Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet hidrocel de getxman

Tags:
5
puncte
2959
vizualizari
13-02-2011 13:30:05
Data intrebarii:
(5.00 - 1 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
13-02-2011 13:32:00
Data:
Tratament medical:
Adultii asimptomatici cu hidrocele noncomunicante isolate pot fi observati pet imp nedefinit sau pina cind devin simptomatici prin complicatii precum infectia sau compromiterea testiculara.

Terapia chirurgicala:
Indicatiile de interventie pentru hidrocel cuprind urmatoarele:
-imposibilitatea de a diferentia de o hernie inghinala
-esecul hidrocelului de a se rezolva spontan dupa un interval de observatie
-imposibilitatea de a examina testiculul
-asocierea hidrocelului cu alta patologie-torsiune, tumora
-durere sau discomfort
-infertilitate masculine
-dorinta pacientului.

Interventia chirurgicala poate fi impartita in 3 tipuri de aborduri:
Primul este un abord inghinal cu ligatura procesului vaginalis la baza inelului inghinal intern si este procedura de electie pentru hidrocelele pediatrice. Daca o tumora testiculara este identificata la echografie, un abord inghinal este necesar.
Cel de-al doilea este abordul scrotal cu excizia sau eversia si sutura tunicii vaginalis si este recomandata pentru hidrocelele noncomunicante cornice. Acest abord trebuie evitat in caz de suspicionarea unei malignitati.
Cel de-al treilea abord este aspirarea scrotala si scleroterapia hemiscrotului folosind tetraciclina sau doxiciclina. Recurenta dupa scleroterapie este frecventa, precum si durerea sau obstructia epididimala.
Dupa operatie este necesara o vizita la medic pentru supraveghere. Pentru copii mici cu hidrocele cornice recidivante se recomanda o evaluare mai atenta la fiecare 3 luni pina cind testiculul isi recapata dimensiunea si arhitectura normala.

Complicatii:
Complicatiile sunt evitate prin disectia meticuloasa si blinda a tesuturilor, disectia extensive trebuie evitata crescind riscul de distructie a nervilor, vasculara conducind la atrofie testiculara si hematoame postoperatorii.

Leziunile structurilor cordonului spermatic:
Vasele testiculare pot fi lezate in 1-3% dintre abordurile inghinale. S-a descris micsorarea testiculului la aproximativ 10% dintre copiii cu repararea herniei inghinale.
Recurenta hidrocelului dupa abordul inghinal este de natura reactiva si se rezolva in citeva luni. Rar se indica aspirarea sau chirurgia scrotala.

Hematomul sau hemoragia scrotala:
Hemostaza defectuasa sau disectia excesiva a cordonului poate determina hemoragie postoperatorie. Hematoamele se rezolva in timp. Daca pacientul prezinta singerare continua sau este extreme de simptomatic, explorarea si evacuarea hematomului este indicata.

Leziunile nervilor ilioinghinal /genitofemural:
Acesti nervi pot fi incarcerate sau taiati in timpul abordului inghinal. Leziunea poate fi temporara sau permanenta.

Infectarea plagii:
Infectiile postoperatorii ale plagii sunt frecvente, mai ales la copii. Infectiile plagii trebuie controlate cu abtibiotice si daca este necesar deschiderea plagii.

Prognostic:
Cura chirurgicala a hidrocelelor comunicante sunt operatii de succes cu o rata de sub 1% de recurenta. Daca un abord unilateral este complet, riscul de hidrocel metacron sau dezvoltarea de hernie inghinala ramine, dar sub 10%. Recurenta dupa excizia tunicii veginalis este neobisnuita. 
* Raspuns acceptatVoturi: 5131 Voteaza



Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)