Domenii
  Top Expert
1 djbrain 44355
2 subofferul 5220
3 robica 4610
4 krystyana84 3980
5 elena2008 2690
  Top Statistici
Membri inscrisi 96837
Intrebari 35959
Raspunsuri 164755
  Contact
nume
email
Introduceti textul din imagine
(pentru evitarea spam-ului):
Numar random
 
introduceti mesajul
email admin: adip.at.myexpert.ro
Consultanta ISO, Audituri Interne - Business Advising Team
Vizualizare intrebare
Intrebare
bullet zgomot mare calculator de emihaela
De putin timp calculatorul meu a inceput sa faca un zgomot mai mare decat eram obisnuita. E chair pe birou si il aud. Cateodata cand il misc putin se opreste, cateodata nu. Dar mai face si un uruit foarte zgomotos cand il pornesc. Dar nu mereu. Am observat ca si uruitul ala a trecut o data cand l-am miscat. In rest l-am inchis si cand l-am pornit din nou n-a mai facut. Nu prea stiu eu exact ce anume ar scoate aceste zgomote si as vrea sa stiu cum pot sa-mi dau seama.
Va multumesc pentru ajutor.

Tags:
5
puncte
8283
vizualizari
04-02-2010 14:57:12
Data intrebarii:
(0.00 - 0 voturi)
Ratings: 
Pentru a putea bifa optiunea de notificare in email in cazul adaugarii de comentarii la aceasta intrebare trebuie sa fiti logat.
Daca nu aveti cont, click Aici
Raspunsuri
Comentariul lui:
04-02-2010 22:07:52
Data:
Este de la ventilatoare.
Ai mai multe in calculator:
- unul la sursa de alimentare, sus in spate, unde intra cablul negru de la priza
- unul la procesor, in interior
- optional - pe carcasa, in lateral sau in spate
S-au umplut de praf. Trebuie curatate.
Poti sa le cureti si tu, intr-o oarecare masura. Scoti capacul lateral (cum te uiti din fata, este capacul din stinga, are 2-3 suruburi in spate). Sufli niste aer in ventilatoarele din interior, cu un aspirator sau ceva asemanator.
Sau il duci la un service specializat. 
* ComentariuVoturi: 43 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
04-02-2010 22:20:54
Data:
Din cate stiu eu (ca am mai auzit de curatat calculatoare prin aer suflat), aspiratorul trage aer. Chiar imi zicea cineva mai demult ca ar cauta un aparat care sa sufle aer chiar pentru asa ceva si zicea ca nu vrea aspirator. Deci nu prea inteleg cum as putea sufla aer cu aspiratorul. Mai ramane doar service-ul, insa nu m-as grabi.
Daca tu ti-ai curatat ventilatoarele de praf acasa spune-mi si mie exact cum ai facut. 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
04-02-2010 22:30:20
Data:
ba io le-am desfakut si nu e greu l-am desfakut pe cel de la sursa si unul periferic ca cel de la procesor nu a mers aproape toate cularele au un autokolant pe spate il dai jos si ii scoti siguranta si gata sau pt mai multe detali intra la yahoom murgeagabriel 
* ComentariuVoturi: 27 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
04-02-2010 22:57:44
Data:
Exista aspiratoare care sufla. Tocmai de aia am zis sa sufli cu un aspirator. Daca vroiam sa asprii ziceam sa folosesti un aspirator.
Eu asa am curatat !!!
Vezi ca daca il mai lasi asa, e posibil sa se incinga si costa mult mai mult reparatia !! 
* ComentariuVoturi: 24 Voteaza

Comentariul lui:
05-02-2010 10:55:14
Data:
SI la mine facea asa si m-am dus la service si mi-au inlocuit sursa ca era stricata. 
* ComentariuVoturi: 26 Voteaza


