Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35962
Raspunsuri 164760
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet lezarea trunchiului cerebral de bistrian madalina
lezarea trunchiului cerebral ce ulburari produce?

Tags:
50
puncte
2768
vizualizari
13-12-2009 17:03:33
Data intrebarii:
(1.00 - 1 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
21-12-2009 15:54:59
Data:
I) Anosmia = pierderea simtului mirosului;apare in leziuni ale mucoasei sau cailor olfactive; are o mare semnificatie neurologica daca este unilaterala.
II) Hipoosmia = - cantitativa a simtului mirosului;poate preceda anosmia.
III) Hiperosmia = exagerarea simtului olfactiv;poate apare fiziologic (primele luni de sarcina, menstruatie etc.); apare patologic in stari alergice, migrene etc.
IV) Parosmia = perceperea gresita a unui miros sub forma altuia,de regula dezagreabil (iluzie olfactiva)
Cacosmia este perceptia ca neplacut a oricarui miros.
V) Halucinatiile olfactive = perceptii olfactive fara cauza obiectiva generatoare. Apar in boli psihice, in epilepsie (ca aura sau criza propriu-zisa, senzoriala; criza uncinata: halucinatii olfactive neplacute,halucinatii vizuale si gustative, insotite de senzatie de irealitate; apare in leziunile uncusului hipocampic). 
* Raspuns acceptatVoturi: 17 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
28-12-2009 16:23:11
Data:
Trunchiul cerebral poseda o mare densitate de structuri vitale, inghesuite intr-un volum mic : - nucleii nervilor cranieni si o parte din fibrele acestora - tracturi senzoriale ascendente, care urca de la maduva catre talamus si cortex - cai motorii descendente corticale si subcorticale destinate trunchiului cerebral si maduvei spinarii - formatiunea reticulata cu centrii autonomi care controleaza respiratia, presiunea sanguina, functiile gastro-intestinale - nucleii pentru trezire si starea vigila Datorita acestor particularitati structurale, leziunile trunchiului cerebral sunt extrem de multe si pot fi foarte complexe, in functie de localizare, de extensie si de profunzime. Cele mai cunoscute si cu repercusiuni adesea fatale sunt : tumorile, abcesele cerebrale si hemoragiile cerebrale. Aceste leziuni produc multiple, diverse sindroame cerebrale, cu manifestari specifice, dintre care cele mai cunoscute sunt : paraliziile unor segmente faciale la nivelul pleoapei, la nivelul limbii sau la nivelul diferitilor muschi faciali, in functie de nervul cranian implicat, absenta sau modificarea reflexelor pupilare sau palpebrale, pierderea sau modificarea sensibilitatii cutanate si mucoase, profunde sau superficiale, modificarea vocii, a deglutitiei, a reflexului faringian, modificari ale tonusului muscular la nivelul capului, gatului, umerilor si a portiunii superioare a bratelor.  
* ComentariuVoturi: 19 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)