Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35962
Raspunsuri 164760
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Gazon de izajif
As dori sa stiu cand mai exact se pune gazonul in gradina si cum am intales este o metoda de a pune?multumesc
Tags:
5
puncte
2301
vizualizari
12-01-2010 16:31:11
Data intrebarii:
(5.00 - 1 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
12-01-2010 17:35:38
Data:
Gazonul da un aspect ingrijit gradinii voastre. Iar dupa ce se planteaza, intretinerea lui este foarte usoara.

PREGATIREA SOLULUI

gazon rulou In cazul ideal, pregatirea pamantului pentru plantarea gazonului se face toamna. Daca suprafata pe care doriti sa plantati gazonul este prea batatorita, va trebui sa-l sapati. Astfel, pamantul va "respira" in voie, iar zapada care va cadea pe el il va face numai bun pentru plantarea gazonului.
Daca suprafata pe care doriti sa plantati gazonul este pietruita, cel mai bine ar fi sa imprastiati un strat de 10 cm. de pamant. Pamantul puteti sa-l amestecati si cu nisip, deoarece gazonul iubeste pamantul nisipos.

ALEGEREA GAZONULUI

Alegerea se face in functie de clima in primul rand. Alegeti soiuri cat mai putin pretentioase, intrucat clima din tara noastra devine din ce in ce mai secetoasa.
Puteti alege gazon rustic, gazon clasic, gazon japonez (cu multe flori colorate), etc... Ganditi-va la un plan pentru gradina voastra si in functie de el alegeti si gazonul. Locurile insorite cer plante mai rezistente, si implicit si gazonul trebuie ales in asa fel incat sa reziste cat mai mult la expunerea soarelui.

PLANTAREA GAZONULUI

Plantarea gazonului se face primavara devreme. Daca pamantul a fost sapat toamna si e destul de aerisit trebuie doar sa imprastiati bine samanta peste sol. Apoi udati abundent.
Pentru a fi siguri ca va prinde radacina usor, peste gazonul proaspat semanat aruncati un strat subtire de nisip. Gazonul va incolti dupa 10 zile.
Copiii sau animalele de casa ar trebui sa nu se joace pe iarba proaspat semanata pentru a nu o distruge.
Este foarte important sa aveti grija ca gazonul sa fie umed tot timpul pana ce semintele germineaza, ceea ce in unele cazuri poate dura pana la 3 saptamani. De asemenea, sa nu tundeti iarba pana ce aceasta nu atinge aproximativ o inaltime de 7 cm. Iar dupa ce ati facut asta este important sa o curatati si sa o pregatiti pentru sezonul de vara.
Daca observati goluri in suprafata plantata, puteti sa mai semanati gazon. De asemenea, si pentru uniformizarea gazonului puteti planta suplimentar gazon.

INTRETINEREA GAZONULUI

Este mai bine sa-l udati foarte bine o data pe saptamana decat sa-l udati de 3-4 ori pe saptamana. Mai bine o data si bine. Cel mai bine este sa-l udati dimineata devreme, apa ajungand sa atinga 2 cm peste gazon. Asa il veti pastra umed toata saptamana.

FERTILIZAREA GAZONULUI

Cel mai bun sezon pentru fertilizare(cu ingrasamant) este toamna. Puneti ingrasamant doar de doua ori atunci.
Nu va ingrijorati gandindu-va ca pamantul vostru nu este hranit suficient. De fiecare data cand tundeti iarba, ii dati de fapt pamantului nitrogen, care este cel mai organic ingrasamant pe care il puteti da.  
* Raspuns acceptatVoturi: 18 Voteaza



Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)