Link sponsorizat

Comentariul lui:
05-02-2010 11:43:44
Data:
Ok, queensoft. Am inteles aluzia cu !!! Acelasi calculator de acum mi l-a curata un prieten in vara 2008 cu aspiratorul pe care il am si acum in casa. El se pricepea la calculatoare, nu ca mine, si prin urmare am avut incredere in el. Mi-a zis ca nu asa se face, ca se sufla aer, ca a avut el la munca... etc. Insa in lipsa de altceva  a dat putin cu aspiratorul ca sa mai ia din praf. De asta am intrebat cum as putea sa fac eu. Dar am inteles ca nu e bine, asa ca nu ma bag.
Atunci l-am desfacut tocmai ca sa-mi schimbe sursa. Acum nu mai pot sa-l chem pe el, iar cine m-ar putea ajuta pe mine acum e adeptul "da-i un pumn si trece". Doi la mana, caut o solutie acasa pentru deocamdata cine mi-l poate duce eventual la un service nu-l poate duce inca...
Treaba cu scos sigurantele ma depaseste pe mine, un simplu utilizator...

Zgomotul facut in timp ce merge nu e foarte mare, insa pentru mine e deranjant pentru ca e chiar langa urechea mea, si ca ar fi ceva in neregula stiu sigur datorita huruitului de tractor pe care il scoate cand ii pornesc, in special dimineata.

Multumesc pentru raspunsuri.
O sa vad daca gasesc pe cineva sa treaca sa-l "ausculte" si o sa anunt daca si cum s-a rezolvat problema.



 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
06-02-2010 14:47:52
Data:
solutie....scoate capapul din lateral stanga cum te uiti la el ,cum a sugerat antevorbitorul si cu o pensula de desen curata paletii de la cooler-ul procesorului si abia apoi cu aspirator....mare grija cand aspiri sa nu misti palca video sau memorii,la fel procedezi la sursa in spate unde intra alimentare....binentele cu el scos din priza 
* ComentariuVoturi: 26 Voteaza

Comentariul lui:
07-02-2010 20:46:02
Data:
Ventilatoarele sunt motivul zgomotului .e adevarat k si praful e unul din motivele pentru care venturile fac zgomot dar in general zgomotul se datoreaza uzurii ventilatorului care se descentreaza,nemaiivartindu-se uniform si provoca vibratia carcasei.Cu alte cuvinte ventul ramane fara ulei sau vaselina la axul rotorului si frecarea provoaca zgomot.Se pot repara dar  din pacate de cineva un pik mai priceput cu o mikutza seringa se poate lubrifia axul care e in general acoperit de un  aptipild. Parerea mea e sa gasesti pe cineva kre sa se priceapa un pik si ti-l rezolva in 10 min pentru k nu se merita sa-l duci la service k o s te coste ceva $$.Numai diagnostikarea e in jur de 20 de lei.Bafta 
* Raspuns acceptatVoturi: 27 Voteaza

Comentariul lui:
11-02-2010 11:25:11
Data:
Intr-un final am rezolvat problema zgomotului mare. Era se pare si de la praf dar si de la uzura. Dupa ce l-am curatat nu mai facea asa urat, insa nu era ca inainte. Si cum eu am calculatorul chiar pe birou imi dadeam seama ca nu e acelasi zgomot pe care il stiam eu. Pana la urma am schimbat cooler-ul cu unul nou. Se putea face si cu ulei sau vaselina probabil (ca asa a spus si cel de la magazin), insa n-am avut pe cineva priceput care sa faca operatiunea aceasta. Acum totul e ok.
Va multumesc! 
* Comentariul autorului

Comentariul lui:
10-01-2013 14:12:39
Data:
Problema cu huruitul dimineata e simplu de rezolvat,cand aprinzi calculatorul si face huruitul ,il stingi de la buton (adik tii apasat butonul de pornit) astepti 5-10 secunde apoi il aprinzi din nou,eu asa fac si dupa ce il aprind a doua oara numai face zgomot,celelalte probleme nush cum se rezolva :d 
* ComentariuVoturi: 18 Voteaza

Raspunde / Comenteaza
Adauga un comentariu / raspuns:
Va rugam sa selectati unul din campuri: Utilizator nou Utilizator inregistrat
Ataseaza fisiere» (Max 200KB)