Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35962
Raspunsuri 164760
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet salariu de star
ce cursuri trebuie urmate pentru a putea deveni profesor?
Tags:
50
puncte
4352
vizualizari
16-04-2010 14:37:20
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
16-04-2010 14:44:46
Data:
Statutul de profesor se dobandeste destul de usor, ar spune unii. Adolescentul care isi doreste sa devina profesor poate apela la mai multe cai: poate urma un liceu pedagogic, care dupa absolvire ii aduce statutul de educator incepator si poate profesa in gradinite, sau poate merge la liceu si alege apoi o facultate de Stiinte (Matematica, Fizica, Biologie etc), Litere (pentru a putea preda Romana), Limbi straine (Engleza, Franceza, Germana etc.), care dupa absolvire ii poate deschide usile unei institutii de invatamant preuniversitar. Pentru a preda este necesara insa si absolvirea unui curs de psiho-pedagogie, care se preda in timpul facultatii si care ii invata pe cei ce doresc sa isi faca o cariera din activitatea la catedra cum sa ii inteleaga pe copii, cum sa abordeze diverse situatii, cum sa abordeze situatiile dificile – in cateva cuvinte, ii invata cum sa ii invete pe altii.  
* ComentariuVoturi: 9 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
16-04-2010 15:11:46
Data:
nu merge doar cu niste cursuri...trebuiesc niste scoli...
un liceu pedagogic =>  invatator
facultate => profesor preuniversitar(de liceu sau scoala generala)
doctorat => profesor universitar

De exemplu eu am predat ca suplinitor la 3 scoli generale pe baza diplomei de la facultate+o testare 
* ComentariuVoturi: 8 Voteaza

Comentariul lui:
16-04-2010 15:17:14
Data:
In principiu, poti urma orice facultate doresti, in functie de ceea ce iti place si in domeniul in care ai vrea sa profesezi. Pentru a putea insa sa profesezi in invatamant, este absolut necesara absolvirea modulului psihopedagogic, care se compune din cursuri de pedagogie, psihologie, metodica specialitatii pentru care vrei sa optezi, dar si stagii de practica in unitati scolare, unde asisti la ore si le predai elevilor. Dupa absolvirea facultatii si a acestui modul(obligatoriu), trebuie sa-ti cauti un loc de munca, intr-o scoala unde exista posturi libere. Pana acum examenul de titularizare (asa se numeste examenul prin care ocupi un post pe o perioada nedeterminata) se dadea la nivelul fiecarui judet. Conform noii legi care este in curs de adoptare, se pare ca acest examen se va da la nivelul fiecarei scoli. Tot conform noii legi, se pare ca dupa ce iti gasesti un loc de munca va urma o perioada de doi ani de stagiatura, abia dupa aceea putand capata statutul de profesor definitiv.  
* Raspuns acceptatVoturi: 9 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
16-04-2010 15:18:56
Data:
Apropo, dupa adoptarea noii legi nu va mai exista denumirea de invatator sau educator, toate cadrele didactice urmand sa primeasca titulatura de profesor, dupa completarea studiilor universitare, care vor deveni obligatorii.  
* ComentariuVoturi: 10 Voteaza

Comentariul lui:
17-04-2010 17:15:38
Data:
poti face liceul pedagogic profilul profesorii invatatori dupa care devi invatator necalificat, urmezi o facultate de drept sau o universitate 
* ComentariuVoturi: 8 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)