Domenii
  Top Expert
1 queensoft 95830
2 djbrain 44355
3 subofferul 5220
4 robica 4610
5 krystyana84 3980
  Top Statistici
Membri inscrisi 96331
Intrebari 35395
Raspunsuri 162284
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet carte de munca la firma din bucuresti de carmen10
buna ziua.am si eu o problema am lucrat in braila la o firma din bucuresti si nu stiu daca am carte de munca ca eu nu am primit decat un contract semnat si stampilat de itm bucuresti dar nu stiudaca esxista carte de muca.
Tags:
5
puncte
4347
vizualizari
09-03-2010 10:26:44
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
10-03-2010 12:12:10
Data:
Chiar daca nu exista carte de munca esti inregistrat la ITM de unde poti scoate adeverinta. Dar la fel de simplu poti sa suni la compania unde ai lucrat sa intrebi. Daca ai inceput sa lucrezi la acea firma fara carte de munca si ai fi lucrat mai putin de 3 sau 6 luni , nu stiu exact, posibil sa nu iti fi facut carte de munca, dar daca ai lucrat mai mult de 3 sa 6 luni erau obligati sa iti faca carte de munca asta in caz ca nua fost doar un contrct de colaborare. Cartea de munca iti trebuie inmanata la 3 saptamani de la data demisiei.   
* Raspuns acceptatVoturi: 9 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
13-03-2010 14:06:41
Data:
buna.cu asemenea probleva am avut ,si contractul de la itm inseamna ca ati lucrat la acea firma,dar e posibil sa nu aveti in cartea de munca trecuta nimic.Sotul meu a fost angajat la o firma si a primit de la itm un contact stampilat,dar in cartea de munca nu era trecuta nimic,desi a lucrat 11 luni.Aveti doua optiuni sa vedeti daca aveti sau nu carte de munca-1-cereti de la firma o adeverinta de salar pe luna anterioara si daca nu vrea inseamna ca nu aveti nici un fel de carte..-2-cereti firmei sa va  faca o copie dupa cartea de munca fiindca aveti nevoie de datele existente in ea,refuzul lor ,va da de inteles. 
* ComentariuVoturi: 10 Voteaza

Comentariul lui:
14-03-2010 13:13:47
Data:
...Ori poti delega ( ii faci o imputernicire)  o persoana sa se duca la ITM Bucuresti si sa se intereseze. Daca ai carte de munca acolo o poate ridica. 
* ComentariuVoturi: 9 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
13-12-2010 20:03:12
Data:
-nu e obligata firma sa iti faca carte de munca  indiferent de cate luni/ ani  vechime in societate.
- societatea nu e obligata sa iti dea cartea de munca in 3 saptamani de la incetarea contractului de munca, decat daca societatea are arhiva de carti de munca ( adica nu le depune la itm). Acest lucru de datoreaza faptului ca o carte de munca nu se poate ridica de la itm de contabilul societatii. Daca CA e depusa la itm o poate ridica doar titularul pe baza unei programari. Ce poate face firma pt dumneavoastra e sa faca acea programare si sa va comunice data la care va puteti duce sa ridicati cartea de munca pe baza buletinului. Orice alta persoana care vrea sa ridice cartea de munca in locul titularului trebuie sa aiba imputernicire NOTARIALA, care costa.

-adeverinta de salariat nu are treaba cu cartea de munca. Daca ai contract de munca, firma nu va avea nici o retzinere sa iti faca o adeverinta, in care se va stipula nr contractului itm . Daca tu nu ai cerut ca firma sa iti deschida carte de munca itm-ul va completa in ea datele transmise se societate.

- societatea nu are cum se iti faca o copie dupa cartea de munca, pt ca aceasta implica eliberarea ei de la itm, chestiune care se face doar titularului. ( exceptie face cazul in care firma are arhiva de carti de munca, adica le tine la societate nu le mai depune la inspectorat).
 
* ComentariuVoturi: 8 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)
Filipo berio
Kerry Gold
Cauta lucrari si profesionisti
Call Log Monitor
Unlimited Call Log
SMS and Call Log Backup
Import si distributie produse alimentare serpico