Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35955
Raspunsuri 164737
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet gatit, conopida de mirabella
Cum se pregateste conopida pentru gatit? De exemplu pentru supa de conopida? Este nevoie ca conopida sa stea in apa rece cu sare aproximativ 15 minute pentru a se distruge anumiti viermisori? Stiti cum se pune conopida pentru iarna? Daca pun o conopida inceputa la frigider se strica?

Tags:
5
puncte
3571
vizualizari
04-09-2013 21:52:35
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
05-09-2013 04:31:59
Data:
Daca cumperi conopida din piata proaspata,nu congelata ideal ar fi sa o speli,o cureti,o desfaci si o pui in apa cu putina sare.Viermisorii sunt albi deobicei.Pentru iarna eu am luat conopida,am spalat-o,am curatat-o,am desfacut-o sau taiat-o in buchetele mai mici,am pus-o in pungi si am bagat-o in congelator.Nu te astepta sa fie cum e conopida cumparata congelata,dar merita sa congelezi tu.A tinut foarte bine.Poti baga in congelator verdeata taiata,legume,etc.Eu le bag crude,nu fierte.De exemplu fasolea verde sau galbena o bag spalata si cruda,nu o oparesc ca e tare cand o gatesti.Poti tine in frigider o conopida,dar nu prea mult timp.Eu o spal si o pun in frigider,dar cam 2 zile.Supa de conopida crema:morcov,telina,cartof,ardei si multa conopida.Se spala,se pun la fiert.Sa pui putini morcovi.Se fieb,se paseaza legumele,se pune unt,dar mai putin gras.Mie imi place fara unt,doar cu smantana in farfurie.Pasezi legumele,pui smantana,verdeata si e foarte gustoasa.Gasesti retete pe net,dar le schimbi.Mie nu mi-a placut cu unt.Daca ai loc in congelator si bani baga ce legume vrei.Verdeata eu o bagam spalata si taiata.E mai usor.Poti baga in congelator vinete coapte,ardei copti,ardei taiati pentru mancare,verdeata,fasole verde,conopida,spanac,rosii intregi,suc rosii,amestec ciorba,morcovi taiati,dovlecei taiati rondele sau pentru ciorba,baga leustean ca iarna nu e si marar,etc.Iti spun din experienta.Am bagat si spanac la congelator,varza murata sau nu,ardei pentru ciorba,copti,vinete coapte,zacusca,etc.Poti baga si fructe.Dar unele minerale,vitamine se pierd prin congelare.Afli de pe net.Si nu se compara legumele congelate de la supermarket cu cele de la congelatorul tau,dar merita.Succes si spor la treaba!  
* Raspuns acceptatVoturi: 13 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
05-09-2013 04:32:24
Data:
Daca cumperi conopida din piata proaspata,nu congelata ideal ar fi sa o speli,o cureti,o desfaci si o pui in apa cu putina sare.Viermisorii sunt albi deobicei.Pentru iarna eu am luat conopida,am spalat-o,am curatat-o,am desfacut-o sau taiat-o in buchetele mai mici,am pus-o in pungi si am bagat-o in congelator.Nu te astepta sa fie cum e conopida cumparata congelata,dar merita sa congelezi tu.A tinut foarte bine.Poti baga in congelator verdeata taiata,legume,etc.Eu le bag crude,nu fierte.De exemplu fasolea verde sau galbena o bag spalata si cruda,nu o oparesc ca e tare cand o gatesti.Poti tine in frigider o conopida,dar nu prea mult timp.Eu o spal si o pun in frigider,dar cam 2 zile.Supa de conopida crema:morcov,telina,cartof,ardei si multa conopida.Se spala,se pun la fiert.Sa pui putini morcovi.Se fieb,se paseaza legumele,se pune unt,dar mai putin gras.Mie imi place fara unt,doar cu smantana in farfurie.Pasezi legumele,pui smantana,verdeata si e foarte gustoasa.Gasesti retete pe net,dar le schimbi.Mie nu mi-a placut cu unt.Daca ai loc in congelator si bani baga ce legume vrei.Verdeata eu o bagam spalata si taiata.E mai usor.Poti baga in congelator vinete coapte,ardei copti,ardei taiati pentru mancare,verdeata,fasole verde,conopida,spanac,rosii intregi,suc rosii,amestec ciorba,morcovi taiati,dovlecei taiati rondele sau pentru ciorba,baga leustean ca iarna nu e si marar,etc.Iti spun din experienta.Am bagat si spanac la congelator,varza murata sau nu,ardei pentru ciorba,copti,vinete coapte,zacusca,etc.Poti baga si fructe.Dar unele minerale,vitamine se pierd prin congelare.Afli de pe net.Si nu se compara legumele congelate de la supermarket cu cele de la congelatorul tau,dar merita.Succes si spor la treaba!  
* ComentariuVoturi: 17 Voteaza

Comentariul lui:
05-09-2013 04:32:42
Data:
Daca cumperi conopida din piata proaspata,nu congelata ideal ar fi sa o speli,o cureti,o desfaci si o pui in apa cu putina sare.Viermisorii sunt albi deobicei.Pentru iarna eu am luat conopida,am spalat-o,am curatat-o,am desfacut-o sau taiat-o in buchetele mai mici,am pus-o in pungi si am bagat-o in congelator.Nu te astepta sa fie cum e conopida cumparata congelata,dar merita sa congelezi tu.A tinut foarte bine.Poti baga in congelator verdeata taiata,legume,etc.Eu le bag crude,nu fierte.De exemplu fasolea verde sau galbena o bag spalata si cruda,nu o oparesc ca e tare cand o gatesti.Poti tine in frigider o conopida,dar nu prea mult timp.Eu o spal si o pun in frigider,dar cam 2 zile.Supa de conopida crema:morcov,telina,cartof,ardei si multa conopida.Se spala,se pun la fiert.Sa pui putini morcovi.Se fieb,se paseaza legumele,se pune unt,dar mai putin gras.Mie imi place fara unt,doar cu smantana in farfurie.Pasezi legumele,pui smantana,verdeata si e foarte gustoasa.Gasesti retete pe net,dar le schimbi.Mie nu mi-a placut cu unt.Daca ai loc in congelator si bani baga ce legume vrei.Verdeata eu o bagam spalata si taiata.E mai usor.Poti baga in congelator vinete coapte,ardei copti,ardei taiati pentru mancare,verdeata,fasole verde,conopida,spanac,rosii intregi,suc rosii,amestec ciorba,morcovi taiati,dovlecei taiati rondele sau pentru ciorba,baga leustean ca iarna nu e si marar,etc.Iti spun din experienta.Am bagat si spanac la congelator,varza murata sau nu,ardei pentru ciorba,copti,vinete coapte,zacusca,etc.Poti baga si fructe.Dar unele minerale,vitamine se pierd prin congelare.Afli de pe net.Si nu se compara legumele congelate de la supermarket cu cele de la congelatorul tau,dar merita.Succes si spor la treaba!  
* ComentariuVoturi: 12 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)