Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96839
Intrebari 35967
Raspunsuri 164784
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet comunicare de ioana07
cum amelioram imaginea de sine?

Tags:
5
puncte
1569
vizualizari
12-12-2011 21:38:54
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
12-12-2011 21:49:44
Data:
www.cdt-babes.ro/articole/imaginea-de-sine-stima-de-sine-si-increderea-in-sine.php 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
12-12-2011 22:00:29
Data:
Imaginea de sine este definita de modul in care ne percepem propriile noastre caracteristici fizice, emotionale, cognitive, sociale si spirituale care contureaza si intaresc dimensiunile eului nostru. in functie de perceptia noastra la un moment dat al dezvoltarii noastre, de ceea ce ne-am dori sa fim sau ceea ce am putea deveni, putem distinge mai multe ipostaze ale eului nostru: eul actual, eul ideal si eul viitor.
Imaginea de sine ne influenteaza comportamentele, de aceea este important sa ne percem cat mai corect, sa dezvoltam convingeri realiste despre noi insine.

Exista persoane care, desi au o infatisare fizica placuta, se percep ca fiind fie prea slabe sau prea grase, prea inalte sau prea scunde, insuficient de inteligente etc. Perceptia de sine nu reprezinta adevarul despre noi, ci este doar o "harta" pentru propriul "teritoriu" ("Harta nu este teritoriul" – PNL), un barometru al starii noastre de bine. Relatiile armonioase cu membrii familiei si cei din jur, performantele profesionale, asumarea unor responsabilitati in acord cu resursele proprii indica o imagine de sine pozitiva, in timp ce absenta motivatiei sau o motivatie scazuta, agresivitatea defensiva, comportamentele de evitare, rezistentele la schimbare sunt principalii indici pentru o imagine de sine negativa.
 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza

Comentariul lui:
13-12-2011 00:02:51
Data:
Oricine isi poate imbunatati imaginea despre propria persoana si increderea in fortele proprii. Invata despre diferitele aspecte ale increderii, despre imaginea fizica a propriei persoane si despre emotii. Anumite lucruri iti pot distruge increderea in fortele proprii, dar cateva sfaturi te pot face sa previi astfel de sentimente si parerea proasta despre tine.

In societatea moderna, media este plina de persoane care sunt prezentate drept "idealuri". Gandeste-te ca tu esti mai mult decat imaginea fizica. Valorifica adevaratele calitati ale persoanei tale.

Barbatul "perfect" este frumos, inalt si musculos iar femeia "perfecta" este frumoasa, ferma si, evident, cat se poate de slaba - eventual cu sani disproportionat de mari. Acesti oameni "perfecti" sunt aratati ca fiind fericiti, sanatosi si iubiti. Mesajul subliminal este: "fii ca ei si vei avea tot ceea ce au si ei". Acesta creeaza presiune asupra oamenilor care aspira la aceste imagini idealiste ale corpului - ne dorim aceste lucruri si credem ca aceasta este calea pentru a le obtine. Aceasta presiune ii afecteaza pe majoritatea barbatilor si a femeilor si, in special, pe tineri. Toate studiile au demonstrat faptul ca majoritatea barbatilor doresc sa fie "musculosi" si majoritatea femeilor doresc sa fie "suple". Un numar alarmant de tineri cred ca sunt prea grasi, tin tot felul de diete si sar peste mese. 
* ComentariuVoturi: 3 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)