Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35965
Raspunsuri 164777
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet consum bec halogen de scolarul
Ce e ala bec cu halogen? Consuma la fel ca unul economic de 18 W?
Ce lumina da? Da ceva lumina sau ca lumanarea? Da tot asa lumina alba? S-au lumineaza ca un bec normal incandescent?
Mai am o intrebare: Un laptop daca il am de vreo 4 ani....consuma mult curent fiindca este vechi si uzat?
Sau consuma ca unul nou?
Tags:
5
puncte
2356
vizualizari
28-01-2012 14:19:03
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
28-01-2012 14:41:07
Data:
Becul cu halogen are la baza ca tehnologie tot ideea de filament incandescent. Adica cea a becului clasic. Atunci ce il diferentiaza? In interiorul bulbului de sticla, in afara de gazul inert care poate fi argon, se mai introduce un element halogen. Ce rol are aceasta substanta? La temperatura de incandescenta, filamentul de tunsten se evapora. In interiorul bulbului de sticla apare astfel tungsten sub forma de vapori. Substanta halogena permite redepunerea tungstenului evaporat inapoi pe filament, prelungind astfel durata de viata a becului.
Un alt avantaj al acestei tehnologii este ca permite o temperatura de lucru mai mare a filamentului. Astfel, randamentul luminos masurat in lumen/watt este mai mare decat in cazul becului clasic. Datorita temperaturii inalte, emisia UV este mai mare. Astfel, de multe ori vom vedea pe becurile cu halogen marcajul de protectie UV incorporat

Cum arata un bec cu halogen? Cel mai popular produs de acest gen folosit in amenajarile interioare este cel folosit la spoturi. Are marimea unui bec "de lanterna". Soclul este de tip G4 cu doi pini iar bulbul T3 pentru modele pentru spoturi. De obicei, tensiunea de alimentare este de 12V si necesita alimentarea de la un transformator coborator de tensiune de la 220V la 12V. Puterea unui bec halogen pentru spoturi cu soclu G4 ( sau GU4/GY4 ) se dimensioneaza in general la 20W, dar putem avea si la 50W. Transformatorul trebuie dimensionat in concordanta cu puterea totala a becurilor. Durata de functionare a unui bec halogen depaseste de obicei 1000 ore, adica durata uzuala a unui bec cu filament clasic.
 
* ComentariuVoturi: 4 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
09-03-2013 20:24:36
Data:
Becurile cu halogen sunt o varianta mai recenta a becurilor incandescente. Amandoua tipurile au fost clasificate ca emitatoare de caldura deoarece lumina acestora este produsa prin incalzirea unui filament de tungsten. Becurile cu halogen emit o lumina alba, dura ce face obiectele din incapere sa para mai intense.

COMPARATIE

    Becurile incandescente au un randament luminos de 12lm/W in timp ce becurile cu halogen dubeaza acesta valoare la 25lm/W.
    Becurile incandescente au o durata de viata de 1.000 de ore iar becurile cu halogen de 5.000 de ore.
 
* Raspuns acceptatVoturi: 2 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)