Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35964
Raspunsuri 164761
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet ce sunt lichenii de danap
interesant
Tags:
0
puncte
2952
vizualizari
01-03-2011 08:45:32
Data intrebarii:
(3.00 - 2 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
01-03-2011 09:34:46
Data:
Lichenii sunt un grup aparte de organisme, rezultate īn urma convieţuirii permanente dintre o ciupercă (ascomicetă sau mai rar o bazidiomicetă) şi o algă verde sau o algă albastră. Corpul vegetativ rezultat (talul) este total diferit morfologic, structural şi fiziologic faţă de cei doi parteneri care participă la simbioză. Trăiesc īn unele din cele mai dificile condiţii de pe Terra īn tundra arctică, deşerturi, coaste stāncoase, la īnălţimi mari sau īn anumite zone toxice(deşeuri de mine).

Lichenii sint un grup specific de organisme inferioare.Corpul lor e de dimensiuni mici si poate avea diferite forme.Deosebim licheni crustacei, strins lipiti de substrat, frunzosi sau foliacei si arborescenti, fixati de substrat cu baza. Se cunosc peste 20000 specii de licheni, care cresc pe scoarţa copacilor, pe pamint, pe stinci golase. La exterior lichenii par a fi un singur organism,īn realitate īnsā prezintă o convieţuire a douǎ organisme - alga verde sau albastrǎ unicelularǎ şi ciuperca pluricelularǎ.


[link in curs de aprobare]
[link in curs de aprobare] 
* ComentariuVoturi: 35 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
13-05-2012 14:58:04
Data:
Lichenii sunt un grup aparte de organisme, rezultate īn urma conviețuirii permanente dintre o ciupercă (ascomicetă sau mai rar o bazidiomicetă) și o algă verde sau o algă albastră. Corpul vegetativ rezultat (talul) este total diferit morfologic, structural și fiziologic față de cei doi parteneri care participă la simbioză. Trăiesc īn unele din cele mai dificile condiții de pe Terra īn tundra arctică, deșerturi, coaste stāncoase, la īnălțimi mari sau īn anumite zone toxice(deșeuri de mine).
Lichenii sunt un grup specific de organisme inferioare. Corpul lor e de dimensiuni mici și poate avea diferite forme. Deosebim licheni crustacei, strāns lipiți de substrat, frunzoși sau foliacei și arborescenți, fixați de substrat cu baza. Se cunosc peste 20000 de specii de licheni, care cresc pe scoarța copacilor, pe pămānt, pe stānci golașe. La exterior lichenii par a fi un singur organism, īn realitate īnsā prezintă o conviețuire a douǎ organisme - alga verde sau albastrǎ unicelularǎ și ciuperca pluricelularǎ. 
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)