Domenii
  Top Expert
1 queensoft 95910
2 djbrain 44355
3 subofferul 5220
4 robica 4610
5 krystyana84 3980
  Top Statistici
Membri inscrisi 96397
Intrebari 35423
Raspunsuri 162418
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Fericire. de Edmond
Oare fericirea este ceea ce simtim in fiecare zi, ma refer la o situatie standard? Sau ceea ce simtim ocazional, cand rutina este "sparta" de ceva nou?
Tags:
5
puncte
4565
vizualizari
23-06-2006 14:17:54
Data intrebarii:
(4.50 - 4 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
24-06-2006 15:39:09
Data:
Fericirea depinde de om si de nevoile lui. Fiecare poate fi fericit cu putin sau nu...din cite observ in jur, de la o anumita limita de bunastare in sus nu te mai face nimica cu adevarat fericit. Prefer sarac si fericit. Asta ma face sa imi pot propune niste scopuri care odata atinse mai adauga un dram de fericire, implinire si satisfactie. Daca le aveam pe toate, atunci unde mai era fericirea? Era ca si cum as fi fost un hamster singur intr-o cusca cu de toate, doar fara semeni...
Bine, e citamai povestea de spus aici...prieteni, incredere, samd. UN singur lucru imi este cert: fericirea nu vine de la nici un dumnezeu nica, vine de la oameni, iar primul loc in care trebuie sa o cauti e in tine insu(a)ti! 
* ComentariuVoturi: 14 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
12-12-2006 17:00:38
Data:
Fericirea cred ca o simtim in fiecare zi (sau cel putin asa ar trebui!) doar k nu ne mai dam seama....ne preocupa multe alte chestii (bani, scoala, serviciu, relatii etc). Dar in general ni se pare k suntem fericiti doar cand se intampla ceva nou, cand se mai sparge monotonia vietii...totusi...sunt multe lucruri, unele foare mici, pe care nu le mai observam ci le trecem cu vederea, care ar trebui sa ne faca fericiti in fiecare zi...incepand cu faptul k avem o singura viata pe care trebuia sa o traim cat de mult putem...k nu se stie cand putem s-o pierdem... 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza

Comentariul lui:
28-02-2007 01:20:34
Data:
Draga Edmond aceasta intrbare este foarte veche, oamenii si-o pun de mii de ani. eu personal am auzit de curand o definitie care mi-a placut si se potriveste cu conceptia mea. Apartine sfantului Augustin si suna cam asa:"fericirea este puterea de a invata sa iubesti si sa doresti ceea ce deja ai". Cred ca cei ce alearga dupa acea stare de fericire pe care o simti mai profund in momente de implinire sau satisfactie, dorind sa devina o situatie permanenta, vor fi niste oameni mai putin fericiti. dar nu ne-ai spus versiunea ta. ASTEPTAM RASPUNS. 
* ComentariuVoturi: 11 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
05-06-2007 10:25:34
Data:
fericirea este atunci cand poti sa iti incepi propozitia cu SUNT FERICIT SA... 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza

Comentariul lui:
05-01-2010 16:08:23
Data:
Intradevar Fericirea depinde de om si de nevoile lui !!!....sa fii fericit pt mine inseamna sa te simti implinit in sufletul tau, sa ai acea liniste sufleteasca, sa ai zambetul pe buze si stralucire in ochi, nu este o stare permanenta, sunt doar trairi, sunt accente care te fac sa intelegi, sa pretuiesti, sa vrei sa daruiesti... 
* ComentariuVoturi: 11 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
16-01-2010 20:35:06
Data:
Esti fericit atunci cand poti sa il faci pe cel de langa tine sa fie fericit,cand ii transmiti asta doar prin privirea ta,esti fericit atunci cand iubesti si cand primesti la fel de mult din partea celuilat,dar cu totii stim ca fericirea nu dureaza prea mult timp,si iar apare tristetea... 
* ComentariuVoturi: 111 Voteaza

Comentariul lui:
11-02-2010 21:01:11
Data:
Dupa parerea mea fericire nu este starea aceea standard.Te simti fericit cand endorfinele se elibereaza.De exemplu esti fercicit cand te intalnesti cu persoana iubita,sau cand ai orgasm deoarece,etc. deoarece in situatii de genu organismul tau reactioneaza eliberand endorfine care cauzeaza starea de fericire. 
* ComentariuVoturi: 10 Voteaza

Comentariul lui:
19-02-2010 08:58:19
Data:
Fericirea nu exista,este un concept filosofic,este o explicatie la starile de bucurie ale omului,din diferite motive.Ori daca esti fericit azi de ce nu esti asa in fiecare zi.Am practicat patru ani in ideea ca voi intelege aceasta enigma a fericirii,a nirvanei(fericirea vesnica).To ceea ce pt spune e ca nici acolo nu e fericire.E o stare impusa,prin care ajungi sa crezi ca esti fericit.Fericirea ar trebui sa fie in noi zilnic indiferent de ce se intampla cu noi sau in jurul nostru,ori asa ceva nu este posibil.Daca cineva doreste sa se izoleze in Tibet ca sa afle dupa 40-50 de ani ce este fericirea o poate face,dar e posibil sa nu descopere si sa moara cu niste regrete foarte apasatoare.Fericirea nu exista.Nu poti afirma :sunt fericit ca am castigat la loto sau sunt fericit ca iubesc,etc ,etc.Esti bucuros,nimic mai mult.Singura definitie pe care o vad fiabila pentru fericire este :Fericirea este cumulul tuturor momentelor placute din viata.Atat. 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza

Comentariul lui:
13-03-2010 11:13:39
Data:
fericirea e un concept ambiguu si paradoxal, mai  ales dak e sa tinem cont de miile de pareri diferite in legatura cu ea(asta pt k e termenul a carui semnificatie e cautata de toti, inclusiv de tine); nu putem numi fericire o senzatie oarecare de extaz(ca in cazul orgasmului),  - explozia si stingerea la fel de rapida a unor trairi pozitive(ca in cazul orgasmului), o perceptie trecatoare cu conotatii iluzorice si exagerat-optimistice, fiindk, fiind efemer, sentimentul cu pricina nu mai poate fi numit FERICIRE-termenul, prin definitie, inglobind, printre altele,  sensul de ceva etern, nu efemer.. Asta se dobindeste cu virsta, devenind o stare moderata de satisfactie, multumire si liniste interioara, cunoscindu-te la adevarata valoare si fiind multumit cu ceea ce esti. Adevarata fericire vine din sinea ta, din tine: avind o sursa eterna-sufletul tau-trairea va fi, implicit, eterna. Pentru k nu putem numi fericire o senzatie trecatoare, care, pe linga toate, mai e si dependenta de conditii externe, putind oricind sa-si ia zborul. 
* ComentariuVoturi: 11 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)
Filipo berio
Kerry Gold
Cauta lucrari si profesionisti
Import si distributie produse alimentare serpico