Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet Sala de forta de Pag
Salut am 15 ani si merg la sala de aproximativ 3 luni si nu prea vad mari rezultate ..si m-am gandit la acele shake-uri de cumparat sau de facut acasa ..cina ma poate ajuta cu niste sfaturi daca sunt bune pt varsta mea si pentru randament? Niste retete ..si un sit de unde pot comanda si nu sunt f.scumpe!Si ce este indicat sa iau ca sa crsc in masa musculara am 1.78m si 67 de kg!
Tags:
5
puncte
1752
vizualizari
04-04-2013 14:37:19
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
04-04-2013 14:40:39
Data:
3 luni este putin.
Cite ore de exercitii faci pe zi si pe saptamina ?
Ce rezultate vrei sa se vada, care muschi ?

Ai aici retete:
Pentru cei care vor sa castige in greutate prin cresterea masei musculare


In acest caz se vor urmari urmatoarele etape:
- mersul la sala de forta de cel putin trei ori pe saptamana se impune, cu un antrenament bazat pe forta.
- suplimentele nutritive recomandate sunt aceleasi, mai putin folosirea L-carnitinei.
Capsulele cu Calciu si Magneziu Fitne de la Life Care. Tot la fel de eficient este si Suplimentul alimentar BIO cu calciu coral Life Impulse.
De mentionat ca puteti adauga in alimentatie urmatoarele surse naturale de arginina: seminte de floarea-soarelui, susan, painea cu tarate, orezul brun, nucile, floricelele de porumb, deserturile cu gelatina, ciocolata!

Sunt recomandate 5000 de calorii pe zi :

Mic dejun:
- lapte cu zahar (300 ml+30 g)
- unt 20 g, miere 50 g
- muschi tiganesc 70 g
- telemea 50 g
- o rosie
- doua oua la pahar
- paine de tarate 200g
- suc fructe 200 ml

Pranz:
- ciorba taraneasca (60 ml)
- pui cu smantana (130 g)
- frigarui din muschi de porc la gratar (150 g) cu piure cartofi (300 g)
- rosii natur(200 g)
- struguri 200 g
- paine

Cina:
- clatite cu branza de vaci si smantana (100 g)
- carne de vita la gratar(150 g) cu sote de legume (300 g)
- salata asortata - 300 g, paine
- un mar
- sana - 200 ml.

Nu ezitati de asmenea ca intre mese sa luati cate un baton proteic si energizant. 
* Raspuns acceptatVoturi: 7 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
Pag
04-04-2013 16:46:48
Data:
Eu merg de 4 ori pe saptamana ..si stau cam 2 ore in sala ..depinde de ce parte lucrez ..pai de preferinta as vrea biceps pipt abdomen ..c-am astea sunt prioritare:D 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
Pag
04-04-2013 16:49:15
Data:
Si referitor la programul tau ...frate nu prea am timp de alea sunt la scoala si nu am mereu timp sa imi fac tot ce zici acolo:| ..nustiu altceva ..si am pus si intrebarea daca sunt bune shake-urile la ceva? si niste retete ceva si cum trebuie luate ...?? 
* Comentariul autorului


Link sponsorizat

Comentariul lui:
04-04-2013 17:10:14
Data:
Retelete de mia sus sint si destul de sanatoase.
Vrei sa maninci shaorma, 1000 de calorii, dar mincare proasta ???
Cit dureaza sa faci un pui la cuptor sau o friptura de porc la gratar din ala pe aragaz ?
Pui bucatile, pui ulei, pui 2 rosii, bagi la cuptor, vii peste 1 ora si e gata mincarea.

Uite alte alimente:

1. Oua intregi

Ouale intregi constituie unul dintre cele mai complete elemente de hrana pentru construirea muschilor, oferind proteine de cea mai buna calitate - cam 6-8 grame per ou. In plus, sunt bogate in vitamine, zinc, fier si calciu.

2. Piept de pui

Din fiecare suta de grame de piept de pui consumata oferi organismului circa 30 de grame de proteine si putina grasime. Aceasta carne nu este nici foarte scumpa, este usor de gatit si poate fi preparata in mai multe feluri.

3. Cartofi dulci

Carbohidratii reprezinta nutrienti esentiali pentru organismul tau si, in plus, te ajuta sa adaugi si masa musculara. Iar cartofii dulci reprezinta una dintre cele mai gustoase si mai convenabile optiuni pentru a reface "depozitele" de energie si a alimenta procesul de construire a tesutului muscular. Si, mai mult, au vitamine si minerale care te ajuta sa iti mentii glicemia la cote normale si te fac si sa te simti satul mai mult timp.

4. Somon

Acesta este de asemenea o sursa bogata in proteine si contine in plus si acizi grasi omega-3, atat de cunoscuti pentru proprietatile lor benefice. Iar aceasta combinatie nu numai ca ajuta la formarea de tesuturi musculare, dar, potrivit mai multor studii, poate ajuta si la accelerarea metabolismului.

