Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35962
Raspunsuri 164760
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
cat timp poate rezista virusul HIV in exterior??
Tags:
50
puncte
3198
vizualizari
27-12-2010 08:27:24
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
27-12-2010 08:29:05
Data:
Virusul imunodeficientei umane (HIV) nu face parte din grupa virusurilor rezistente la conditiile de mediu ambiant, in afara organismului.

si aici mai departe
[link in curs de aprobare] 
* Raspuns acceptatVoturi: 13 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
27-12-2010 08:39:02
Data:
HIV nu supravietuieste in afara corpului:
[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare] 
* ComentariuVoturi: 13 Voteaza

Comentariul lui:
28-12-2010 09:03:38
Data:
nu rezista in conditi de exterior 
* ComentariuVoturi: 13 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
08-01-2011 20:20:40
Data:
Nu rezista mult 
* ComentariuVoturi: 13 Voteaza

Comentariul lui:
18-08-2011 16:45:53
Data:
Pentru ca virusul imunodeficientei umane (HIV) sa moara trebuie sa moara, prin expunere la aer, celula in care acesta se afla sau sa fie distrus (uscat) fluidul in care se afla. Asta inseamna un timp de ordinul orelor. Dar atunci cand se discuta despre capacitatea de supravietuire a virusul imunodeficientei umane (HIV) in afara organismului uman, in mediul inconjurator, trebuie sa se tina seama de mai multe aspecte. In primul rand este importanta cantitatea de fluid in care se afla virusul. De exemplu, in cazul in care discutam despre sange infectat, pentru a se raspunde la intrebarea ta trebuie dat raspuns la intrebarea "Care este cantitatea de sange ?". Daca este vorba despre o pelicula subtire de sange atunci el se va usca repede dar daca este o cantitate mai mare de sange sub forma unei picaturi va trece mai mult timp fiindca in mijlocul picaturii sangele se va usca mai greu. In al doilea rand, raspunsul depinde si de conditiile de mediu in care se afla cantitatea respectiva fluid infectat. Aflat intr-o pelicula subtire de sange infectat expus la soare va rezista mult mai putin (zeci de minute) decat atunci cand se afla pe canalul unui ac de seringa fara a fi expus caldurii (zile).

Datele actuale referitoare la capacitatea virusului imunodeficientei umane (HIV) de a rezista in afara organismului se bazeaza pe observatiile facute in timpul unor teste de laborator. Dar conditiile de laborator nu au fost cele care se pot intalni in mod normal - concentratia de virus a fost mult mai mare decat poate fi intalnita intr-un caz real, conditiile de umiditate si temperatura au fost constante si atent monitorizate.

Virusul imunodeficientei umane (HIV) este foarte sensibil la caldura (caldura umeda - fierbere, vapori de apa sub presiune, caldura uscata - cuptor cu aer cald) sau substante chimice de sterilizare si mai putin sensibil la radiatia solara (ultraviolete). Fierberea il inactiveaza in cateva minute iar substantele chimice in maximum 30 de minute.

Informatiile actuale despre capacitatea virusului imunodeficientei umane (HIV) de a rezista in afara organismului uman NU trebuie interpretate in contextul posibilitatii de a infecta, dand astfel nastere unor intelegeri gresite sau unor stari alarmante. Daca se discuta despre capacitatea de infectare trebuie sa se tina seama, in primul rand, de existenta conditiilor de transmitere si in al doilea rand, de doza minima infectanta (DMI). 
* ComentariuVoturi: 13 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)