Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35962
Raspunsuri 164760
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Glaucom de Ledoasa
Boală recuperabilă sau nu?
Tags:
5
puncte
2577
vizualizari
08-03-2011 10:01:01
Data intrebarii:
(5.00 - 1 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
08-03-2011 10:03:07
Data:
Se poate tine sub control.

In caz de glaucom, pacientii au nevoie de tratament sistematic si indelungat, obligatoriu sub supravegherea medicului.

De regula, tratamentul incepe cu administrarea preparatelor medicamentoase: in ochi se picura colire, care diminueaza presiunea intraoculara; se administreaza comprimate, care imbunatatesc alimentatia nervului optic si a membranei retiniene. Cu parere de rau, doar in unele cazuri rare, cu un astfel de tratament, presiunea intraoculara se normalizeaza, iar starea nervului optic nu se inrautateste. In aceasta situatie, tratamentul medicamentos este suficient, ce-i drept, medicamentele se vor utiliza tot restul vietii, iar administrarea indelungata a unor preparate poate conduce la complicatii, de exemplu: avansarea cataractei deja existente, contractia pupilei, dereglarea vascularizarii ochiului; ca urmare a acestor complicatii vederea se inrautateste. Utilizarea indelungata diminueaza eficacitatea preparatelor medicamentoase. In afara de acesta, multe medicamente au o actiune iritanta asupra ochilor, provocand reactii inflamatoare si alergice. Unele preparate sunt contraindicate pacientilor, care sufera de afectiuni ale sistemelor cardiovasculare si respiratorii. De aceea, specialistii din cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural "Microchirurgia ochiului" au elaborat si utilizeaza cu succes noi metode calitative de tratament a glaucomului: eficiente, sigure si putin traumatice. La acestea se refera: operatia cu laser si interventia chirurgicala.

In primul caz, raza de laser patrunde in ochi fara obstacol, actioneaza asupra sistemului de drenaj si imbunatateste evacuarea lichidului intraocular. Tratamentul cu laser este nedureros, nu necesita mult timp, se efectueaza in ambulatoriu. Avantajul primordial al acestui tratament consta in faptul, ca globul ocular nu este supus actiunii chirurgicale.

Cu parere de rau, raza de laser nu-i poate ajuta pe toti bolnavii de glaucom. Un astfel de tratament poate fi eficient doar la etapele incipiente ale bolii, cand presiunea intraoculara este crescuta nesemnificativ si, de asemenea, in cazurile de accese ale glaucomului, descrise anterior. Pentru majoritatea covarsitoare, care sufera de aceasta afectiune, cea mai eficienta metoda de tratament este operatia chirurgicala.

Conform opiniei academicianului S.N.Feodorov, glaucomul trebuie diagnosticat si tratat chirurgical cu mult mai devreme, decat acest lucru se face in prezent. S-a demonstrat, ca utilizarea preparatelor medicamentoase traditionale, deseori nu numai ca nu ajuta, insa actioneaza negativ asupra ochiului. Cele mai raspandite preparate, care diminueaza presiunea intraoculara, micsoreaza producerea de lichid intraocular. Aceasta conduce la dereglarea alimentarii tuturor structurilor ochiului, amplifica modificarile distrofice ale nervului optic si retinei. Operatia chirurgicala pentru crearea unei cai noi de evacuare a lichidului intraocular, efectuata cat mai precoce, va asigura pastrarea vederii bolnavilor, care sufera de glaucom.

Aceasta operatie, principial noua, elaborata in cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural "Microchirurgia ochiului" a primit denumirea de "sclerectomie adanca nepenetranta"

In timpul operatiei, chirurgul ridica putin sclera, deschide membrana vasculara a ochiului, excizeaza o sectiune mica de sclera si uneste vasele mici cu camera anterioara. Lichidul intraocular este captat de aceste vase, ca de un burete, trecand prin acestea. Astfel, se creeaza o cale noua de evacuare a lichidului intraocular.

