constipatiei, consumul de alimente ce contin multe fibre (fructe, legume si cereale integrale) este de mare ajutor. Insa fibrele care nu se dizolva (din orez, nuci, paine si alimente ce contin grau sau secara si samburii sau coaja fructelor) pot agrava simptomele. In acest caz folositi fibrele solubile din fructe si legume curatate, mazare si fasole sau tarate de ovaz, acest tip de fibre calmand tubul digestiv si crescand volumul scaunelor.

Exercitiile fizice regulate favorizeaza o buna activitate a muschilor intestinali, prevenind astfel aparitia SCI. Faceti o jumatate de ora de exercitii fizice moderate cum ar fi mersul pe jos alert. De asemenea evitarea stresului si a fumatului duc la o buna functionare a tranzitului intestinal (acestea stimuleaza eliberarea in exces de adrenalina care afecteaza contractia regulata a intestinelor).

Eliminati din alimentatie graul, branza, lactatele, ouale, porumbul, alimentele procesate, zaharurile, margarina, carnea rosie, alcoolul si cafeaua. Acestea va impovareaza sistemul digestiv ducand la ingreunarea tranzitului intestinal. 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
07-10-2011 15:33:52
Data:
Cum tratam SCI?
Sus

Pe langa dieta prezentata anterior (care este foarte importanta atat pentru prevenire dar si pentru tratament) va prezentam o serie de remedii naturiste cu rezultate exceptionale:
1. Cea mai buna planta care trateaza SCI este radacina de gentiana. Puneti 30 picaturi intr-un pahar cu apa si beti inainte de masa.
2. Menta relaxeaza muschii intestinului si calmeaza durerea insotita de eliminarea de gaze. Puteti sa consumati menta band ceai 1-2 cani pe zi sau adaugand frunze proaspete de menta la salate sau mancaruri.
3. Pentru a calma inflamatia consumati un ceai dintr-o combinatie de musetel, menta, turita mare si nalba de pana la 6 ori pe zi.
4. Scortisoara si ghimbirul calmeaza durerile abdominale si ajuta la eliminarea gazelor. Adaugati un varf din aceste condimente sub forma de pulbere intr-un terci de ovaz.
5. Pentru a preveni constipatia folositi suc de aloe vera sau gel de seminte de patlagina (puneti 2 lingurite de seminte in jumatate cana de apa, lasati 30 minute, apoi beti).
6. Vitamina B complex (50 mg zilnic) ajuta la descompunerea alimentelor in intestin.
7. Consumati seminte de in (1 lingura presarata peste o salata) sau ulei de in (2 linguri pe zi). 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza

Comentariul lui:
07-10-2011 15:34:03
Data:
Aromaterapie

- Pentru a calma diareea puneti cate 2 picaturi de ulei de menta si de arbore de ceai impreuna cu 3 picaturi de ulei de santal la o lingura de ulei de samburi de struguri sau de migdale dulci. Masati cu aceasta combinatie abdomenul si partea de jos a spatelui cu miscari lente.
- Daca boala este inrautatita sau provocata de stres faceti o baie calda relaxanta, adaugand in apa 3 picaturi de ulei de boabe de ienupar (evitati in sarcina) si 2 picaturi de ulei de menta. 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
07-10-2011 15:37:38
Data:
Combinatia de musetel si menta am folosit-o ,fara mari rezultate. 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
07-10-2011 15:39:28
Data:
Cita doza consumai zilnic si pentru ce perioada ?
Altceva ai mai folosit in acelasi tmp, medicamente sau naturiste ? 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza

Comentariul lui:
07-10-2011 15:59:54
Data:
Nu zilnic ,cateodata o cana sau doua pe zi,stiu ca nu e mare lucru ,mersi oricum de raspunsurile date queensoft. 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
07-10-2011 16:05:50
Data:
Doza recomandata pentru a calma inflamatia consumati un ceai dintr-o combinatie de musetel, menta, turita mare si nalba de pana la 6 ori pe zi.
Apoi, trebuie consumat pina la calmarea inflamatiei, si apoi cel putin citeva zile in plus, pentru prevenire.

|÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷*>
| Nu uita sa acorzi punctele, daca am fost de ajutor. Multumesc anticipat.
| Apare buton "acorda punctele" in dreapta, la 24 de ore dupa intrebare.
|÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷*>
 
* ComentariuVoturi: 5 Voteaza

Comentariul lui:
07-10-2011 16:11:22
Data:
Mersi mult.O sa incerc. 
* Comentariul autorului

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)