Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35965
Raspunsuri 164777
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet varice de 68marian

Tags:
5
puncte
1530
vizualizari
04-03-2012 07:36:56
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
04-03-2012 09:02:17
Data:
Exista mai multe metode de tratament. Citeste aici:

www.varicoline.ro/varice/tratament_varice.html
tratamente-varice.ro/
www.terapii-naturiste.com/remedii_naturiste/varice.htm
www.farmaciata.ro/dermatologie/item/90-varice-preventie-si-tratament

Solutia cu cel mai bun randament este tratamentul chirurgical. 
* Raspuns acceptatVoturi: 1 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
04-03-2012 10:08:58
Data:
Cunoscută din cele mai vechi timpuri, boala varicoasă este o afecţiune a sistemului venos al membrelor inferioare, deopotrivă dizgraţioasă şi cauzatoare de complicaţii funcţionale importante (tromboflebite, edeme, ulcere de gambă etc.). Boala atinge între 15 si 20% din populaţia adultă a globului, iar femeile sunt cele mai afectate.

         SIMPTOME
Există destule indicii care semnalează iminenţa instalării varicelor: picioare umflate, obosite, reci, furnicături, amorţeli, cârcei. Apoi apar dilataţiile venoase, de obicei în timpul sarcinii, însoţite de dureri şi edeme (umflături) de gambă. Complicaţiile apar ultimele: dermatită, eczeme, ulceraţii, tromboflebite, ulcere de gambă etc.

TRATAMENT

Tratamentul medicamentos:
- constă în administrarea de tonice venoase  care reduc edemul şi inflamaţia. Se recomandă ca terapie de bază pentru cei predispuşi genetic sau la care sunt prezente semnele bolii varicoase, pentru pacienţii care nu pot suferi o intervenţie chirurgicală sau ca adjuvant înainte şi după operaţie. De asemenea, există o serie întreagă de produse farmaceutice cu efect similar, sub formă de cremă sau gel, care se aplică local. La acestea se adaugă terapia prin compresiune (purtarea de ciorapi elastici), care previne instalarea complicaţiilor postoperatorii şi a recidivelor.
Scleroterapia venulelor (injecţii sclerozante în venele reticulare sau aşa-numitele vene în cap de meduză,  cu  aspect estetic foarte dizgraţios).  Este soluţia  ideală pentru aceste vene mici, care nu pot fi rezolvate chirurgical. Când sunt foarte fine şi superficiale, aceste venule pot fi făcute să dispară cu ajutorul laserului.
               Tratamentul  chirurgical  se  adresează majorităţii cazurilor de varice (cu excepţia celor menţionate  mai sus)  şi constă în mai  multe metode, dintre care  medicul o alege pe cea care se potriveşte cel mai bine pacientului.
- Crosectomia, adică extirparea acelei porţiuni din vena safenă internă sau externă (cele două vene superficiale importante) care seamănă cu o crosă de golf şi conţine valva defectă. Actualmente, intervenţia se poate face sub anestezie locală şi nu necesită internare, ceea ce permite bolnavului să plece acasă pe propriile picioare la scurt timp după operaţie.
- După realizarea crosectomiei clasic, se recurge la procedeul Babcock, de smulgere a întregii vene safene până la originea ei, la nivelul gleznei. Astăzi, acest procedeu este contestat de majoritatea flebologilor şi chirurgilor în domeniu, din Occident, întrucât este o intervenţie brutală, care exclude integral o venă de multe ori parţial sănătoasă, generând efecte secundare şi complicaţii semnificative. De aceea, metoda este înlocuită de:
a) Partial Stripping (smulgerea venei cu ajutorul unui fir de oţel cu un capăt bont) doar până la nivelul genunchiului, minimalizându-se efectele nedorite ale procedurii anterioare.
b) Flebectomia microchirurgicală (metoda recomandată de majoritatea specialiştilor) extirpa doar dilataţiile venoase.
Flebectomia se poate face şi prin incizii chirurgicale clasice sau microincizii de 1-2 mm (folosite în Occident în ultimul timp). Se utilizează nişte instrumente speciale, foarte fine, care permit efectuarea intervenţiei sub anestezie locală, fără internare şi fără a lăsa cicatrice vizibile, ci numai nişte punctuleţe, care dispar ulterior la majoritatea pacienţilor. 
* ComentariuVoturi: 1 Voteaza

Comentariul lui:
04-03-2012 10:09:14
Data:
MEDICINA MODERNĂ OFERĂ SOLUŢII EFICIENTE

Adoptarea unor tehnici de terapie chirurgicală minim invazivă a permis schimbarea completă a modului de abordare a bolii varicoase. Dintr-o afecţiune ce se rezolvă în spital, cu internări de cel puţin şapte zile şi suferinţe semnificative, aceasta a devenit o problema de sănătate care se rezolvă în centre specializate, fără internare, cu dureri minime şi rezultate funcţionale şi estetice extrem de bune.
Ca în orice afecţiune, şi în cazul varicelor este adevărat dictonul: ”Cu cât surprindem boala într-o fază mai puţin avansată, cu atât avem rezultate mai bune”.
             Dar cea mai nouă tehnică de tratament este cea care foloseşte laserul endovenos. Acesta înlocuieşte crosectomia şi strippingul, folosind doar o mică incizie sub genunchi prin care se introduce o fibră optică prin vena afectată (safena mare cel mai frecvent) de jos în sus până la valva ostială. Sub controlul ecoDoppler laserul „topeşte” vena pe dinăuntru de sus în jos, fibra retrăgându-se treptat. Intervenţia se face fără internare, sub anestezie locală, nu lasă urme, evită sângerarea, recuperarea este extrem de rapidă şi, în ciuda costului mai mare, a devenit metoda preferată de pacienţi în ţările occidentale.
 
* ComentariuVoturi: 1 Voteaza

Link sponsorizat
Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)