Sclerectomia adanca nepenetranta poate fi aplicata cu succes pentru orice forma de glaucom cu unghi inchis. Cel mai important merit al noii operatii consta in faptul, ca aceasta se efectueaza fara deschiderea globului ocular. Acest fapt exclude posibilitatea patrunderii infectiei, diminueaza considerabil riscul complicatiilor in timpul operatiei. Sclerectomia adanca nepenetranta se efectueaza cu utilizarea anesteziei locale, cu participarea obligatorie a medicilor anestezisti, care Va vor pregati pentru interventia chirurgicala, Va vor ajuta sa va eliberati de tensiunea nervoasa. Operatia se efectueaza cu utilizarea celui mai nou microscop de operatie. Pentru efectuarea operatiei sunt utilizate instrumente microchirurgicale speciale, cu lame din diamant, safir si alte materiale de inalta durabilitate. Durata operatiei este in mediu 20 de minute. Ultima realizare a savantilor din cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural "Microchirurgia ochiului" o constituie utilizarea laserului excimer la efectuarea sclerectomiei adanci nepenetrante.

In afara de sclerectomia adanca nepenetranta, conform indicatiilor, se utilizeaza si alte metode de operatii antiglucomatoase, elaborate, de asemenea, in cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural "Microchirurgia ochiului"

Daca in afara de glaucom, v-au stabilit si diagnosticul de cataracta, atunci aveti nevoie de un tratament chirurgical, care consta in efectuarea sclerectomiei adanci nepenetrante si inlaturarea cataractei cu inlocuirea cristalinului opac cu un cristalin calitativ nou, sigur si desavarsit. In functie de indicatii, interventia se va realiza pe rand sau intr-un singur timp.

Dupa operatie va trebui sa va picurati picaturi antiinflamatoare; de aceea, este necesar sa le cumparati din timp, conform recomandarii medicului.

Peste 10-14 zile, daca indicatiile au fost indeplinite corect, congestia (hiperemia) ochiului operat va disparea. Dumneavoastra veti putea privi linistit la lumina, lacrimarea si senzatia de corp strain in ochi nu va vor mai deranja.

Daca operatia a fost efectuata la timp, aceasta va conduce la normalizarea presiunii intraoculare si pastrarea vederii. In continuare, va recomandam, ca in mod regulat, de 3-4 ori pe an, sa consultati medicul oftalmolog pentru verificarea acuitatii vederii si controlul presiunii intraoculare.

Progresarea dereglarilor in sistemele vasculare si de drenaj ale ochiului si, de asemenea, cicatrizarea excesiva in regiunea efectuarii operatiei antiglaucomatoase, poate conduce din nou la cresterea presiunii intraoculare (PI). Cauza eficacitatii insuficiente a operatiei o poate stabili medicul oftalmolog , care va efectua tratamentul necesar.

In cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural "Microchirurgia ochiului" au fost elaborate un sir de metode noi de tratament, de asemenea, destinate pastrarii vederii pacientilor cu glaucom. La acestea se refera: stimularea magnetica si cu laser a nervului optic, care amelioreaza vederea, in special, in caz de glaucom avansat, si de asemenea, operatia de vasoreconstructie. Aceasta operatie se realizeaza, strict conform indicatiilor, pacientilor cu dereglari ale vascularizarii ochiului, care, cu parere de rau, nu rareori are loc si in caz de presiune intraoculara normala. In rezultatul interventiei chirurgicale necomplicate, catre ochi se va indrepta o cantitate mai mare de sange, care transporta substante nutritive.

Va aducem la cunostinta ca anume abordarea multilaterala si individuala a metodei de tratament a glaucomului, propusa in cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural "Microchirurgia ochiului", contribuie la pastrarea vederii a multor mii de bolnavi, care sufera de aceasta afectiune. 
* Raspuns acceptatVoturi: 4 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
08-03-2011 10:20:13
Data:
Deci,un ochi l-am pierdut datorită atacului agresiv de glaucom,iar celălalt este operat de glaucom si cataractă(e vorba de pacient cu ochi unic),vizibilitatea faţă de punctul de fixaţie este de 10',sunt sub tratament permanent,cosopt si sermion.Întrebare:mă mai recuperez? DA ? 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
08-03-2011 10:20:37
Data:
Deci,un ochi l-am pierdut datorită atacului agresiv de glaucom,iar celălalt este operat de glaucom si cataractă(e vorba de pacient cu ochi unic),vizibilitatea faţă de punctul de fixaţie este de 10',sunt sub tratament permanent,cosopt si sermion.Întrebare:mă mai recuperez? DA ? 
* Comentariul autorului


Link sponsorizat

Comentariul lui:
08-03-2011 10:37:53
Data:
Pai, doctorii ce spun?
Aici nu sintem doctori, deci sfaturile sint generice.
Dar, din cite stiu eu, recuperarea in acest caz este foarte slaba. 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)