5. Proteine de grau

Acestea se absorb foarte repede si sunt mai potrivite dupa antrenament, continand aminoacizi, care sunt esentiali pentru construirea si mentinerea masei musculare. Cea mai valoroasa proprietate a lor este faptul ca au o valoare biologica ridicata - o masura a eficientei cu care proteinele sunt absorbite si utilizate de catre organism pentru crestereea de tesuturi noi.

6. Brocoli, spanac si alte legume

Pune legume bogate in fibre precum brocoli, sparanghel, spanac, tomate, porumb dulce, ardei, ceapa, praz pe lista ta de alimente pe care sa le consumi dupa efort fizic. Ar trebui sa mananci 5-7 portii de fructe si legume pe zi, iar cele mentionate mai sus sunt o sursa foarte buna de vitamine, minerale si fibre. Ai grija insa, daca gatesti prea mult legumele vei reduce continutul lor de vitamine si minerale.

In ceea ce priveste spanacul, un studiu a aratat ca fitoecdisteroizii din acesta pot stimula cresterea muschilor cu pana la 20%, dar pentru a obtine acest beneficiu trebuie sa consumi cam 900 de grame de spanac zilnic.

7. Branza cottage

O singura ceasca cu branza cottage poate contine 28 de grame de proteine si, in plus, te poate ajuta sa tii foamea sub control mai usor.

8. Carne de vita (de la animale hranite cu iarba)

Carnea de la vitele hranite preponderent cu iarba este bogata in acizi grasi omega-3, in grasimi bune nesaturate, vitamina A si vitamina E, fiind de preferat celei care provine de la vite hranite preponderent cu grane.

9. Linte si naut

Acestea sunt doua surse de natura vegetala bogate in proteine, care nu afecteza nivelul de insulina in aceeasi proportie in care o face carnea.

10. Migdale

Acestea au un continut ridicat de proteine si grasime, dar nutrientul lor cheie in ceea ce priveste beneficiile asupra muschilor este vitamina E. Aceasta este un antioxidant puternic, care lupta cu radicalii liberi si te ajuta sa iti revii mai repede dupa efort fizic.

11. Apa

Hidratarea este o parte importanta in construirea masei musculare. Corpul contine circa 70% apa, iar tesutul muscular este apa in proportie de aproximativ 75%. Prin urmare, sa mentii corpul hidratat ajuta la cresterea fortei, a nivelului de energie si la digestie.

12. Ulei de peste

Acesta are proprietati antiinflamatoare, care ajuta corpul sa se refaca mai repede dupa un antrenament intens, ceea ce inseamna ca te ajuta si sa exersezi mai des. In plus, uleiul de peste ar putea accelera metabolismul.

13. Carnea de curcan

Aceasta este unul dintre cele mai subapreciate alimente bune pentru formarea muschilor, fiind o sursa excelenta de proteine si o buna sursa pentru 11 vitamine si minerale. In plus, contine si seleniu, un nutrient care ar putea ajuta la prevenirea catorva tipuri de cancer.

14. Fulgii de ovaz

Acestia sunt satiosi, continand carbohidrati, fibre, proteine, minerale si vitamine - o combinatie benefica pentru muschi.

15. Ananas

Bogat intr-o enzima numita bromelaina, care ajuta digestia, ananasul poate si sa reduca inflamatia de la nivelul muschilor, conform mai multor cercetari, facandu-l o alegere ideala de adaugat la masa de dupa efort fizic. 
* ComentariuVoturi: 7 Voteaza

Comentariul lui:
Pag
05-04-2013 00:04:16
Data:
Asa si referitor la shake-uri as vrea sa imi fac acasa sau sa imi dau comanda dar sa imi zici tu niste retete din care pot sa imi fac si niste situri unde as putea comanda ceva mai iefitn! 
* Comentariul autorului


Link sponsorizat

Comentariul lui:
05-04-2013 09:59:59
Data:
Shake-uri de fructe

Exista multe modalitati in care sa consumi lapte, una dintre acestea fiind reprezentata de shake-uri. El poate fi amestecat cu praf de fructe, dar acestea din urma pot fi consumate si ca atare sau sub forma de suc proaspat.
Poti sa folosesti orice fructe.


Site-uri:

www.megaproteine.ro/Proteine-masa-musculara

www.culturism-suplimente.ro/articole/magazin/211-Tehnica-secretă-de-creştere-a-masei-musculare-fără-a-depune-grăsime!

www.culturism-suplimente.ro/cat/27-9-1-Pentru-Masa-Musculara/

www.massnutrition.ro

www.pro-nutrition.ro/categories/Produse-pentru-masa-musculară 
* ComentariuVoturi: 7 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)